Sok szülő miért hangoztatja azt, hogy neki jár a tisztelet, amikor ő sem tiszteli a saját gyerekét?
A tisztelet nem jár, azt ki kell érdemelni. Életkortól függetlenül.
Azonban sok ember van aki az elmúló évein kívül semmit nem képes felmutatni - ők azok akik jobb híján abba kapaszkodnak, hogy de márpedig ől gyereket szültek. Ez az egy dolog amitől valakinek tudják érezni magukat. Milyen kár, hogy gyereket csinálni nem teljesítmény hanem következmény...
Úgy látom van itt egy kis zavar a legtöbb fejben, mit is jelent a tisztelet.
A tisztelet nem behódolást vagy csodálatot jelent, csak udvarias, tisztességes viselkedést. Az ember gyereke – jó esetben – azért viselkedik tisztelettel a szülei, testvérei és más emberek iránt, mert nem egy ork faj vagyunk Mordorból.
Én a gyerekeimet tiszteletre tanítom minden körülmények között — talán ezért is van, hogy a gyerekeim aranyosak, sikeresek az életben.
És természetesen az, hogy velem se beszéljen úgy, mint akit a popsijából rángatott elő, alap követelmény. Természetesen minden kiskamasz megpróbálkozik ezzel, de ennek nem szabad teret engedni. Én egyszerűen megmondtam a gyerekeimnek ilyen helyzetben, hogy szívózhat velem ha akar, de egyszerűen nem éri meg. Okos gyerek, belátta, abbahagyta.
Nyilván az is segít, hogy én is a legnagyobb tisztelettel és szeretettel szeretem őket már 20 éve.
Hát mert ő megszült és felnevelt egy gyereket.
Igaz erre a tengerimalacom is képes, szóval nem értem miért kellene olyan hatalmas eredménynek tekinteni, főleg hogy az ilyenek MILYEN gyereket nevelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!