Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem engednek a szüleim...

Miért nem engednek a szüleim kutyát, ha minden adott is hozzá?

Figyelt kérdés

Most már úgy vagyok vele, hogy pár év és elmegyek egyetemre, de majdnem 10 éve könyörgöm egy kutyusért.

Kislányként is imádtam az állatokat, de sosem lehetett.

Kisvárosban lakunk, az erdő szélén, nagy házunk van es hatalmas terület hozzá. De az a kifogás, hogy nincs kerítésünk, meg ő nem tudja hova bezárni.

Mert apámnak az volt régen a kutyatartás, hogy szabadon voltak, feljárták a falut, ugye ez most nem lehetséges. Meg mindig mondja itt a kutyásokra, hogy milyen bolondok, hogy sétáltatják a kutyákat.

Lehet sose lesz kutyám, mert nincs is ideálisabb egy állat szàmára, mint a mostani lakhelyünk. Panelba biztos nem vennék.

Nem is a pénz a gond, hogy etetni kelljen, mert mindig van is itthon valaki. A nagyszüleim viszont gyűlölik az állatokat.

Van esély meggyőzni őket?

2017. dec. 28. 14:28
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
86%
Most a két kis unokatesóm (12 és 18 évesek) jutott eszembe, akik évek óta könyörögnek, hogy legyen kutya, de az apjuk nem engedi. Most karácsonykor átmentünk, kifejezett kérésre vittem a kutyámat is. Mobdja nekik a legnagyobb beszélgetés közepén az apjuk, hogy lassan le kellene vinni a kutyámat. Semmi. Fél óra múlva megint szólt, megint semmi. Majd ezt még egyszer.... úgy érzem, jövőre sem fognak kutyát kapni :) Egyszerűen nem kész még rá egyikük sem, hiába szeretné, a gondoskodás rész még nem menne.
2017. dec. 28. 15:38
 22/33 anonim ***** válasza:
80%
Még kerítésetek sincs, hogyan tartanád szerencsétlent? Kétméteres láncocn? "Minden adott", mi?
2017. dec. 28. 15:39
 23/33 anonim ***** válasza:
91%
Egy kutya nem egy-két évig él (jó esetben), hanem 10-15 évig, de akár annál tovább is. Nem varrhatsz a szüleid nyakába ekkora felelősséget ilyen hosszú időre, miközben te meg elköltözni készülsz tőlük pár éven belül! Majd ha lesz saját házad, akkor lehet saját kutyád is. Addig meg kibírod. Ha ennyire szereted a kutyákat, akkor inkább keress fel egy kutya menhelyet a környéketeken és szegődj el önkéntesnek. Ott etetheted, sétáltathatod a kutyákat, ha akarod, még örülnek is neki, ha segítesz.
2017. dec. 28. 15:40
 24/33 anonim ***** válasza:
86%
21-es, a rokonod nagy spíler, nagyon jól csinálta!
2017. dec. 28. 15:44
 25/33 anonim ***** válasza:
82%

Én is sokáig könyörögtem kutyáért, aztán kaptam is, mivel be tudtam bizonyítani, hogy alkalmas vagyok rá. A nagymamám kutyáját vittem sétálni MINDEN NAP. 5 km-re lakott tőlünk, minden nap felbicikliztem hozzájuk a hegyre, szakadó esőben ugyanúgy, ahogy -10 fokban. Abbahagytam a táncot is azért, hogy minden nap mehessek. Emellett mindent elolvastam a kutyákról, hogy tudjam, hogyan kell tartani őket. És nem arra kerestem megoldást folyamatosan, hogy kinek a nyakába varrhatom majd a kutyát, ha egyszer kapok.

Ezek közül melyiket tetted meg? Keress egy idős embert, aki már nem tud rendesen foglalkozni a kutyájával és minden nap sétáltasd a kutyát. Olvass, olvass és olvass, eleve, ha olvastál volna már eddig is, nem gondolnád, hogy panelban nem lehet kutyát tartani. És gondolkozz el azon, hogy meg lehet-e oldani a kutyatartást anélkül, hogy másnak adnál vele feladatot.

2017. dec. 28. 16:00
 26/33 anonim ***** válasza:
90%

Kerítés nincs, apádéknak gőzük nincs a kutyáról (ivartalanítás, séta), de mentségükre legyen mondva, nem is akarnak.

Te 2 év múlva lelépsz, a kutya marad.

"A nagyszüleim viszont gyűlölik az állatokat."

Köszönöm, több hozzáfűznivalóm nincs!

2017. dec. 28. 16:57
 27/33 anonim ***** válasza:
78%

Azért, mert semmi sem adott hozzá.

- Megbízható kerítés kell, drótból valami - na azon átmegy a kutya alatta, felette, szétszedi. Nagy telekre a jó kerítés ára több millió Ft.

- Pár év, és otthagynád a kutyádat a családodra, akik nem akarják, nem szeretik, sőt a nagyszüleid gyűlölik. Még ha bejárós is lennél, sem lenne elég időd foglalkozni vele.

- Nyilván nincs elegendő pénzed sem, hogy finanszírozd a kutya eltartását, amibe nem csak az etetés tartozik bele.

Míg felnőtt nem leszel, és lesz saját önálló életed, addig javaslom menj menhelyekre hétvégén önkéntesnek. Ott kutyázhatsz rengeteget. Tudom, nem ugyanaz, de a leírt körülmények közé nem szabad kutyát vállalni.

2017. dec. 28. 17:43
 28/33 anonim ***** válasza:
49%

Te nem vagy normális. Elmész egyetemre, havonta 1x hazalátogatsz megsimogatni a buksiját, de oltassák, etessék a szüleid? :D majd ők neveljék meg foglalkozzanak vele, mert NEKED kutya kell? Komolyan, hogy vettek fel ennyi ésszel az egyetemre?

Nekem van kutyám, van kerítésem, minden nap séta, játék, etetés, néha állatorvos, a sz.rt össze kell szedni, mert nem szép látvány a kertben.

Ha nem moslékkal akarod etetni (bár ezek után kinézem belőled), akkor a havi kajája 30-40.000 forint. Plusz az egyéb költségek. Te nem magadnak akarsz kutyát, hanem a szüleidnek gondot.

Majd ha felnősz és az önálló keresetedből, a saját lakásodban tartod, akkor legyen kutyád!

2017. dec. 28. 18:55
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a legegyszerűbb megoldás, ha előbb-utóbb bepasizol...

...és majd neki mondod, hogy "kutyuskám".

2017. dec. 28. 20:42
 30/33 anonim ***** válasza:
100%
* Ha ő is örül neked, ha majd csóválja a farkát...
2017. dec. 28. 20:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!