Miért nem engednek a szüleim kutyát, ha minden adott is hozzá?
Most már úgy vagyok vele, hogy pár év és elmegyek egyetemre, de majdnem 10 éve könyörgöm egy kutyusért.
Kislányként is imádtam az állatokat, de sosem lehetett.
Kisvárosban lakunk, az erdő szélén, nagy házunk van es hatalmas terület hozzá. De az a kifogás, hogy nincs kerítésünk, meg ő nem tudja hova bezárni.
Mert apámnak az volt régen a kutyatartás, hogy szabadon voltak, feljárták a falut, ugye ez most nem lehetséges. Meg mindig mondja itt a kutyásokra, hogy milyen bolondok, hogy sétáltatják a kutyákat.
Lehet sose lesz kutyám, mert nincs is ideálisabb egy állat szàmára, mint a mostani lakhelyünk. Panelba biztos nem vennék.
Nem is a pénz a gond, hogy etetni kelljen, mert mindig van is itthon valaki. A nagyszüleim viszont gyűlölik az állatokat.
Van esély meggyőzni őket?
De még középiskolás vagyok, tizedikes.
Legalább 6 éves koromtól akarok.
Ha el tudták keríteni a 3 kertet, akkor a megmaradt drótból lehetne csinálni neki is valamit. A hely nem gond, a pénz se az, én foglalkozt/foglalkoznék vele. Fel is kellnék reggel hozzá.
Mindkettőnek voltak régen kutyái, igaz csak ilyen befogadottak, akkor most nem lehetne?
Az igaz, hogy már logikátlan lenne venni, de én eskü bejárós is lennék miatta.
10es vagy, valszeg nem te fizetnéd a kerítést, az ételét, oltásokat, ha beteg lesz, miből fizeted?
mert könnyen kerülhet akár 100e-be is, ha beteg.
a felelősség nem a tied lenne, hanem aki vele van egész nap, szóval nem te döntöd el, legyen e vagy sem. vegyél egy hörcsögöt vagy kis állatot a szobádba.
Hát én pont, hogy nem...
Lehet, hogy a legtöbb gyerek ilyen, akkor rá lehet mondani mindenkire, ugye? A macskámat ugyanúgy gondoztam ötévsen is, mint az első napján itthon. Meg a szomszéd kutyávalm is örök barátságban vagyunk. Láttam már ötvenezerszer, de ugyanúgy örülök, ha végre újra láthatom.
Persze a saját állat más, de én nem a két nap után lesz.rom az állatokat típus vagyok, mint itt is sokan vagy a szomszéd gyerekek.Jobban szeretem énna kutyájukat, mint ők.
Szerintem nem olyan bűn szeretni az állatokat, de itt ezt lehet nem értitek. De kösz, most itt bőgök.
Nekem van kutyám és csomó baj van vele, amellett hogy imádjuk.
Kész logisztika az élet, ha pl el akarunk utazni nyaralni meg egyebek.
Persze vannak felelősséd teljes gyerekek,én is az vagyok/voltam,de az írásodból az jön le,hogy te(akármennyire is szereted az állatokat)nem lennél az. Persze te úgy gondolod,hogy ez nem igaz,ezt senkisem látja.
Mi nem bántani akarunk,hanem felnyitni a szemed. Nehéz beismerni,de a kutya érdekében tedd meg. Énvis voltam ilyen helyzetben,tudom milyen,viszont egy nyuszkóval kiegészülve a felegekben járok.
"Szerintem nem olyan bűn szeretni az állatokat, de itt ezt lehet nem értitek" - ha szereted az állatokat, azt értsd meg, hogy te MOST NEM vagy alkalmas kutyatartásra.
Két év múlva elköltözöl, utána 3-5 évig lehet, hogy koleszos leszel, mi lenne addig a kutyával? Olyan embereknél sínylődne, akik nem akarják? Milyen élete lenne?
Ha nincs kerítésetek, pláne, erdő mellett, nem lenne neki biztonságos!
Akkor a költségekről nem is beszéltünk.
Ha már eddig kibírtad, most már bírd ki! Felnősz, lesz kutyád!
(Én is kb. 5 évet vártam kutyára, mert megértettem, hogy lakásba a szüleim nem akarnak kutyát, szerintem igazuk is volt. Abszurd, de hörcsögre, papagájra 20-20 évet vártam, mert a szüleim nem akartak ilyen állatokat.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!