Nálatok a szülőknek is szokás adni Mikulás csomagot, vagy csak nekik a gyerekeknek?
Nálunk speciális a helyzet, ugyanis párommal 5-én van az évfordulónk, így hagyománnyá vált, hogy készítünk egymásnak csomagot. A lányunk miatt annyit változtattunk, hogy nem 5-én este adjuk át, hanem másnap reggel találjuk meg a cipőnkben :)
Egyébként, ha az ünnep közelében találkozunk velük, a szüleinknek, testvéreknek is szoktunk készülni 1-1 csokival.
Nálunk apum volt ilyen bohókás. Közel 70 évesen is tettem a cipőjébe egy kis ajándékot. Nyilván nem a pici csokimikulásnak örült, meg a két szaloncukornak, hanem a gesztusnak. Ez mindennél többet ért nekem.
Az idén már csak a gyerekeknek tudtam csomagot készíteni...
Utolsó válaszoló! Százalékod alapján látom, te vagy a 9-es. És honnan a jóistenből tudja valaki, hogy 10 éves vagy, most meg reklamálsz? Írtad? Nem. Akkor ne háborogj. Mondjuk én nem pontoztalak, de ha már így felhívtad rá a figyelmet, elég érdekes anyád lehet, ha ezen 10 éves létedre megsértődik. De ha boldoggá tesz, dobok egy zöldet.
A kérdésre már válaszoltam, most nem látom, hányas voltam, tehát nem offoltam.
Szülőnek nem szoktam, soha eszembe sem jutott, hogy valahol esetleg ez a szokás.
Anno barátoknak, akikkel együtt laktunk, jelképesen készültem egy-egy pici csokival, kollegáknak is munkahelyen, ha úgy volt. Meg most, hogy párommal már együtt élünk, őt is meglepem, nyuszira is, mikire is. :)
De szülőknek soha nem jutott eszembe, hogy adjak. Ők régen adtak egymásnak emlékeim szerint (bár apámnak mindig az volt a vicc, hogy anyámnak csak virgácsot adott). Mostanra ők már elváltak, így jelen élményeim nincsenek.
De én a mai napig kapok anyámtól valami apróságot. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!