Ti elengednétek a 15 éves lányotokat Németországba?
"Ti elengednétek a 15 éves lányotokat Németországba?"
Én speciel tojok a meccsre és csak a konkrét kérdésedre válaszolok:
Nem, nem engedném el egyedül a 15 éves, semmilyen idegennyelvet nem beszélő lányomat Németországba.
Sem cserediákként, sem sehogy.
Reflexből rávágtam volna, hogy nem, semmi esély rá. Aztán eszembe jutott, hogy én 13 évesen mentem egy hasonló programmal Londonba. Ebből kiindulva nyilván elgondolkodnék a kérdésen, ám a válasz teljes mértékben annak függvénye, hogy a gyerekben mennyire lehet megbízni, mennyire tud vigyázni magára, kikkel utazik, és milyen tanárok kísérik. A képességeihez mérten elvárnék egy féléves tanulmányi átlagot, csak akkor mehetne, ha azt teljesíti, különben sosem tanulja meg, hogy az ilyesmik nem pottyannak csak úgy az ember ölébe, neki is tennie kell érte.
Az, hogy a meccsre kijutsz-e, a családon múlik, akiknél leszel.
Hány éve voltál 13 éves?
Ha akár csak 10 éve, azóta egy "hangyányit" változott a világ! ... és nem előnyére
Nálunk a cserediák program az nem egy időben volt. Tehát először jött a német lány, aki itt volt 8 napig. Ilyenkor én és a családom kísértük őt mindenféle programra, amit érdekesnek találtunk, de meccsre nem vittük volna el. Amúgy is nincs egyedül mászkálás. A diákunkat a sarki boltig se hagyhattuk egyedül menni. (ugyanez volt fordítva is). Kapott otthonról költőpénzt de a legtöbb helyre mi fizettük a belépőjét, közlekedését, Ő ajándékokat vett a pénzéből.
A másik az, hogy csak olyan fogadhatott cserediákot, aki egy nyelvi szintfelmérőn megfelelt, és nem csak google fordítón keresztül volt képes kommunikálni. (Hisz a fogadott diák is jobban érzi magát, ha vankivel és van miről társalognia).
Fordítva ez úgy nézett ki, hogy amikor én mentem a német leányzóhoz, akkor ő is mindig velem volt, vittek mindenfele, kaptam tőlük ajándékot is, és szintén fizettek kb mindent.
Amúgy jah úgy egy 150 ezerrel simán lehet számolni költségként.
Ha netán mégis sikerül kijutni, ha meccsre nem is visznek el, de lehet a stadionba elvisznek, illetve akár egy mezzel is megajándékozhatnak, de egy meccs azért tényleg baromi komoly kiadás, főleg ha nem football larjongók, vagy a másik diák nem érdeklődik iránta.
Amúgy a nyelv komoly akadály lehet, mert tényleg akkor élmény egymással tölteni egy hete, ha tudtok kommunikálni és nem csak tőmondatokban tudtok beszélni.
En is 15 evesen voltam eloszor.
Aztan 16
Aztan 17
Ebbol elek!!
Engedd el
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!