Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy alkoholista apa utáni élet?!

Egy alkoholista apa utáni élet?!

Figyelt kérdés
Apukám mindig is alkoholista volt, ebben nőttem fel és jelenleg is tart. Gyerekként sokat szenvedtem egyedül voltam kiszolgáltatva ennek az életnek.. Mindig is jó körülmények között éltünk, megvolt mindenem. Jobban éltünk mint az átlag. De apukám hetente ivott napokon keresztül, ehhez társult az agresszió, az állandó félelem. Szavakkal és tettekkel is bántott minket. Kb 16 voltam mikor végleg elváltunk tole, és külön költöztünk tőle. Akkoriban meg nagyon sajnáltam és próbáltam gondoskodni felőle, de folyamatosan csak szidott és agresszív is volt. Jozanon mindent megbant. Mára már nem foglalkozom túlságosan vele, nem beszélek vele ha iszik. De a mai napig érzem hogy milyen hatással volt az életemre. Kihat a társas kapcsolataimra, a tanulmányi eredmenyeimre. Szorongok, és nehezen tudok beilleszkedni a környezetembe, mindennapi helyzetekben is kórosan tudok szorongani, ami megkeseríti a mindennapjaim. Nincs onbizalmam, pedig a barátaim és a barátom szerint is egy szép és csinos lány vagyok. Párkapcsolatomat is nehezen tudtam kialakítani, a bizalmat felépíteni. Szakemberhez fordultam, több mint felevig jártam, de aztán már nem volt rá annyi pénzem h tovább folytassam. Nem tudom mit tegyek, egyre csak lejjebb és lejjebb csúszik. Már nem tudok mit tenni, terápiára járt, sok sok alkalommal volt elvonon, semmi nem hatott. Mindig ugyanott folytatta. Ebbe már bele kell torodnom? 20/L
2017. nov. 14. 16:08
 1/3 anonim ***** válasza:

[link]

Vannak önsegítő csoportok is hozzátartozóknak, keress rá a neten a lakhelyed környékén. Ezek is ingyenesek.

2017. nov. 14. 17:21
 2/3 anonim ***** válasza:
Ugyanezt mondhatom én is az életemrol el bár apum 8 éves koromig bamtott anyum el vált egy mostoha apát kaptam aki meg rosszabb volt többet ivott többet vert 6 évig ott voltunk utána jött az újabb nekem sem volt ön bizalmam csak egy kedves fiatalember segített 5 évig jártunk o segített a lelki világom hejre hozni 22 éves voltam szakitottunk ugyan bár nem azért mert akartuk az mindegy is de azóta van ön bizalmam mindenki másképp dolgozza fel az ilyent de első sorban te kell tul tedd magade rajta erős vagy sikerulni fogg felejtsd el a múltat élj a jovonek
2017. nov. 14. 17:57
 3/3 Költőnő? ***** válasza:

magadert.hu

Ajánlott irodalom; Janet G. Woititz; Alkoholbetegek felnőtt gyermekei

Susan Forward; Mérgező szülők.

Én a "Hely"-es a fent említett irodalmakkal olyan 7-8 éve kerültem kapcsolatba és nagyon jó szívvel ajánlom.

Nekem megváltozott az egész életem és én magam is.

2017. nov. 15. 06:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!