Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy hívjam fel szépen,...

Hogy hívjam fel szépen, óvatosan a figyelmét a sok üzenetre?

Figyelt kérdés

Sziasztok a lényeg, hogy anyukám most ismerkedik az okostelefonokkal főleg viberen írunk egymásnak.

A probléma, hogy úgy kezeli mintha személyes beszélgetés lenne, tehát ha ír és egyszer válaszolok kb elvárja, hogy mindig visszaírjak. Ha valamiért nem tudok folyton ír még egy-két(vagy több) sort amire nagyon nem lenne szükség. Ez csak azért zavaró mert én alapvetően csak akkor írok ha valami fontosat szeretnék mondani(vagyis van mit írni) ő pedig majdnem minden aznap történt dolgot leír. Hogy lehet óvatosan szólni neki, hogy én nem szeretnék minden nap hosszú percekig írogatni neki. Főleg azért mert nincs is mit, ha van azt úgyis írom. Valamint miután elköszönök utána is legalább 3-4szer még ír, akár smiley vagy jókívánság. Elhiszem, hogy örül hogy minden nap tudunk beszélni de nem szeretnék kényszerből írni neki másrészt a hétköznapi dolgokat én nem tartom relevánsnak elmesélni.

Remélem érthető volt a kérdés.

2017. nov. 6. 20:05
 1/7 anonim ***** válasza:
65%
Ha szolnal megsertodne. Csak szeretetbol csinalja. Nem lehet lenemitani az ő uzeneteit mint messengeren?
2017. nov. 6. 20:10
 2/7 anonim ***** válasza:
85%
Én is lenémítanám. Majd írsz neki, amikor van időd. Ha pedig megkérdezi, hogy miért nem válaszoltál, szimplán modnod, hogy dolgod volt. Előbb-utóbb átáll.
2017. nov. 6. 20:12
 3/7 A kérdező kommentje:
No igen Viberről van szó sajnos ebből már volt gond, hogy nem vettem észre mert nem jelzett a telóm, és meg is sértődtek kicsit. Azért jelez hangosan. Inkább ott a gond, ha egyszer írok neki nem tud leállni pedig tudja, hogy nem vagyok szószátyár.
2017. nov. 6. 20:17
 4/7 anonim ***** válasza:
76%
Még újdonság neki, majd elkezd chatelgetni másokkal is, és belejön. Miért nem beszélsz vele Viberen 2-3 naponta 10 percet? Annyira csak nem megterhelő a dolog.
2017. nov. 6. 20:21
 5/7 anonim ***** válasza:
66%
Nekem egy barátnőm ilyen, írtunk egymásnak megbeszéltünk valamit, hogy mit csináljunk, mikor találkozunk, hová megyünk. Erre leírta az egész hetet, kivel mit csinált, nem lehetett lelőni. De kb olyan szinten, hogy reggel fogat mosott aztán... Mondtam, hogyha találkozunk nem lesz miről beszélgetni. Úgyhogy nem engedem már, hogy szabad folyást engedjen hogy mindent kiadjon magából. Elköszönök, hogy ekkor és ekkor találkozunk most mennem kell, dolgom van. Így mindent személyesen beszélünk át. Egyébként, amikor elkezdett írni, azt éreztem, hogy nem is akar találkozni, mert kényelmesebb, ha kiöntheti az agya tartalmát írásban, de leszoktattam erről, mert kénytelen volt szemtől szemben beszélgetni.
2017. nov. 6. 21:31
 6/7 anonim ***** válasza:
61%
5-ös, szerintem a barátnőd vezethetne naplót. Akkor legalább nem másokat terhel a részletes beszámolóival.
2017. nov. 6. 23:29
 7/7 anonim ***** válasza:
60%
Utolsó! :-) Igen, javasoltam már neki:-)
2017. nov. 7. 08:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!