Mit tennél ha egy nagyobb összeghez jutnál és a szüleid avval keresnének meg, hogy vásárolj nekik a Rózsadombon lakást mert mindig is ott akartak élni?
Nagyobb összeghez jutottam, igy vásároltam magamnak lakást és autót. A szüleim pár napja értesültek az anyagi helyzetemről és megkerestek azzal az indokkal hogy vásároljak nekik lakást a Rózsadombon vagy a Vár kerületben. Mindig is azon a részen szerettek volna élni, de nem tehették meg. Nekem kötelességem segíteni őket, mert felneveltek és ez sok pénzükbe került.
Zárójelben, miután leéretségiztem kijelentették ők nem tudnak költeni rám és felesleges tanulni.
Attól függ. Ha milliárdokat nyertél a lottón, akkor vegyél. Persze fenntartani nekik kell, már ha bírják.
Ha 'csak' egy nagyobb összeget, ami anyagi biztonságot nyújt neked, akkor nem. Ha van valami hitelük akkor azt esetleg kifizetheted.
Írásod alapján, főleg a zárójeles rész miatt:
Meg a nagy maci fa@szát! Rózsadomb, aha!
#6/ A jelenlegi lakásuk rossz állapotban van, nem kapnának érte túl sokat mert teljes felújításra szorul.
#7/ Nem lottó, de a milliárdot nem közelíti meg :)
#8/ Pesti oldalon laknak a Wekerle-telepen (Barátok közt külsős helyszíne)
#13/ Egyszer kértem a szüleimtől még gimisként egy drágább mobilt. Egy retúr Malév repülőjegyet fizettek a 2000 évek vége fele (Párizsban meglátogattam az unokatesóm aki akkor ott élt). Ez mennyire számít követelésnek?
Én a saját szüleimnek igen, vennék. Nem nulláznál le magam, de kapnának lakást.
A te helyedben viszont.... nem hiszem.
Ebben az esetben, ha vennék is, biztos nem iratnám a nevükre, és ügyvéddel készíttetnék a lakás/ház fentartásáról valami papírt, arra az esetre, ha nem fizetnék a rezsit és egyéb költségeket.
És nem mondhatják, hogy nem segítettél, mert segítettél :)
mert felneveltek és ez sok pénzükbe került
Erre csak ennyit kellene reagalni: a gyerek egy dontes, es nem befektetes.
Tovabba, megemliteni hogy a nagyszuloknek is ugyanugy penzbe, idobe es almatlan ejszakaba kerult felnevelni a gyerekeiket, ok visszakertek ezeket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!