Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van olyan, hogy egy szulo...

Van olyan, hogy egy szulo jobban szereti az egyik gyereket, mint a tobbit?

Figyelt kérdés
Nagymamam pl a legidosebb testveremet szereti a legjobban (bevallottan:)) ,de az megint mas, hogy egy nagyszulonek van kedvenc unokaja. Szerintetek egy apa/anya is tehet ilyen szinten kulonbseget? Nem favorizalasra gondolok, hanem tenylegesen a szeretetre.
2017. okt. 9. 23:48
1 2
 1/12 anonim válasza:
100%
Nálunk anya jobban szereti hugomat. Valszeg az az oka, hogy vele tudott sokáig otthon lenni, ő maradt otthon középiskolás korába. Nem haragszom miatta, egyedül az esett rosszul, hogy a szomszéd is szóvá tette. Senki sem tökéletes.
2017. okt. 10. 00:07
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Van, és sokszor kihat a testvérek kapcsolatára is. Láttam tökéletes példát arra, hogyan kellene, és hogyan nem kellene kezelni egy ilyen szülőt. Ha a testvérek elég értelmesek, akkor próbálnak valamilyen szinten egyenlőséget teremteni egymás közt. Ha nem, akkor egy ilyen szülő képes megmérgezni a viszonyukat. Persze lehet, hogy ha másként lenne, valami más ugrasztaná egymásnak őket, ki tudja.
2017. okt. 10. 00:39
 3/12 anonim ***** válasza:
60%
Van olyan? Csak olyan van! Én ezért is vagyok mérhetetlenül hálás a sorsnak, hogy nincs testvérem. Semmi jót nem látok a testvéri kapcsolatban, mindenütt azt látom, hogy a testvérek utálják egymást (és ahogy elnézem, ez nagyrészt a szülőknek köszönhető) vagy max. közömbösek egymással, mint az idegenek.
2017. okt. 10. 00:57
 4/12 anonim ***** válasza:
89%

Hogyne lenne, nálunk egyértelműen a húgomat szerették/szeretik jobban. Persze nekem sosem vallották be, de kb. az egész rokonság látta.

Egyik nagymamámnak meg én voltam a kedvence, ami egyébként "csak" abban nyilvánult meg, hogy gyakrabban kerestük egymást, sokat eljártam hozzá, míg a húgom letojta... szóval ő nem olyan nyíltan csinálta, mint anyámék, hogy pl. húgom okostelót kapott karácsonyra, én meg pulcsit.

2017. okt. 10. 05:20
 5/12 Salx Narval ***** válasza:
100%
Mondani mondjuk és úgy is viselkedünk, de valójában tudunk e egyáltalán egyformán szeretni? Nem vagyok benne biztos. Persze én nem sokat tudhatok erről mert egyke vagyok és nekem is csak egy lányom van. Nehéz a szeretet valós mélységét kívülről megítélni, nem biztos, hogy ami látszik azt úgy is érzi a másik fél.
2017. okt. 10. 06:34
 6/12 anonim ***** válasza:
58%
Hát szerintem anya az öcsémet szereti jobban. Valószínűleg azért mert ő jobban szeret rendet tenni még házimunkát csinálni. Meg ő sokkal jobban szereti ölelgetni anyát még mindig mondogatja neki hogy szereti.
2017. okt. 10. 06:55
 7/12 anonim ***** válasza:
52%
Mi négyen vagyunk testvérek három lány egy fiú ráadásul a fiú betegen született/nem maradandóan/ anya őt szereti jobban.Soha nem mutatja nem érezteti de tudjuk. Nekem három gyerekem van,fiú 18 lány 11 fiú 4 hónapos...nem lehet őket egyformán szeretni...mindet imádom de máshogy.Kivételezés? A fiút elengedem buliba a lányt nem...persze ő ezt úgy éli meg hogy a fiúnak mindent szabad...a gyerekek teljesen máshogy látják és €lik meg a dolgokat.
2017. okt. 10. 07:14
 8/12 anonim ***** válasza:
bátyámat jobban szerették de aztán rájöttek, hogy nem érdemes
2017. okt. 10. 09:06
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a mostoha!öcséimet jobban szereti apám, pedig ők gyakorlatilag idegenek.

Egyébként a családok 99%-ban ez van. Ezért is örülök, hogy nem ett tesóm, látom, mennyire szar az "elhanyagoltabb" testvérnek.

2017. okt. 10. 10:11
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Mindig van "kedvenc", de jó szülő ezt igyekszik kompenzálni és nem érzékeltetni a gyerekekkel. Nekem nincs testvérem, de pl. anyukám és nagybátyám közül a nagybátyám volt a kedvencebb, a férjem családjában meg az öccse, és sorolhatnám. Előző esetben nem volt érzékelhető a kivételezés, utóbbi esetben érezhető, bár csak minimálisan.
2017. okt. 10. 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!