Megengednetek (majdnem) 17 eves lanyotoknak, hogy pesti kollegiumban toltse le az utolso 2 evet?
En lennek az a lany, es most jon az utolso ket evem, 11-12.
Mint kiderult, a leheto legrosszabb tanart kaptuk meg matekbol, egy eletkeptelen embert kb. ami eleg sz*r, mert erettsegizni szeretnek belole, emeltet talan... Elojott bennem, hogy atmenjek a kozelben valami suliba, DE:
Egyikben tanit anyum, es nem szeretnek vele egy suliba jarni plusz a diakok nagy resze sznob, bekepzelt es lenezo. Igen, tudom, hogy vannak kivetelek, de en nem szeretnek abba a suliba jarni semmikepp sem. Tobbi vagy rossz suli/sokat kene buszoznom vagy vonatozni oda-vissza... Es valljuk be telen otkor hazaerni nem a legjobb. Plusz meg a faktok, lehet sokkal kesobb ernek haza.
A legjobb dontes a kollegium lenne szerintem egy pesti suliban. Jol ismerem a varost es ha atvennenek a 2 suli kozul valamelyikbe, akkor ismerosok is lehetnenek, akik az elejen segitenenek beilleszkedni. 50 percre van tolunk Budapest.
Igen, tudom, keso lenne most atjelentkezni, de az is jo lenne, ha evkozben valamikor atvennenek vagy szeptember elso par heteben.
Szerintetek mi lenne a legjobb megoldas?
Alapesetben nem ellenezném, hogy kollégista legyél.
Viszont nem tartanám szerencsésnek most az utolsó hetekben kapkodva levezényelni az iskolaváltást (egyáltalán mi a garancia arra, hogy oda átvennének?).
Gondolj arra, hogy itt EGY tanárral van problémád. EGY rossz tanárt bárhol kifoghatsz.
Továbbá: az utolsó két évben én is nagyon rossz fizikatanárt fogtam ki, pedig fizikából felvételiztem egyetemre (akkor még felvételizni kellett). Kerestem szakkönyveket, azokat olvasgattam. Nem mindig pont azt tudtam, amit órán leadtak, de a tananyagot végül is megtanultam. A felvételire (neked: érettségire) pedig amúgy is régebbi felvételi/érettségi feladatokkal, ill. ilyen példatárakkal kell készülni. Nincs olyan nagy jelentősége a tanárnak, sokkal inkább az önálló gyakorlásnak.
És mivel anyukád tanár, ha tényleg tanári magyarázatra van szükséged, akkor biztos tud a saját iskolájából egy jó matektanárt ajánlani, aki segítene.
Nekem is az az érzésem, hogy nem az iskolából, hanem otthonról (anyukádtól?) akarsz menekülni.
Igazatok van, koszi a valaszokat.🤗
Es NEM akarok a szuleim elol menekulni, tudom, hogy a koliban milyen "jo" elet varna ra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!