Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim minduntalan mások...

A szüleim minduntalan mások "köpőcsészéi", mit tudnék tenni?

Figyelt kérdés

Anyukám és apukám sosem voltak azok a tipikus, önbizalommal telepumpált "ki, ha én nem" típusú emberkék, mindig is visszahúzódóan és félénken, nagy társaságoktól elvonulva tengették a napjaikat (mások elmondása szerint). Én mindig is kellemtelenül éreztem magam a bátortalanságunk miatt, hiszen -talán pont éppen ezért- a személyiségem az övéik tökéletes ellentétét testesíti meg... Mindig próbálom őket udvariasan normális medrekbe terelni, pl lebeszélni arról, hogy a szomszédnak kiengesztelés gyanánt egy tálca süteményt vegyenek, miután sürgős ügyből kifolyólag kénytelenek voltak végigsétálni az általa felmosott folyosón... Szüntelenül egyre kínosabb és nevetségesebb szituációkba keverik magukat, amik miatt néha már szinte szégyelleni kényszerülők őket. Ironikus módon az én szavamra egy fabatkát sem adnak, tanácsolhatok nekik bármit, a szemükbe csak egy alárendelt gyerek vagyok. Egy domboldalon lentről felfelé söprő, flepnis közmunkást többre tartanak, mint engem...

Fogalmam sincs mit tudnék tenni, de felelősnek érzem magam, és muszáj valahogy változtatnom ezen a helyzeten! Légy szíves segítsetek! 15/l

2017. aug. 13. 21:09
 1/7 anonim ***** válasza:
69%
Semmit.
2017. aug. 13. 21:11
 2/7 anonim ***** válasza:
36%

Na, akkor most mondj vmi komolyabb élethelyzetet, mint a tálca sütidet és akkor elhiszem hogy nem csak hisztiről van szó.

Ki húzta le őket több százezer forintra? Vagy akár 5000-re?

2017. aug. 13. 21:47
 3/7 anonim ***** válasza:
79%

Kettes, itt nem a suti a lenyeg, hanem a megalazkodas. Nem csak anyagiakban lehet valakit kihasznalni, megalazni.

Kerdezo, szerintem nem tehetsz semmit sajnos. A szuleid csak magukon tudnak valtoztatni. Sajat maguknak tudjak erositeni az onbizalmukat, onbecsulesuket, egy kivulallo nem tehet semmit. Annyit tudsz tenni magadert, hogy a sajat eletedben kerulod ezt a berogzult mintat.

2017. aug. 13. 22:31
 4/7 anonim ***** válasza:
79%
3- as vagyok,meg egy gondolat: nagyon rossz, ha szegyelled oket. Probalj a pozitiv tulajdonsagaikra figyelni, pl. a melegszivuseguk, az eszuk, a tehetseguk, vagy ilyesmi, amire buszke lehetsz. Hatha azzal, hogy a gyerekuk buszke rajuk, no egy kicsit az onbizalmuk. Ez nem konnyu, az erzeseidnek nehez "parancsolni". De azzal, hogy a sajat gyerekuk szegyelli oket, meg jobban a foldbe dongolodik az onbecsulesuk :(
2017. aug. 13. 22:36
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Itt a probléma az hogy a szüleid olyanok amilyenek. Ha változtatni akarod, az pont olyan nekik, mint ha téged akarnának a saját irányukba változtatni.

Amit Te itt tudsz tenni az az, hogy Te nem ilyen leszel. Őket megváltoztatni nem tudod, vagy csak nagyon nehezen. Az sem segít a helyzeten hogy így felnéznek rád. Hiába hozod nekik a kereket, ők akkor is négyzetet fognak használni mert nincs idejük a hülyeségeidre, nekik dolgozniuk kell mentalitás van.

Ami még izé, hogy ne szégyeld őket. Jobban fogod magad érezni.

2017. aug. 14. 01:13
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Én ilyen süteményvivős votlam évekig. Nem lett jó vége. :(
2017. aug. 14. 07:13
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem fogod tudni megváltoztatni őket. Tapasztalatom szerint az emberek úgy 25-30 éves korukig hajlandóak belátni, ha valamit rosszul csinálnak és esetleg még a változásra is nyitottak, utána meg mondhatsz amit akarsz, sz*rni fognak a fejedre. Gondolom a szüleid jóval 30 felett vannak, és írtad is, hogy nem fogadják meg a tanácsaidat, úgyhogy csak az energiádat pazarlod feleslegesen azzal, hogy próbálod megváltoztatni őket.

Amúgy szerintem elég kevés olyan gyerek van, aki személyiségben a szüleire hasonlít, főleg ha ilyen szélsőséges (pl. nagyon erőszakos vagy teljes mértékben megalázkodó) a szülő. Azt tudod csinálni, hogy elfogadod őket olyannak, amilyenek, nem kell szégyenkezned miattuk, amit ők tesznek az az ő dolguk, az ő döntésük, neked semmi közöd hozzá. Attól még, hogy a gyerekük vagy, egy külön személy vagy, nem vagytok összenőve. Ha ők sütit akarnak vinni a szomszédnak, akkor vigyenek, ne beszéld le őket, neked nem kell egyetérteni a tetteikkel. Ezen a ponton már maximum a saját kárukon fognak tanulni, és esetleg változni, ha ez megtörténik, akkor lehet, hogy nyitottabbak lesznek a tanácsaidra. Te csak csináld a dolgod, tanulj, tedd, amit jónak látsz és fogadd el őket.

2017. aug. 14. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!