Mit csináljak hogy az anyukám leszokjon a cigiről?
A cigaretta nyugtató hatása abban nyilvánul meg, hogy megszünteti a szinapszisok egy részét az agyban, ez által lelassul, megnyugszik aki szívja ha ez nem is látványos...
A nem is olyan károst pedig arra értem, hogy nem fű, nem drog és nem alkohol.
Első voltam.
76 éves nő vagyok.14 éves voltam, amikor elkezdtem dohányozni.A napi adagom 2 doboz cigi volt /40 drb/, fiatal koromban, ha programom volt, akár 3 dobozzal is, főleg mert akkor Mo-on nem voltak nyugati cigik, csak az itteni Simphonia, és Porti /az azt hiszem albán volt.Ezekre emlékszem.Láncdohányos voltam.Imádtam dohányozni.Az első slukk maga a menyországot jelentette. Mindenhol rávezetett, hogy jól érezzem magam, ne legyek feszült, ideges.
Abban az időben nem volt drog, alkoholt nem birta soha a gyomrom, utáltam az izét. Visszagondolva, a dohányzás boldoggá tett.
Ez tartott 60 éves koromig. Akkor történt, hogy emelték a dohány árát, és szerettem volna márkás termékeket hordani. Nem voltam teljesen tudatában, egy nap nem vettem cigit. Nem volt elhatározás. Napokig spóroltam, azt tudtam, hogy csak az én akaratom számit. És megtörtént, már 16 éve nem dohányzom. Egy slukkot sem szivtam el! Voltak nehéz pillanatok, tavaly kértem egy cigit valakitől, csak kiváncsiságból. Rosszul lettem tőle, le kellett ülnöm, undoritó volt.
Senki nem tudott soha rábeszélni, hogy hagyjam abba. Neked kell meg hozni a döntésedet. Nem lettem beteg, olyan bajom nincs, amit a dohányzás okoz. Látván a mostani alkoholista, és drogozó embereket, ettől függetelenül a dohányzást nem itélem el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!