Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak hogy az anyukám...

Mit csináljak hogy az anyukám leszokjon a cigiről?

Figyelt kérdés
Tudom, tudom nem mondhatom meg egy felnőtt nőnek mit csináljon, főleg nem ha az anyámról van szó. De azt hiszem ez az eset másabb. Tudni kell hogy néhány éve az apám elhagyott minket és minden kapcsolat megszakadt köztünk. Ezt a kamaszkorom elején nagyon nehéz volt feldolgozni szerintem mai napig nem sikerült. Tehát nem maradt nekem más csak az édesanyám akivel szoros a kapcsolatunk. Mióta tudom mi az a cigi utálom, és könyörgök anyának hogy szokjon le. De nem hallgat rám. Kértem már sírva,kiabálva, volt hogy én is elkezdtem előtte szívni mondván hogy akkor szokjunk le egyszerre, nem beszéltem vele pár hétig hátha beadja a derekát, de nem. Nagyon féltem és nem akarom elveszíteni már most is csúnyán köhög. Tehetek valamit még?

2017. jún. 14. 15:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
77%
nem akarok offolni meg trollkodni se de én is ilyen voltam büdös a cigi így a cigi úgy miért szívod anya..... mára már együtt cigizek anyámmal
2017. jún. 15. 06:15
 12/15 anonim ***** válasza:
73%
Esetleg pénzügyi oldalról is meg lehet közelíteni, hogy ha napi 1 dobozzal elszív, abból el lehetne menni nyaralni valami full extrás helyre.
2017. jún. 15. 07:35
 13/15 Rádai Réka válasza:
17%
Talán el kéne menni vele a boltba,és ha cigit akar venni, akkor azt mondani:Anya,ne cigizz már !
2017. jún. 16. 06:42
 14/15 anonim ***** válasza:

A cigaretta nyugtató hatása abban nyilvánul meg, hogy megszünteti a szinapszisok egy részét az agyban, ez által lelassul, megnyugszik aki szívja ha ez nem is látványos...

A nem is olyan károst pedig arra értem, hogy nem fű, nem drog és nem alkohol.

Első voltam.

2017. jún. 20. 02:47
 15/15 anonim ***** válasza:

76 éves nő vagyok.14 éves voltam, amikor elkezdtem dohányozni.A napi adagom 2 doboz cigi volt /40 drb/, fiatal koromban, ha programom volt, akár 3 dobozzal is, főleg mert akkor Mo-on nem voltak nyugati cigik, csak az itteni Simphonia, és Porti /az azt hiszem albán volt.Ezekre emlékszem.Láncdohányos voltam.Imádtam dohányozni.Az első slukk maga a menyországot jelentette. Mindenhol rávezetett, hogy jól érezzem magam, ne legyek feszült, ideges.

Abban az időben nem volt drog, alkoholt nem birta soha a gyomrom, utáltam az izét. Visszagondolva, a dohányzás boldoggá tett.

Ez tartott 60 éves koromig. Akkor történt, hogy emelték a dohány árát, és szerettem volna márkás termékeket hordani. Nem voltam teljesen tudatában, egy nap nem vettem cigit. Nem volt elhatározás. Napokig spóroltam, azt tudtam, hogy csak az én akaratom számit. És megtörtént, már 16 éve nem dohányzom. Egy slukkot sem szivtam el! Voltak nehéz pillanatok, tavaly kértem egy cigit valakitől, csak kiváncsiságból. Rosszul lettem tőle, le kellett ülnöm, undoritó volt.

Senki nem tudott soha rábeszélni, hogy hagyjam abba. Neked kell meg hozni a döntésedet. Nem lettem beteg, olyan bajom nincs, amit a dohányzás okoz. Látván a mostani alkoholista, és drogozó embereket, ettől függetelenül a dohányzást nem itélem el.

2023. aug. 5. 20:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!