Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti erről mit gondoltok, egyik...

Ti erről mit gondoltok, egyik barátom szerint a szülőnek kötelessége eltartania a gyerekét egész életében?

Figyelt kérdés

Eléggé meglepődtem, amikor egyik barátom kifejtette,

hogy a szülei kötelesek őt eltartani, amíg nincsen munkája. 29 éves. Anyagilag jól állnak, tehát ezzel nincsen baj. Pár éve vettek neki a szülei lakást, még tanul, amúgy rendes srác, csak kissé burokban nőtt fel szerintem.

Én szégyellem, hogy rászorulok esetenként a támogatásukra, attól félek, hogy én ezt nem tudom megadni majd a leendő (még arrébb van azért) gyerekemnek.

24/F

2017. jún. 7. 14:10
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
73%

Családon belül szerintem amíg nem okoz nagy galibát, mindenkinek kutya kötelessége segíteni egymást. Pl: pár éve nagyon rosszul álltunk anyagilag, apósom kisegített. Mikor vigyázni kellett a kicsi gyerekekre, mert mi éppen a házvásárlást intéztük, akkor is segített, és még sorolhatnám. :) Most ő lett beteg, járja a kórházakat, 2 hónapon belül már 3-adjára kellett befeküdnie. Így most az ő jövedelme kiesik, illetve csak a táppénze van, ami nem sok. + a nagyon drága gyógyszereket is ki kell fizetniük. Így jelenleg mi segítünk nekik, járunk be a kórházba, visszük ami kell, és éppen ma váltottam ki 25 ezer forint értékben gyógyszert.

Szerintem ez a család dolga, hogy segítsük egymást. Nyílván, hogyha kenyérgondok lennének nem segítenék, vagy nem ennyit. De jelenleg szerencsére megtehetem, akkor miért ne segítsek?

2017. jún. 7. 15:33
 12/17 anonim ***** válasza:
60%

"Szép kis barátaid vannak..; 86% Csak sikerült egy undorítót személyeskedni a kérdezővel. írja is a srác, hogy ő szégyelli magát. Aztán csodálkozunk a sok kamukérdésen meg hogy már alig tesznek fel normálisabb kérdéseket.

A családtagok természetesen segítik egymást, de nekem úgy tűnik, hogy a kérdésben szereplő nagy gyerek nem annyira segít a szüleinek, csak gondolom a kérdező nem akarja teljesen leírni. Nagyon sok a harmincas korosztályban is a mama-hoteles.

2017. jún. 7. 16:04
 13/17 anonim ***** válasza:
40%
77% Ez a normális hozzáállás.
2017. jún. 7. 16:05
 14/17 anonim ***** válasza:
26%

Belém köthetsz nyugodtan kedves 12-es, de halkan megsúgom, nem volt célom a személyeskedés vagy a kérdező minősítése, a kérdése alapján egy teljesen korrektul gondolkozó ember. Az én olvasatomban egyébként nem a barát miatt szégyenkezik, hanem abban az esetben, ha ő szorul a saját szülei támogatására, de javíts ki kérlek kérdező ha tévedek.

Az utolsó mondatommal igazából arra gondoltam, hogy őszintén nem értem, hogy képes valaki egy ennyire eltérő értékrendű élősködőt a barátjának nevezni, de ettől még nem érzem úgy, hogy a kérdezőt bármi módon bántottam volna.

2017. jún. 7. 16:20
 15/17 anonim ***** válasza:
38%

Igen erkölcsi kötelességük, hiszen ha tanul akkor nyilván nem várható el, hogy eltartsa magát. Ha anyagilag jól állnak akkor akadálya sincs.

Nem a gyerek akart megszületni, így a szülők életük végéig maximális felelősséggel tartoznak érte. Ha szeretetben nevelték fel akkor a gyerek is szeretni fogja őket és idős korukban nem kell aggódniuk a nyugdíj miatt. Ha viszont gonosz szülők voltak, akkor a gyermekük felnőttként szóba sem fog állni velük, de ettől az Ő szülői kötelességük még cseppet sem csökken, sőt inkább növekszik, hiszen szülőként elkövetett bűneiket is kompenzálniuk kell. Ez azonban csak erkölcsi kérdés, a jog nem követeli meg.

2017. jún. 7. 17:09
 16/17 anonim ***** válasza:
61%

Utolso te nem vagy epp egy felnott emberol nem kotelesseg gondoskodni.

Parazita pioca emberrol beszelunk

2017. jún. 7. 18:06
 17/17 anonim ***** válasza:
80%
Nem kötelesek, de mondjuk úgy is kellett volna nevelni, hogy ne gondoljon ilyen hülyeségeket.
2017. jún. 8. 04:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!