Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek mit tegyek? Úgy...

Szerintetek mit tegyek? Úgy érzem apa elégedetlen. Többi lent.

Figyelt kérdés

Az a felállás, hogy tavaly megbuktam a májusi matek érettségin, és egyetemre nem tudtam menni. Októberben meg lett a kettesem, aminek örültem, hiszen olyan elérhetetlennek tűnt. Most okj-ra járok, aminek lassan vége. Bolti eladó leszek, ha minden igaz. Akkoriban egyetemre jelentkeztem volna, mert az eredményeim nem lettek rosszak (csecsemő-és kisgyermeknevelő szakra). Most úgy alakult az életem, hogy a párom felköltözött a fővárosba dolgozni már 6 hónapja kb. Az ide-oda utazgatás és a távolság is rossz. Én eközben megszerettem a szakmát, amit tanulok (kereskedelem), és inkább felköltöznék a páromhoz, mert ott több a lehetőség, mint vidéken. Az apukám viszont mindenáron szeretné, ha itt vidéken járnék egyetemre. Sokszor vetődött fel bennem, hogy mi arra a garancia, hogy lesz munkám, ha elvégzem az egyetemet. Azért a kereskedelem elég sokszínű, hiába mondogatja az apukám, hogy rossz. Úgy érzem nem büszke rám, pedig mindig jól teljesítek a suliban, de őt nem is érdekli. Apa is a kereskedelemben dolgozik már régóta, arra gondolok, hogy az ő kereskedelem iránti utálatát akarja rám vetíteni. Szerintetek mit tegyek?

19/L

2017. máj. 25. 20:29
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyetemre munka mellett is lehet járni. Nem tudom hol él faterod, hogy azt álmodja, a diploma garancia bármire is.
2017. máj. 25. 20:48
 2/7 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem előbb szállj magadba és láss tisztán, hogy valójában érdekel-e valami különösképpen, van-e kiemelkedő érzéked, tehetséged valaminek a műveléséhez vagy pedig az a fajta ember vagy, akinek mindenhez nagyjából ugyanolyan, egyforma képessége, tehetsége van és képes szinte bármilyen területen legalább a középszintet teljesíteni. A leírtakból az világos, hogy semmiféle olyan tanulmány nem kecsegtet sikerrel, ahol az összeadásnál és kivonásnál komolyabb matematikára van szükség. Dönteni ezek után tudsz.
2017. máj. 25. 20:52
 3/7 anonim ***** válasza:
33%

Egy bolti eladó OKJ kb. annyit ér, mint a 8 általános. A sarki ABC-be felvesznek majd vele, nettó 85-ért, aztán dolgozhatsz 12 órákat még hétvégén is.

Ha nagyon szerencsés lennél, akkor esetleg dolgozhatnál egy ruhaboltban nettó 100-ért, amíg be nem zár.

Ha egy kicsit színvonalasabb életet akarsz meg karriert, akkor menj egyetemre, amíg még megteheted, és szerezz egy diplomát. Vagy legalább valamirevaló szakmát tanulj.

Ha a pároddal akarod eltartatni magad, akkor persze elég lesz neked a kisboltos meló is, aztán majd szülhetsz gyerekeket és lehetsz háziasszony, de ha akarsz lenni valaki, akkor felejtsd el ezt a hülyeséget, hogy a boltieladó okj-vel majd szuperkirály melód lesz.

Még fiatal vagy, ne szúrd el az életed...

2017. máj. 25. 21:01
 4/7 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Ez az okj olyan képesítést ad, ahol bármilyen kereskedelmi egységben alkalmazhatak. A nagynéném oviban dolgozik és kevesebb a bére, mint apának, aki kereskedelemben. Miért lenne ez élet elszúrás? Van fejlődési lehetőség, tiszta környezetben vagy (nem az élelmiszeriparra gondolok). Minden szakmának van előnye és hátránya. Egy ápolónő mivel jobb szakma? Ott ér utol minden ünnepnap, ha úgy van. Nem értem, hogy miért jut mindenkinek manapság eszébe a kereskedelemről az igénytelenség, az elbutulás és a tejes rekeszek vonszolása. :(

2017. máj. 25. 21:26
 5/7 anonim ***** válasza:
Szagadj le a faterról! Azt csinálsz ami neked jól esik...Ha nem tetszik neki akkor verje ki a hisztit...Oszt? Ettől jobb lett? Nem. Akkor meg? Nem kell betegesen megfelelni a szüleidned. Bocsi a durvaságért de nem birom az akaratos szülőket.. Mert ha egy 14 éves gyerek lennél aki nem tudja mit akar akkor megérteném a faterod. De igy melletted állok...Sok szerencsét!!!!
2017. máj. 25. 22:47
 6/7 anonim ***** válasza:

Hááát

Ehez nem muszáj magadba szállnod :)

Csak józanul! Édesapád idejében még ért vmit a diploma és ő még arról az időről tud nyilatkozni, onnan a szomorúsága.

Gondolja jobban keresnél, könnyebb munka stb A vidéki tanulásodat meg a függetlenedésed halasztása érdekében is erőltetheti, ez esetben köszönd, hogy szeret és próbáld elmagyarázni

Ha neked nyűgös tanulni akkor ne erőltesd sokra nem mész vele.

Meg finoman tudasd, hogy ha van egy diplomád akkor pár év és lelépsz németbe...

2017. máj. 26. 00:39
 7/7 A kérdező kommentje:
Nem lenne nyűgös tanulni, mert nyitott vagyok bármire, és ha elszánt vagyok ki tudom hozni magamból a maximumot, de a kereskedelem iránt érdeklődök jobban jelen pillanatban. Köszi az utolsó két választ, ment a zöld pacsi! :)
2017. máj. 26. 06:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!