Normális az ha egy 15 éves lány csak a családjával mozdul ki?
Velem is hasonló volt 15 évesen...
De szedjük szét az egészet. Én pl. azért csak családdal jártam el, mert nem nagyon voltak barátaim, ha lettek volna, a szüleim nem engedtek el, lelki-fizikai terror volt. Meg teljesen őszintén, igazi barátom nem is nagyon volt, szellemileg nem találtam senki hozzám hasonlót. Így tényleg csak családdal jártam el (akkor legalább vmi értelmeset csináltunk, nem otthon ment az ordítás, a kultúrát meg szeretem)... ill. néha ilyen sulis programokra.
Aztán később önállósodtam, egyedül kezdtem eljárni, aztán amikor lett párom, akkor vele, meg most a kollégákkal. Nekem csak egy kis önbizalom kellett meg végre levetni magamról a lelki terrort.
Plusz: az, hogy ki mit tud a világról, baromira nem attól függ, hogy 15 éves korában a haverokkal jár-e el vagy a szüleivel. Én mindig olvasott, tájékozott voltam, híreket mindig megnéztem, meg suliban is beszélgettem másokkal vagy hallgattam. Ellenben elvileg tapasztalt, eljárós osztálytársaim olyan baromságokat tudtak mondani a minket körülvevő világról, hogy csak néztem... van, aki még 18+-os korában is (közéleti témákban, hétköznapi témákban és általános műveltséget illetően is). Mindenről megvolt a véleményem, max. a szüleim előtt nem mondtam el, mert ha nem egyezett a véleményem, vertek.
Szóval azt lehet mondani, hogy elnyomtak, de önálló gondolatokkal azért rendelkeztem.
És ez csak az én példám. De van rengeteg más példa is. Van, aki annyira imádja a családját, hogy elnyomás nélkül is szívesen tölt velük időt.
Azért törődöm vele ennyit, mert számára nincs más. Az oké hogy nem akar bulizni, de az nem tartozik a buliba ha megszólítja egy osztálytársát szünetbe. Nem olvasott, tudom hogy nem attól lesz valaki tájékozott, ha a haverjaival lóg. Ha meg mesélek valami aktuális hírt pl. Kék bálna, Brüsszel, nem képes felfogni, mert annyira új neki. Nem használja a technológiát.
Remélem tényleg csak én vagyok bunkó, aztán rosszul látom az egészet. Csak félek egyszer felnő és megcsapja az élet szele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!