Hogyan álljak hozzá ehhez?
Figyelt kérdés
Húszas éveim végén járok, szeretnék karriert változtatni, és pasi sincs most úgy a láthatáron... nem stresszelek emiatt, élem az életem, veszem a kihívásokat ahogy azok jönnek. Majd alakul. Illetve nem stresszelnék, ha édesanyám nem mondogatná, hogy "ketyeg ám az órád". Meg hogy "a család a legfontosabb, csak a család az, aki mindig is ott lesz neked, akármi történjen". Meg ilyesmik. Én még abban sem vagyok biztos, hogy akarok-e gyereket, nemhogy azon akarjak aggódni, hogy jaj mi lesz, ha majd nem lesz. Nem tudja elképzelni, hogy van olyan, aki ne akarna, vagy ha igen, akkor ne bánta volna meg mélységesen. Értem én, arra célozgat, hogy ne várjak sokáig. De nem értem, mit akar azzal, hogy már most tartsam ezt szem előtt... mintha most biztosra tudnom kéne, hogy bármi döntés, amit hozok, az majd közelebb fog vinni a családalapításhoz...? Nem értem egyszerűen, mit kellene egyáltalán tennem? Szerintem ez olyan dolog, amit az embernek éreznie kell, hogy eljött az ideje, és igazán szeretne gyereket. Nem tudom magamra erőltetni ezt az érzést, és nem akarom, hogy a párkapcsolataim is már rögtön ekörül forogjanak. Nem akarok már az első pillanattól úgy nézni egy pasira, hogy na, remélem ő lesz a gyerekeim apja. Kinek van itt igaza? Már ezektől a beszélgetésektől bizonytalanodom el, pedig én csak élni szeretném az életem, stresszelés nélkül :(2017. ápr. 27. 18:48
1/4 anonim válasza:
én veled értek egyet, de hasonló korú vagyok szóval valószínűleg nem mérvadó, mindig meglepődök mikor látom, hogy a korosztályomból valaki gyereket szül/terhes. Szerintem próbáld meg figyelmen kívül hagyni anyukád megjegyzéseit. Elcsépelt, de ez a te életed, úgy éled ahogy akarod, ne tegyél semmit amire nem vágysz, és főleg ne nézz minden srácra úgy mint potenciális apa jelölt.
2/4 anonim válasza:
Meg kéne anyáddal értetni, hogy ebbe nicsn beleszólása, ne idegesítsen már téged ezzel állandóan.
Hülyét is kapnék tőle, ha ezzel jönnének nekem itthon. Majd kezd ezen aggóni úgy 40 köül, mikor már csökken az esélye a teherbeesésnek és/vagy ugyanitt tartasz.
3/4 anonim válasza:
Szerintem anyud unatkozik és érzi, hogy öregszik. Te felnőttél, eddig téged babusgatott, most meg már nincs rá szükséged (értsd jól!). Neki lett egy csomó szabadideje, amit nem tud mivel tölteni, csak nézi az órát, hogy megy az élet. Szerintem ezért is sürget. Sok idős embernek ezért lesz kiskutyája, mert törődni kell valakivel. Nyugtasd meg, hogy felelősségteljesen gondolkozol és keress neki hobbyt, hogy ne legyen ideje ezen rágódni.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Kedves utolsó, bár igazad lenne! Anyukám fiatal, nincs még 55, és rengeteget dolgozik. De emellett nem kezel felnőttként és irányít. Fogalmam sincs, akarok-e egyáltalán majd gyereket, de általánosságban tök semlegesen viszonyulok hozzájuk és nem érzem, hogy annyira megbánnám majd, ha úgy alakul hogy nem lesz...
2017. máj. 3. 01:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!