Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » összevesztem anyáékkal, mit...

összevesztem anyáékkal, mit mondjak nekik?

Figyelt kérdés
8.-os vagyok. Eddig elsőtől kezdve végig kitűnő tanuló voltam,de úgy néz ki,hogy idén becsúszik egy 4-es angolból. Engem nem zavar de a szüleim kiakadtak hogy pont nyolcadikban cseszem el a bizimet. A tanárt megkérteztem,és szerinte már nem tudom kijavítani. Mit csináljak hogy anyáék megenyhüljenek?

2017. ápr. 20. 21:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
93%
Nem tudod kijavítani? Április közepe van. Minden hónapban kötelező íratni egy Témazárót ami dupla jegy, szóval dupla ötös, az már kettő 5-ös. Plussz röpdoga, vagy felelet vagy valami, plussz ötös, és ez két hónapra kivetítve, ha nem számoljuk bele a júniust, ami 4 ötös TZ-ből és plusz 2 röpdogiból. Szóval 6 ötöst év végéig simán tudsz még szerezni, és ha a tanár jófej, akkor alapból megadná a kitűnőt, ha csak egy tárgyból állnál erre... Úgyhogy lehetsz még kitűnő szerintem. A probléma az, hogy te már feladtad. Igazából a 8-os bizidet senki nem fogja megnézni... Gondolom gimibe már felvettek, szóval sinen vagy.
2017. ápr. 20. 21:54
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

1. Ha nagyon akarod, szerintem meg tudod beszélni az angoltanárral, hogy javíthass. Még van 2 hónap év végéig, még bőven lehet dogát írni meg felelni. Nekik pedig amúgy sem kötelező szigorúan az átlag alapján osztályozni, ha akarnak, lehetnek jófejek. Ha elmondod, hogy fontos neked a kitűnő bizonyítvány, akkor van esély, hogy engedni fognak.

Másrészt viszont a lőtéri kutyát nem érdekli a nyolcadikos bizonyítvány. Anyukádék miért görcsölnek rajta ennyire? A 8 általános az 8 általános, akár színötös, akár csak kettes. Az már úgyis megvan, hogy hova mész tovább, a későbbiekben meg aztán pláne nem fog senki azzal foglalkozni, hogy te általánosban milyen jegyeket kaptál.

2017. ápr. 20. 21:57
 3/12 A kérdező kommentje:
#2 Én is azzal érveltem hogy úgysem számít már az évvégi bizonyítvány...úgy is néz ki hogy felvettek egy közepesen jó gimibe szóval...de anyáék erre azzal jönnek hogy szerintem biztos ciki 8.-ban kitűnőnek lenni. Hát szerintem pont nem,de ők ezt nem hiszik el. Igyekszem még a tanárt meggyőzni majd,bár nem az ahófej fajta...:/
2017. ápr. 20. 22:01
 4/12 anonim ***** válasza:
83%

"Ez legyen életetek legnagyobb problémája"

Mondjuk tényleg béna dolog pont egy drab négyessel elrontani, de ha te nem akarod megerőltetni magad az ötösért, akkor tökmindegy.

2017. ápr. 20. 22:08
 5/12 anonim ***** válasza:
95%
A legtöbb tanár szivesen ad plusz munkát. Nekem kifejezetten örült a tanárom amikor ahelyett hogy kiakadtam a rossz jegy miatt mint a legtöbb osztálytársam különfeladatot kértem
2017. ápr. 20. 22:11
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Minden hónapban kötelező témazárót íratni? Középiskolában tanítok,minden félévben min. annyi jegyet kell adni, amennyi az adott tantárgy heti óraszáma + 1. Tehát ha pl. angolból heti 6 óra van, akkor egy félévben min. 7 jegynek kell lennie, arányosan TZ-ből, írásbeli feleletből és szóbeli feleletből, valamint dolgozatokból, persze több jegy lehet és van is, de a havi egy kötelező témazáró nonszensz.
2017. ápr. 20. 22:15
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Mindened 5-ös, angolból meg 4-es? Hát Istenem... ez tényleg hatalmas probléma, meghatározza az egész jövőd, most már sehová nem vesznek majd fel, mehetsz utcát seperni. :DD még jó, hogy az én szüleim nem voltak ilyen beteges perfekcionisták.
2017. ápr. 20. 22:42
 8/12 anonim ***** válasza:
93%
anyukádéknak adj kodeint meg spriteot a többi majd jön magától
2017. ápr. 21. 00:04
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem tragédia, szard le öket , mert igy belebolondulsz az Ö perfekcionizmusukba.
2017. ápr. 21. 07:08
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Az az egy darab négyes nem tragédia. Ha hirtelen leromlana az összes jegyed, vagy az eddigi 5-ös 2-re akkor azt mondom, hogy jogosan háborognak mert az nem ,,normális".. Amugy ritka aki végig, amig suliba jár mindig mindennől kitűnő lesz.
2017. ápr. 21. 09:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!