8.-os vagyok. Eddig elsőtől kezdve végig kitűnő tanuló voltam,de úgy néz ki,hogy idén becsúszik egy 4-es angolból. Engem nem zavar de a szüleim kiakadtak hogy pont nyolcadikban cseszem el a bizimet. A tanárt megkérteztem,és szerinte már nem tudom kijavítani. Mit csináljak hogy anyáék megenyhüljenek?
Nem tudod kijavítani? Április közepe van. Minden hónapban kötelező íratni egy Témazárót ami dupla jegy, szóval dupla ötös, az már kettő 5-ös. Plussz röpdoga, vagy felelet vagy valami, plussz ötös, és ez két hónapra kivetítve, ha nem számoljuk bele a júniust, ami 4 ötös TZ-ből és plusz 2 röpdogiból. Szóval 6 ötöst év végéig simán tudsz még szerezni, és ha a tanár jófej, akkor alapból megadná a kitűnőt, ha csak egy tárgyból állnál erre... Úgyhogy lehetsz még kitűnő szerintem. A probléma az, hogy te már feladtad. Igazából a 8-os bizidet senki nem fogja megnézni... Gondolom gimibe már felvettek, szóval sinen vagy.
2017. ápr. 20. 21:54
2/12 anonim válasza:
1. Ha nagyon akarod, szerintem meg tudod beszélni az angoltanárral, hogy javíthass. Még van 2 hónap év végéig, még bőven lehet dogát írni meg felelni. Nekik pedig amúgy sem kötelező szigorúan az átlag alapján osztályozni, ha akarnak, lehetnek jófejek. Ha elmondod, hogy fontos neked a kitűnő bizonyítvány, akkor van esély, hogy engedni fognak.
Másrészt viszont a lőtéri kutyát nem érdekli a nyolcadikos bizonyítvány. Anyukádék miért görcsölnek rajta ennyire? A 8 általános az 8 általános, akár színötös, akár csak kettes. Az már úgyis megvan, hogy hova mész tovább, a későbbiekben meg aztán pláne nem fog senki azzal foglalkozni, hogy te általánosban milyen jegyeket kaptál.
2017. ápr. 20. 21:57
3/12 A kérdező kommentje:
#2 Én is azzal érveltem hogy úgysem számít már az évvégi bizonyítvány...úgy is néz ki hogy felvettek egy közepesen jó gimibe szóval...de anyáék erre azzal jönnek hogy szerintem biztos ciki 8.-ban kitűnőnek lenni. Hát szerintem pont nem,de ők ezt nem hiszik el. Igyekszem még a tanárt meggyőzni majd,bár nem az ahófej fajta...:/
2017. ápr. 20. 22:01
4/12 anonim válasza:
"Ez legyen életetek legnagyobb problémája"
Mondjuk tényleg béna dolog pont egy drab négyessel elrontani, de ha te nem akarod megerőltetni magad az ötösért, akkor tökmindegy.
2017. ápr. 20. 22:08
5/12 anonim válasza:
A legtöbb tanár szivesen ad plusz munkát. Nekem kifejezetten örült a tanárom amikor ahelyett hogy kiakadtam a rossz jegy miatt mint a legtöbb osztálytársam különfeladatot kértem
2017. ápr. 20. 22:11
6/12 anonim válasza:
Minden hónapban kötelező témazárót íratni? Középiskolában tanítok,minden félévben min. annyi jegyet kell adni, amennyi az adott tantárgy heti óraszáma + 1. Tehát ha pl. angolból heti 6 óra van, akkor egy félévben min. 7 jegynek kell lennie, arányosan TZ-ből, írásbeli feleletből és szóbeli feleletből, valamint dolgozatokból, persze több jegy lehet és van is, de a havi egy kötelező témazáró nonszensz.
2017. ápr. 20. 22:15
7/12 anonim válasza:
Mindened 5-ös, angolból meg 4-es? Hát Istenem... ez tényleg hatalmas probléma, meghatározza az egész jövőd, most már sehová nem vesznek majd fel, mehetsz utcát seperni. :DD még jó, hogy az én szüleim nem voltak ilyen beteges perfekcionisták.
2017. ápr. 20. 22:42
8/12 anonim válasza:
anyukádéknak adj kodeint meg spriteot a többi majd jön magától
2017. ápr. 21. 00:04
9/12 anonim válasza:
Ez nem tragédia, szard le öket , mert igy belebolondulsz az Ö perfekcionizmusukba.
2017. ápr. 21. 07:08
10/12 anonim válasza:
Az az egy darab négyes nem tragédia. Ha hirtelen leromlana az összes jegyed, vagy az eddigi 5-ös 2-re akkor azt mondom, hogy jogosan háborognak mert az nem ,,normális".. Amugy ritka aki végig, amig suliba jár mindig mindennől kitűnő lesz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!