Mit tehetnék még?
szegénykém, nagyon sajnálom. az egyetlen, amit tehetsz, ha apukádhoz fordulsz, és elmondod neki ezeket. az anyagi problémákat is, hogy neked juttasson valahogy pénzt, vagy vegyen magához.
a testvéreiddel is így bánik, vagy csak veled?
a lényeg, amit tudnod kell. ebben a kapcsolatban ő játssza a gyerek és te a felnőtt szerepét. ennek pedig fordítva kellene lennie. Nem neked kell bocsánatot kérned, higgadtnak maradnod, megelőznöd a bajt. az ő feladata lenne, hogy felelősségteljesen neveljen.
Nem vethetsz semmit a saját szemedre. Sőt, szinte emberfeletti, amit csinálsz. ennyiszer megbocsájtani, ennyiszer kinyitni a szívedet annyi bántás után.
Remélem, hogy apukád tud valahogy segíteni. amit tudnod kell, hogy amint lehet, és felnőtt leszel, igyekezz elköltözni otthonról. semmiféle érzelmi zsarolásnak ne engedj, ne maradj vele, mert csak elszívná az életedet.
Köszönöm, hogy elolvastátok:)
Apa nagyon sokat segített nekem eddig, ő tartja bennem a lelket, ők ketten anyával tűz és víz. Azonban egy idő után már sajnos ő sem tud újat mondani, nem véletlenül hagyta el, mert már nem tudott mihez kezdeni vele.. Elköltözni sajnos nem tudok, apánál nagyon kicsi a hely:/
A 2 bátyámmal pedig szintén más a viszonya. A középső testvérem az "aranygyerek", nagyon jó tanuló, nagyon intelligens, rengeteget dolgozik és rettenetesen jó manipulátor (jó értelemben mondom) mert ő valahogy tud hatni anyára, és egyébként ő is sokszor próbál segíteni a viszonyunkon, az még annyira nem jött össze. A másik testvérem nagyon zárkózott, már kisgyerekkora óta, abban biztos vagyok, hogy ebben is anya keze van. A barátaival önmaga, a család társaságában pedig elzárkózik és csendben van.
lehet, hogy nincs igazam, de lehet, hogy anyukád nárcisztikus, ennek a fogalomnak utána tudsz nézni. azért gondolom, mert az enyém az (persze ezek a személyiségzavarok mindig kevertek, sohasem tisztán nárcisztikus valaki), de nagyon hasonló dolgokat írtál le, mint amik velem történtek. azért is gondolom, mert az "aranygyermek" egy létező pszichiátriai fogalom a nárcisztikus anyák gyermekei esetében. szerencséd, hogy az öcséd nem bánt téged, hanem segíteni akar.
neked annyiban jobb, hogy ha jól értem, anyukád nem mindig ilyen, vannak jobb hetei is. az enyémnek most már naponta vannak dühkitörései, jó hétre, pláne hónapra nem is nagyon emlékszem, kora gyermekkoromban lehettek ilyenek. én szerencsére már nem élek vele, de két szerettem még igen, és nagyon rossz érzés ez nekem.
én is sokáig azt hittem, hogy én csinálok valamit rosszul, és mindig próbáltam mindent egyre tökéletesebben csinálni, de neki semmi sem volt elég, mindig talált valamiben hibát.
Most már, hogy értem a betegségének a kórtanát, tudom, milyen dinamika rejlik a háttérben, de gyerekként, kamaszként ezt nagyon nehéz megérteni.
Ami nagyon fontos, hogy ne hibáztasd magad, és ne engedd, hogy a bűntudat vezérelje az életedet, se vele, se mással kapcsolatban.
Nem tudom, mennyi idős vagy, de ha lassan érettségizel, akkor apukád segítségét kérve helyezkedj el valamilyen kollégiumban továbbtanuláskor. nem tudom, mi pontosan a gyerektartási előírás, de szerintem 18 éves korod után már nyugodtan utalhatja neked is.
Ha apa gyerektartását sem költi rád, bemehetsz a családsegítőhöz, elmondhatod ezt a panaszt, és végeredményben majd kérhetsz gyámot. És akkor a gyám fogja kezelni a pénzt és mindet Rád költi.
De ha apukád szeretne nevelni, vele is élhetsz, 14 éves korod után Te döntesz erről, melyik szülőddel élsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!