Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tagadjam ki az apámat?

Hogyan tagadjam ki az apámat?

Figyelt kérdés

A szüleim évek óta elváltak. A bíróságon úgy egyeztek meg hogy ők ketten megbeszélik a tartasdijra vonatkozó dolgokat. Apam egy idejig fizetett nekünk havi 100ezer forintot de azután már csak havi 50et. Egy testvérem van. Borzasztóan nagy a házunk es nagyon sokba kerül a fenntartása, és sajnos már évek után nem tudjuk eladni se. Anyukám teljesen belebetegedett ebbe a stresszbe hogy mindent egyedül kell előteremtenie. De ennek ellenére sem élünk rosszul. Egész életemben külföldön akartam tanulni. És az ehhez szükséges anyukám mind eloteremtette nekem. Kulonorak, kulontanarok, felkészítő iskola.. mindnet. De a kint tanulasomat azt már nem képes finanszírozni.

Azonban nem kaphatok a hátrányoshelyzetueknek járó ösztöndíjat mert apámnak 2 millió forint körül van a bére havonta. Azonban nekünk ebből csak 50ezret ad... van mikor meg annyit se.

Szóval arra vagyok kiváncsi lenne e egy olyan papír/nyilatkozat akármi. Ahol fel tudnám tüntetni hogy nekem ehhez az emberhez semmi közöm és hogy semmilyen szinten nem része az életemnek. És nem szeretném ha az o anyagi helyzete miatt nem kapnék ösztöndíjat. Mert tudom teljesen biztosan hogy semmiben nem fog segíteni nekem.

Legfeljebb kipakolja FBre hogy "a lányom felvettek és milyen büszke vagyok blah blah" besopor egy csomó lajkot és kész. Úgy érzi hogy neki is része van a sikeremben. Pedig semmi köze hozza!!!

(Bocsánat az ékezet nélküli szavak miatt, telefonról írtam)

2017. febr. 28. 09:28
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
85%
A szüleid elváltak, és apád nem él veletek egy háztartásban. Tehát ilyen szempontból nem a családod része. Az, hogy mennyit keres teljesen irreleváns.
2017. febr. 28. 12:49
 12/21 anonim ***** válasza:
94%
Valóban, utolsó, kB 20% a szokásos tartásdíj. Kivétel a rendkívül alacsony, illetve a kiemelkedően magas jövedelem. Röhejes lenne nem is kicsit, ha a két gyerekre itt megitelnenek 800e tartasdijat, mert apuka 2millat keres és két gyerek van. Nem. Az 50teljesen jó tartásdíj, max egy kicsivel lehetne több, de 60/főnél nem kellene több, hiszen ott a csaladipotlek is és nem életszerű egy gyerekre több kiadás, mint a nettó minimálbér
2017. febr. 28. 12:50
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Elképzelhetőnek tartom, hogy az "egy idő után már csak 50-et fizetett" hátterében lehet akár az is, hogy az egyik gyerek már betöltötte a nagykorúságot, vagy azt az életkort /élethelyzetet, amikor utána már nem jár tartásdíj.
2017. febr. 28. 12:52
 14/21 anonim ***** válasza:
10%
A kérdező nem írja, hogy lenne tesója is. Csak annyit ír, hogy édesanyjával ketten élnek együtt. Tehát egyelőre kérdőjeles, hogy a papa kérvényezte-e a bíróságon a gyerektartás-díj összegének csökkentését, és született egy újabb jogerős végzés, vagy csupán önként csökkentette felére az összeget.
2017. febr. 28. 13:52
 15/21 anonim ***** válasza:
De, írja. 5. sor. " Egy testvérem van."
2017. febr. 28. 14:11
 16/21 anonim ***** válasza:
Most látom, valóban van tesó.
2017. febr. 28. 14:56
 17/21 anonim ***** válasza:
63%

Miért nem lehet eladni azt a "borzasztóan nagy" házat? Amúgy apád nem a ház fenntartására adja a pénzt, hanem rátok (kaja, suli, ruha stb). Bocs, de az hogy mennyit keres egyáltalán nem tartozik rád, gondolom anno megállapodtak egy összegben.

Hogyhogy nem kaphatsz? Az veled egy háztartásban élők fizetését szokták nézni, apád meg nem él veletek. Vagy nem jártál utána vagy kamuzol.

Mindenre van megoldás, halasztasz egy évet és elmész dolgozni, hogy tudj gyűjteni és anyukádnak segíteni.

2017. febr. 28. 19:41
 18/21 anonim ***** válasza:
31%
12: Nekem 2 főiskolai diplomám van jogi felsőoktatásból, de ezzel együtt sem próbálnám megtippelni, egy bíró hogyan döntene ebben az ügyben, hanem egyszerűen csak rábíznám, mert az ő szakterülete.:)
2017. febr. 28. 19:45
 19/21 anonim ***** válasza:
32%
A 11-esés 17-es válaszoló tárgyi tévedésben van, ugyanis az elvált szülő köteles tartásdíjat fizetni a nappalin tanuló gyerekének 25 éves koráig, melynek mértékében a törvények az irányadók.
2017. febr. 28. 19:47
 20/21 anonim ***** válasza:
92%

A 11-es vagyok. Igen, tartásdíjat köteles fizetni. Ami 50 ezer forint ez esetben. Az viszont, hogy ezt az 50 ezer forintot 100 ezres fizetésből vagy 10 milliósból fizeti-e, az teljes mértékben lényegtelen.

2017. febr. 28. 20:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!