Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak ha feszt kiabál?

Mit csináljak ha feszt kiabál?

Figyelt kérdés

Szia.

Olyan problémám lenne, hogy anyám mindig kiabál, veszekszik vele.Ennek főbb kiváltó oka az hogy nincs patyolat-rend a szobámban.Most nehogy arra gondoljatok, hogy két hetes bundáskenyér az ágy alatt hanem a könyveim a vendégágyon pár ruha a fotelben egy-két tányér az íróasztálon+ öcsém cuccai(egy szobánk van).

Néha azt hiszem csak azért jön be a szobámba, hogy kiabáljon .Benyit szétnéz és sorolja, hogy mi nincs a helyén.Már nagyon idegesít.

Ha kihív a konyhába segíteni és esetleg fülhalgatóval hallgatom a zenét és nem hallottam , hogy szólt egyből jön az , hogy én leszarom őt meg nem mentem azonnal én semmit nem segítek bezzeg a Vivin..igen Vivien...a nővérem szereti benyalni magát mindent megcsinál,kitakarít .süteményt süt csak hogy egész héten a barátjánal lehessen.Egyébként szoktam házimunkát végezni.Viviennel felváltva pakoljuk ki a mosogatógépet(Felváltva...úy hogy ő itthon sincs egy csomó ideig én kipakolom vagy 5x ő hazajön hétvégén kipakolja 2x és kezdődik előlről),szoktam söpörni és sütni főzni is szeretek.

Értelmetlen dolokért is kiabál, öcsém véletlenül felemás papucsot viselt és én megszóltam hogy:Jó a papucsod. lenézett röhögött egyet, hogy nem vette észre erre anyám elkezd ordítani , hogy nem volt más.Ránézek és látom , hogy az én papucsom van raja.Mondtam hogy nem neked mondtam és jött a szokásos :Persze most meg tagadod.

Egyszer egy durva veszekedés után berohantam a szobámba eltörtem egy műanyag hegyezőt és ejtettem pár mély sebet a csuklómon.Bele fogok bolondulni ebbe.

Most lehet azt hiszed hogy csak le akartam írni valahová a fájdalmam hogy sajnáljanak , akkor valamilyen szinten igazad van.Ki akartam önteni a szíven viszont nem sajnáltatni akarom magam hanem tanácsokat, hogy hogyan vészeljem át ezt az időszakot.

Köszi ha elolvastad idáig(márha lesz valaki) és bocsánat az esetleges helyesírási hibákért.

Szia 14/L

2017. febr. 4. 22:25
 1/5 anonim ***** válasza:
Hát részvétem. Nekem is hasonló Volt. Nem tudok igazából értelmes tanácsot adni, mert bármit csináltam ellene, az csak komplikációkat szült.
2017. febr. 4. 23:37
 2/5 A kérdező kommentje:
Értem. :) de azért köszi
2017. febr. 5. 00:58
 3/5 Metionin ***** válasza:
100%

Ismerős érzés, az én anyám is 0-24-ben üvöltött. De csak addig éreztem miatta szarul magam, amíg rá nem jöttem hogy miért csinálja. Szar a munkahelye, apám egy alkoholista, aki mindent összekoszol és tönkretesz de nem mert neki szólni mert félt tőle. Így a feszültség folyamatosan csak gyülemlett benne, kiadni pedig csak ezzel az üvöltéssel tudta, üvölteni meg velem mert mert én voltam a gyengébb. Innentől kezdve hogy erre rájöttem, nem stresszeltem magam, végighallgattam, rámondtam hogy oké és ennyi. Ha visszabeszéltem vagy valami, akkor sokszor meg is vert, így értelmesebb volt a saját érdekemben szépen végighallgatni hogy az a rohadt pohár már megint 2 centivel arrébb van mint ahol lennie kéne, az isten bszná meg hogy nagy cseléd létemre egy poharat nem tudok a helyére tenni, fogyatékos vagyok, nem lesz belőlem semmi stb. aztán kiment én meg tanultam/olvastam/rajzoltam tovább. 10 perc múlva úgy tett, mintha ez meg sem történt volna. Ráadásul nekem szobám sem volt, egy légtérben kellett velük a folyamatos üvöltést hallgatni.

Mindent összevéve tehát egy megoldás van, felfogod hogy ez tulajdonképpen nem a te hibád, csendben maradsz és igyekszel kva jól tanulni hogy elmehess egy távolabbi középsuliba, majd fősulira/egyetemre ahol már nem kell velük laknod. Illetve az is segít ha van valaki, akinek elmondhatod ezeket. Emlékszem, nekem nagyon rossz volt mert senkinek nem tudtam erről beszélni, mert a suliban a pszichológus sem volt épp jó fej (egyszer beszéltem vele és mindent visszamondott a szüleimnek amiért kiverték belőlem a szart), barátaim meg nem voltak. Ha más nem, írj naplót, vezesd le a feszültséget mozgással stb. Az öcséddel jóban vagy? Esetleg vele is beszélhetsz, gondolom neki sem esik jól ez a dolog.

2017. febr. 5. 11:55
 4/5 A kérdező kommentje:

Ejha.Nálad sokkal rosszabb a helyzet.

A végén tánácsoltad hogy mennyek el középsuliba..nos pár órával ezelőtt tudtam meg hogy bekerültem egy nagyon jó iskolába..4+1 év, kollégium ahonnan csak két hetetnte lehet hazajönni, ingyen jogsi ingyen nyelvvizsga ingyen külföldi utazások ...nagyon boldog vagyok most semmi sem tudja elrontani a kedvem!

2017. febr. 9. 18:35
 5/5 A kérdező kommentje:
2017. febr. 9. 18:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!