Olyan ember, aki jó anyagi körülmények közt nevelkedett, de nem ismeri a "szeretet" fogalmát?
Kíváncsi volnék, hogy az itt jelenlévők közül hány olyan ember van, akinél a következő dolgok jellemzőek:
- Anyagi szinten mindene megvan, de nem érzékelteti vele egyik szülő sem hogy "szeretve van"
- Zűrös család, családon belüli széthúzás (viszonylag sok veszekedés)
- Esetleges szülői bántalmazás, terrorizálás (lelki és/vagy fizikális szinten)
- Folyamatos szülői elnyomás Pl.: anyagiak folyamatos fölhánytorgatása (mennyi pénz költöttek a gyerekre idáig), önbizalom folyamatos rombolása, állandó hárítás (egyik szülő sem hibás, csak a gyerek)
Ha esetleg volna itt ilyen ember, annál a fent említett tényezők milyen hatást eredményeztek?
Rám tökéletesen illik. Viszont ettől még miért ne ismerhetném a szeretet fogalmát? :D
Milyen hatást eredményezett? Huszonéves koromig egy barátom se volt, utána is csak nagyon nehezen, valamint nem vagyok hajlandó tolerálni kapcsolatban, ha valakinek túl fontos a munkája. Kb ennyi, más problémát nem nagyon okozott onnantól kezdve, hogy végre valahára elköltöztem (addig borzalmas volt)
Második vagyok.
Páromnál más a helyzet. Az édesapja nevelte, aki tehetős, szeretetet viszont nem tud kimutatni. Az az egyetlen célja, hogy a gyerek tanuljon, ha pedig hibázik, akkor le kell szidni az elvei szerint. Emiatt párom nehezen mutat ki érzelmeket, alig akar hinni nekem, mikor megdicsérem valami miatt, tanácsot adni és vigasztalni pedig szinte egyáltalán nem tud sajnos.
2., 3. és 4. is illik rám...
Imááádom a szüleimet, nyugodt szívvel vágom le a telefont, mikor ők hívnak, hogy pénz kell, mert felneveltek (khm, ez utóbbi erősen vitatható). Napi 5-6 ordibálás a normális volt, napi 2 gyerekverés is olyanok miatt, hogy pl. miért a kék bögrét használom, mikor van fehér is? Idegbeteg barmok.
Egyébként: önbizalomhiány; tartok a nálam magasabb emberektől (ugye kicsiként mindig fel kellett nézni rá ordibálás és verés közben, ők akkor hatalmasnak tűntek); hányingerem van a gondolattól is, hogy valaki felemeli a hangját/veszekedni kezd velem. Visszahúzódó, csendes vagyok (mert ha meghallják a hangomat, mikor ők délután aludnak, akkor péppé vernek -.-)
"Több mint valószínű, hogy nem lesz gyerekem. Nem szeretném senkinek tönkretenni az életét."
5-ös, ezt megmagyaráznád? Mi köze a kettőnek egymáshoz...?
Nem értem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!