Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Olyan ember, aki jó anyagi...

Olyan ember, aki jó anyagi körülmények közt nevelkedett, de nem ismeri a "szeretet" fogalmát?

Figyelt kérdés

Kíváncsi volnék, hogy az itt jelenlévők közül hány olyan ember van, akinél a következő dolgok jellemzőek:

- Anyagi szinten mindene megvan, de nem érzékelteti vele egyik szülő sem hogy "szeretve van"

- Zűrös család, családon belüli széthúzás (viszonylag sok veszekedés)

- Esetleges szülői bántalmazás, terrorizálás (lelki és/vagy fizikális szinten)

- Folyamatos szülői elnyomás Pl.: anyagiak folyamatos fölhánytorgatása (mennyi pénz költöttek a gyerekre idáig), önbizalom folyamatos rombolása, állandó hárítás (egyik szülő sem hibás, csak a gyerek)

Ha esetleg volna itt ilyen ember, annál a fent említett tényezők milyen hatást eredményeztek?

2017. jan. 30. 13:51
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Rám tökéletesen illik. Viszont ettől még miért ne ismerhetném a szeretet fogalmát? :D

Milyen hatást eredményezett? Huszonéves koromig egy barátom se volt, utána is csak nagyon nehezen, valamint nem vagyok hajlandó tolerálni kapcsolatban, ha valakinek túl fontos a munkája. Kb ennyi, más problémát nem nagyon okozott onnantól kezdve, hogy végre valahára elköltöztem (addig borzalmas volt)

2017. jan. 30. 14:12
 2/9 anonim ***** válasza:
79%
Rám az első kivételével mindegyik illik, ugyanis rossz anyagi helyzetben nevelkedtem. A sok félelem és lelki terror miatt viszont az ellenkezője történt, folyamatosan szeretetre vágytam, és így van most a kapcsolatomban is.
2017. jan. 30. 14:36
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Második vagyok.

Páromnál más a helyzet. Az édesapja nevelte, aki tehetős, szeretetet viszont nem tud kimutatni. Az az egyetlen célja, hogy a gyerek tanuljon, ha pedig hibázik, akkor le kell szidni az elvei szerint. Emiatt párom nehezen mutat ki érzelmeket, alig akar hinni nekem, mikor megdicsérem valami miatt, tanácsot adni és vigasztalni pedig szinte egyáltalán nem tud sajnos.

2017. jan. 30. 14:44
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

2., 3. és 4. is illik rám...

Imááádom a szüleimet, nyugodt szívvel vágom le a telefont, mikor ők hívnak, hogy pénz kell, mert felneveltek (khm, ez utóbbi erősen vitatható). Napi 5-6 ordibálás a normális volt, napi 2 gyerekverés is olyanok miatt, hogy pl. miért a kék bögrét használom, mikor van fehér is? Idegbeteg barmok.

Egyébként: önbizalomhiány; tartok a nálam magasabb emberektől (ugye kicsiként mindig fel kellett nézni rá ordibálás és verés közben, ők akkor hatalmasnak tűntek); hányingerem van a gondolattól is, hogy valaki felemeli a hangját/veszekedni kezd velem. Visszahúzódó, csendes vagyok (mert ha meghallják a hangomat, mikor ők délután aludnak, akkor péppé vernek -.-)

2017. jan. 30. 15:01
 5/9 anonim ***** válasza:
2. Igaz. Az egyes olyan félig. Anyukám kimutatja, hogy szeret, cdsk elég különböző egyéniségek vagyunk, emiatt nem jövünk ki valami jól sajnos. Apa egyáltalán nem szeret. Ő néha van, hogy ver is. A 4. is igaz. Több mint valószínű, hogy nem lesz gyerekem. Nem szeretném senkinek tönkretenni az életét. És apámmal valószínűleg nem fogok beszélni, ha elköltözöm. Külföldre megyek, márcssk azért is, hogy arra foghassam a látogatások hiányát. Remélem összejön.
2017. jan. 30. 15:09
 6/9 anonim ***** válasza:

"Több mint valószínű, hogy nem lesz gyerekem. Nem szeretném senkinek tönkretenni az életét."

5-ös, ezt megmagyaráznád? Mi köze a kettőnek egymáshoz...?

Nem értem...

2017. jan. 30. 15:24
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Állandó bizonyítási kényszerem van, mert gyerekként annyit hallgattam, hogy "hülye vagy", ha szín ötössel végeztem, az sem volt nekem elég jó, sírva fakadtam mikor nem kaptam külön díjat, mert úgy éreztem ez még mindig semmi (mindezt már egyetemistaként). Ha valakit meghallok, hogy a pénze miatt szólnak meg, már egyből támadásba lendülök, hogy fogalmuk sincs milyen lehet az élete annak az embernek és nem kellene ismeretlenül bántani, mindezt azért mert tudom, hogy engem régen mennyit piszkáltak érte és engem senki nem védett meg. Mindig én voltam a "gazdag, elkényeztetettt lány" csak azt nem tudták, hogy otthon rettegve zárt ajtóknál alszom, hogy félek hazamenni és hasonlók. Nem voltak nagyon barátaim, haragudtam a világra és a többiekre is. Szerencsére 14 évesen egy válással és egy költözéssel végetért a rémálom. Most küzdöm a nulla önbizalmammal és a túlzott megfelelési kényszeremmel.
2017. jan. 30. 18:20
 8/9 anonim ***** válasza:
Nálunk pénz mindig volt, azontúl nem sok minden.Nehezen tudok beszélgetni emberekkel, pár éve még szerintem tok depis voltam, most már jobb.Ha valaki barátkozni akar, akkor azt gondolom, hogy ha megismer tuti otthagy, de ez nekem természetes.Ja és egyetemi végzettséggel egyszerű munkát végzek, nem kell stresszelni.
2017. jan. 30. 19:41
 9/9 anonim ***** válasza:
Mind igaz ram. Hatalom es penzehes emberre valtam. Az emberek szeretnek de en nem szeretem oket. Tokeletes erzelmi manipulator lett belolem, mondhatni egy gazember. Nem akarok csaladot mert magamon kivul nem tudok mast szeretni maximum targyakat. Keveset beszelek es a halal gondolata sem rendit meg. Agressziv nem vagyok. Osszessegeben egy agitator valt belolem. ( nem vagyok boldog)
2017. jan. 31. 01:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!