Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért olyan nehéz megérteni,...

Miért olyan nehéz megérteni, hogy csak úgy random ne mászkáljon be a szobámba?

Figyelt kérdés
Anyának mániája, hogy bejön a szobámba, elrak dolgokat, amik szerinte zavaróak, aztán amikor én keresem, bem tudom, hogy hol van. Nem egy ruhám, meg egyéb cuccom tűnt már el. Amikor megkértem, hogy ezt hagyja abba, egyik nap este arra mentem be, hogy az ágyam széjjel volt szedve.. Meg mindig azt mondja, hogy biztos rejtegetek valamit. Pedig csak nem szeretném, ha egyfolytában össze-vissza a szobámba járkálna meg egyebek.
2016. dec. 26. 13:14
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Nem okkal teszi, talán ismersz engem, hogy ezt tudd? Szerinted ha tudom az okát akkor ezt miért tettem fel?
2016. dec. 26. 13:50
 12/20 anonim ***** válasza:
12%
Miért nálatok megvan határozva, hogy csak te mehetsz be a szobádba? Neked, hogy esne, ha megtiltanák, hogy kimenj a nappaliba? Pakolj el, ha rend van biztos nem fog menni pakolászni.
2016. dec. 26. 14:03
 13/20 A kérdező kommentje:
Nem tiltom meg, hogy ne jöjjön be a szobámba, hanem csak hogy ne járkáljon be csak úgy. Amúgy meg általában rend szokott lenni, de ő akkor is késztetést érezni, hogy ide-oda tegyen mindent.
2016. dec. 26. 14:04
 14/20 anonim ***** válasza:
83%

Hú, de utálom ezt a szülői hozzáállást, hogy ez az én házam, a szobád is az enyém, bármikor bemehetek oda. Ennyi erővel, akkor a wc-be is bemehet, mikor épp a nagydolgod végzed, hisz az is az övé.

És ezek után a szülő meglepődik majd, mikor a gyerek 18 évesed elköltözik kollégiumba, és többet felé sem néz. Az unokát meg jó ha 5 évente egyszer láthatja, amiből neki persze az jön le, hogy milyen szemét a gyerek.

Tetszik vagy sem, minden embernek (a gyerekeknek is) szükség van magánszférára. Aki ezt nem tartja tiszteletbe, az ne csodálkozzon, ha utána totál elhidegül a gyermekével a viszony.

És igen, el lehet játszani, hogy én vagyok a szülő, ez itt az én házam, itt aztán az lesz, amit én mondok. Csak ugye eljön majd az az idő, amikor a szülőnek lesz szüksége a gyerekre (öregség, betegség), és akkor ezeket mind-mind visszakapja.

2016. dec. 26. 14:19
 15/20 anonim ***** válasza:
91%

Úristen, mik ezek a válaszok :D Mi az, hogy az ő háza, ezért akkor megy be a gyereke szobájába, amikor akar, ennyi erővel ha ti elmentek rokonokhoz nyaralni, ti se legyetek felháborodva, ha rátok nyitnak szex közben vagy miközben épp a budin ültök, elvégre az meg az ő házuk..

Meg egyébként nekem úgy tűnik, mentális gondjai is vannak a kérdező anyjának, ha csak úgy széjjelszedi a bútorait, mert biztos rejteget valamit..

2016. dec. 26. 14:54
 16/20 anonim ***** válasza:
9%

Van olyan szülö, aki nem takarit, szennyest kivisz, tiszta leszáradt ruhát bevisz?

Az a szülö meg aki nem veszi észre, hogy a gyereke drogozik, drogot rejteget, akkor meg az a hibás, hogy mért nem látta meg.

2016. dec. 26. 15:38
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Van olyan ismerösöm, aki ö is és a szülök is kulcsal zárják a szobaajtot, nehogy a másik bemenjen, ellopjon valamit.
2016. dec. 26. 15:41
 18/20 anonim ***** válasza:
6%
A lakás a szüleié. Minden szoba az övék. Joguk van ellenőrizni. Ugyanígy van albérletben is a tulaj részéről. A szoba nem a gyerek tulajdona, nem is jár alanyi jogon minden gyereknek. A szülő jóindulatától függ, hogy lakhat-e külön szobában.
2016. dec. 26. 15:56
 19/20 anonim ***** válasza:
91%
Törj rájuk éjjel a hálószobába, hogy anya, hova tetted az xy-t, remélhetőleg épp szexelni fognak.
2016. dec. 26. 16:11
 20/20 anonim válasza:
88%
Utolsó előtti akkor mikor anya meg apa játsza a cérnát a lyukba játékot akkor a jóindulattól függ hogy van e külón szobája a gyereknek? Másik hiába az ő háza ha vállalta a gyereket valószínűleg nem az árokban fogja elhelyezni a cuccait. Mellesleg én is azok oldalán állok, hogy a gyereknek is van magánélete és azt csinàl a szobájàban amit akar azt rejteget amit akar. Ha a szülő úgy nevelte a gyereket hogy nem túl szigorúan de nem is a mindent megengedek szülő akkor nincs mitől tartania. Mindenki volt fiatal. És ha az a szülő azt mondta hogy az ő háza akkor ott ő takarít meg stb. és ha pedig azt mondta hogy az a TE szobád akkor az az övé. Vagy talán amikor te voltál gyerek és pl wc-ztél vagy fürödtél nem szóltál rá a szüleidre ha bementek? Elvégre az az ő házuk ahogy mondtad XD am kérdező figyi anyámék ràm azért vannak kiakadva mert mindig a szobámban vagyok XD nem érik meg hogy tanulnom kell és miután nagy fáradtan hazaérek a suliból semmi kedvem nincs hallgatni hogy mi volt a munkahelyén XD vagy hallgatni a két hugom idétlenkedését és egy kicsit zenézek, tornázok, meg beszélek kicsit a haverokkal de nagyrészt tanulok XD (azért nem vok túl nagy stréber) de én már alig várom hogy koleszos legyek és akkor legalább nem ezt fogom hallgatni hanem a dilis szobatarsakat XF
2016. dec. 26. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!