Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Te odaadnád a gyerekednek az...

Te odaadnád a gyerekednek az autót ilyen időben? (csúsznak az utak)

Figyelt kérdés
Majdnem egy éve van jogsija, óvatosan vezet. Az autó az övé, ajándékba kapta.

2016. dec. 22. 14:48
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
69%
Ennyi erovel maradjon otthon, hisz meg a zebran is eluthetik.
2016. dec. 22. 15:42
 12/19 anonim ***** válasza:
66%
Volt eset, amikor még ilyenebb időben megkapta 19 évesen. Városban 90°-os kanyarban csúszós úton kisodródott, neki a járda melletti korlátoknak és a járdaszegélynek. Neki semmi baja nem lett, az autót haza kellett vontatni, egy vagyon volt a megjavíttatása. Ez a tanulópénz.Tudomásul kell venni. Amikor én kezdő voltam, hasonló időjárási viszonyok mellett macskakövön kis Fiat 500-zal teljes kört perdültem, isteni szerencse volt, hogy se az utasomnak, se nekem nem lett bajom és a kocsinak sem.
2016. dec. 22. 15:50
 13/19 anonim ***** válasza:
95%
Azért nem mindegy, hogy az első csúszós útját rövidtávon teszi meg, hozzászokásképpen, vagy rögtön elindul az Alpok szerpentines útjain.
2016. dec. 22. 16:08
 14/19 anonim ***** válasza:
51%

Ez olyan dolog, hogy hülyék 5 vagy 10 év múlva is lesznek az utakon, csúszós utak is lesznek 5-10-20 év múlva is. Akkor soha ne menjen vezetni téli időszakban?

Amúgy szerintem pont ilyen "tartós" hideg időben kellene kitapasztalnia hogyan is működik az autó, fokozatosan, hosszabb ideig hozzá tud szokni. Így később ha jön egy hirtelen ónos eső, vagy fagyos idő, akkor tudni fogja mire kell jobban figyelni.

2016. dec. 22. 17:50
 15/19 veterán vas ***** válasza:
86%

Elhiszem, hogy számodra Ő még mindig a "gyerek".

Viszont -ha jól értem- érvényes jogosítványa van, ami annyit tesz, hogy a hatóság szerint közúton vezethet.

Reggel és este, nyáron és télen.

Azután kapott Tőled egy autót. Ami ugye annyit jelent, hogy felnőttként kezeled, és bízol benne.

Reggel, és este, nyáron, és.....ja télen nem? :(

2016. dec. 22. 18:22
 16/19 anonim ***** válasza:
57%
Ha az autó az övé, akkor már nem kell neki odaadni. Max. elvenni. Amúgy az utak nem csúsznak, tudom, mert néztem egy csomó orosz autós-balesetes filmet, de valahogy mindig az autók csúsztak.
2016. dec. 22. 18:51
 17/19 anonim ***** válasza:
57%

Pedig ilyenkor alig vannak az utakon. A mazsolák nem mernek elindulni és otthon maradnak, a vérprofik pedig mind az árokban vannak...

/szarkazmus/

Ha félted, van rá lehetőség vezetéstechnikai órákat venni, ahol direkt a téli időjárási körülményekre készítik fel az ott megjelenteket. Teljesen biztonságos körülmények között tanulja meg, mit kell és mit nem szabad tenni, amikor megcsúszott az autó. Megtanulja a csúszós utakon való vezetést, ráadásul sokkal jobban fog figyelni a többi vezetőre is.

2016. dec. 22. 19:50
 18/19 anonim ***** válasza:
Miután Te hozzámentél a férjedhez, havonta egyszer a szüleid elvettek a férjedtől?
2016. dec. 23. 02:48
 19/19 anonim válasza:
Én odadnám ,ha a helyedben lennék, de előtte mennék az autóval úgy, hogy mellettem üljön a gyerek és egy biztonságos útszakaszon eljátszanám mintha megcsúsznánk, hogy beszarjon , utána tuti óvatosan fog vezetni! A biztonságos útszakaszt úgy értettem, hogy pl egy üres parkolóban (széles és nem forgalmas helyen)
2016. dec. 25. 02:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!