Alkoholista szülőre hogy lehet hatni?
Sajnos sehogy.
Én apám is folyton ivott, gyakorlatilag a 27 évem alatt alig láttam józanon. Szerintem az év 365 napjából 300-nál több napon volt részeg, a maradék 1-2 hónapban meg azért nem mert mindig lebetegedett és lábra nem bírt állni.
Teljesen tönkrement a szervezete, egész nap döglött és ivott, szervezetére felírtak többféle gyógyszert amiket konkrétan tilos alkoholos állapotban szedni, ezért nem is szedte.
Idén januárban halt meg, elvitte az alkohol mint kb az összes "haverját" az évek során.
"egy évben egyszer kétszer hazamegyünk látogatoba sem birja ki ne igya le magát!"
Én apám is pont ezt csinálta. Hónapokig nem voltam otthon, aztán mikor hazamentem mindig megkaptam hogy "f..sznak kellett hazajönnöd, úgysem segítesz semmit akkor takarodj a házamból". Gyakorlatilag sosem gyerekeként tekintett rám, csak csicskásként, munkaerőként.
Soha nem az volt, hogy na mi van veled, hanem az hogy "gyorsan, gyorsan, csináltassunk meg vele minél több mindent amíg itthon van, ne nekünk kelljen".
Gyakorlatilag utolsó emlékem is az róla, hogy betörte a szobaajtó üvegét, és elkezdett velem ordítani hogy "Megmondom anyádnak hogy te törted be, mert egy idegbeteg hülye gyerek vagy". Akkor leléptem és legközelebb már csak a temetésén "találkoztunk".
Sajnos sehogy. :(
Amíg ő nem akar ezen változtatni, addig nem fogja abbahagyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!