Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, ti elengednétek a...

Szülők, ti elengednétek a 20-as évei elején járó fiatokat, hogy egyedül utazzon el egy 300 km távolságra lévő városba?

Figyelt kérdés
2016. dec. 17. 10:41
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Nemár:D 17 évesen utaztam egyedül Svájcba.
2016. dec. 17. 20:09
 22/26 anonim ***** válasza:

Jól írta a 10. más ennyi idősen külföldre költözik, vagy csak simán utazgat egyedül nagyobb távolságon is.Nem értem ,hogy ez a kérdés hogy merült fel egyáltalán.

Engem 16 évesen is elengedtek ennyi távolságra(fővárosba).De később, 18 körül már nem volt szükségem az engedélyükre, nem vagyok/voltam fogyatékos,hogy pl huszonévesen is kísérgetni kelljen.ELvileg felnőtt ember.Megházasodhat,gyereket vállalhat..Azt csinál amit akar.

2016. dec. 17. 20:11
 23/26 Párnahuzat ***** válasza:
100%
300km? Ez ugye vicc? Marbellára utaztam a szüleim után 14 évesen egy 21évessel. Nincs ebben semmi. Meg gondolom MO-n van.
2016. dec. 18. 20:31
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy elnézem, a válaszolók nagy részében ez valóban nem tudatosult, de ez egy igenis komoly probléma. Az én szüleim olyanok voltak, hogy mindenről tudniuk kellett; ha csinálni kezdtem valamit, akkor arról mindig be kellett számolnom. Jöttek az egyetemi évek, kollégista lettem, de ott is minden egyes nap felhívtak, hogy mi történt velem, és elég komoly sértődés volt belőle, ha nem egy nap nem beszéltünk. Persze azt is felrótták nekem, ha úgy próbáltam meg valamiben dönteni, amiről ők nem tudtak. És az ilyenfajta számonkérés pedig ehhez a problémához vezet, hogy a huszonéves ember, akinek már régen az önálló életét kellene élnie, nem mer önállóan cselekedni, mert fél attól, hogy a szülei erről mit gondolnak.

Ebből elég kemény dió kilábalni, mert olyan szinten "belém égett", hogy ezt magammal vittem a munkahelyemre is. Informatikusként dolgozok, minden reggel van egy telefonos megbeszélésünk. Amikor felvettek és még nem volt a számítógépre telepítve a szoftveres telefon, a főnököm mondta, hogy használhatom az övét. Másnap valamiért zsigerből kijött belőlem a kérdés, hogy nem gond-e ha használnám, mire ő teljesen meglepődött és azt mondta, hogy "inkább bocsánatot kérj utólag, mint engedélyt előtte". Nekem meg ez a mentalitás nem természetes, és még mindig nem szoktam hozzá teljesen.

23/F

2016. dec. 19. 01:29
 25/26 anonim ***** válasza:

Igen el...de nem hinném hogy kamu kérdés.

én 23 éves vagyok és anya a mai napig nagyon erősen fog! Felhív hogy mikor érek haza, merre vagyok kivel..

szóval nem lepődök meg, ha lenne olyan szülő aki nem engedné el.. :)

2016. dec. 27. 11:22
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
20 évesen apám már a kezébe ringatott
2017. jan. 26. 23:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!