Miért ne utazhatnék el a saját pénzemből?
Hál istennek nem állunk rosszul anyagilag. A szüleim azt mondták, hogy ha nyáron, illetve egyetem mellett dolgozom, egy forintot sem kell hazaadnom, hanem abból fogom fedezni a kiadásaimat. (Szórakozás, ruhák, fodrász etc amiért egyébként nagyon hálás vagyok nekik, mert sokan sajnos ez nem engedhetik meg maguknak)
Soha nem szoktam nagy költekezésekbe bocsátkozni, mivel a szüleim arra tanítottak, hogy a pénzt meg kell becsülni, illetve a spórolás fontos, mert ki tudja mi történik, mikor lesz szükség egy nagyobb összegre.
Elég sok pénzt gyűjtöttem így össze, és elhatároztam, hogy megvalósítom, egy régi nagy álmomat, hogy fogok egy hátizsákot és egyedül elrepülök Kanadába úgy 10-12 napra. (megjegyzem itt is a spórolást szem előtt tartva megpróbálnám couchsurfinggel megoldani a szállást, olcsóbb kajákat enni, etc.)
A szüleimnek viszont, mikor előhozakodtam az ötletemmel szemmel láthatóan nagyon nem tetszett. Egyből jöttek a kérdések, hogy mégis minek mennél te oda, és főleg ENNYI PÉNZÉRT.
Minek tarthatom meg a pénzem, ha nem valósíthatom meg belőle az álmaimat? Tényleg fontosnak tartom a spórolást, de szeretném értelmes dologra elkölteni a pénzem, ergo élvezni. (mellesleg nem nulláznám le ezzel a számlámat, tehát ez sem szempont)
Más is volt már ilyen helyzetben?
Szülők véleményét is nagyon szeretném meghallgatni.
Köszönöm előre is a válaszokat.
Feltehetöen azért, mert továbbra is ök tartanak el, és a "saját" pénzedet azért gyüjtheted, hogy ha végeztél, akkor el tudj indulni.
Így lényegében az ö költségükön akarsz "világot látni", és ez az, ami nem tetszik nekik. (Ugyanis ha tényleg neked kellene mindent állni, ami a megélhetésedhez kell, akkor nem tudtál volna spótolni jelentösebb összeget, azaz félig-meddig ök adják ezt a pénzt neked)
11-es! Amíg a szülők tartják el a gyereket, addig nem felnőtt, hanem gyerek. Hiába múlt el 18 éves. Egy felnőtt dolgozik, eltartja magát és nem szorul a szüleire.
A kérdezőnek: mit tudsz Kanadáról, az ottani körülményekről?
Miért nem tudsz várni az álmod megvalósításával, amíg megszerzed a diplomádat? Miért akarsz MOST költeni százezreket egy utazásra?
Magyarországon, vagy Európában is vannak nagyon szép helyek, melyeket érdemes megnézni, és az nem is olyan veszélyes és kevesebbe is kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!