Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Otthon maradhatna a lányotok?

Otthon maradhatna a lányotok?

Figyelt kérdés
Nagyon szorongós amitől fáj a hasa annyira,hogy nem érzi jól magát erős görcsei vannak.Most fog női okai is lenni amitől szintén nagyon fáj a hasa emiatt is görcsöl.Ti megengednétek,hogy otthon maradjon vagy mennie kéne iskolába?

2016. nov. 28. 14:18
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
83%

Pszichológushoz vinném. Hacsak nem verik az osztálytársai, úgy semmi oka nincs rá ilyen fiatalon, hogy szorongjon. Én is utáltam a gimit, az összes tanárom érzéketlen s***fej volt, a gyerekek sznobok és utálatosak, konkrétan az első nap kiközösítettek mert vidékről jöttem. Heteken át senki nem szólt hozzám, csak röhögtek a hátam mögött vagy beszólogattak. Még az egyik lány barátságfüzetébe is beírták, hogy engem utálnak, pedig senki nem ismert. Úgyhogy én is elkezdtem szorongani, rosszulléteket produkálni, fájdalmat szimulálni, csak hogy otthon maradhassak. Pár lógást meg hisztit még eltűrtek, aztán elvittek orvoshoz, megállapították, hogy semmi bajom nincs, el lettem zavarva iskolába, és lám, megtanultam kezelni a problémáimat és szót érteni a többiekkel.

Manapság pedig még nagyobb divat lett a fiatalok körében, hogy ők depressziósak, vagdossák magukat, szoronganak, pánikbetegek, ésatöbbi. Ha most engeded neki, hogy otthon maradjon, akkor ezt az életképtelenséget fogod csak erősíteni, és 27 évesen még mindig otthon fog ülni és szorongani, mert nem mer majd elmenni dolgozni sem.

Kérj szépen időpontot egy orvoshoz, vidd el a lányod, aznapra kap igazolást, délután lesz ideje pihenni. Az a lényeg, hogy beszélgetős orvost találjatok, mert ha csak felírnak neki egy antidepresszánst, attól semmivel sem lesz jobb, csak gyógyszerfüggő lesz.

De akár te is beszélgethetsz vele, minél többet, ha elmondja, miért szorong, akkor meg fog könnyebbülni, és rájön, hogy feleslegesen stresszeli magát. Te pedig legalább megtudod, mi a baja valójában.

A menzesz pedig főleg nem lehet ok arra, hogy otthon maradjon. Sajna nem úgy működik a világ, hogy minden lány és nő kap havonta 5 igazolt/fizetett szabadnapot menstruálásra. Tény, hogy tinikorban nehezebb kezelni, de ezzel együtt kell élnünk, ugyanúgy iskolába és munkába kell járnunk, bevásárolni, főzni, gyereket nevelni, akármennyire is görcsölünk meg vérzünk éppen.

Ha viszont tényleg annyira fáj a hasa, és nem csak hiszti, akkor a nőgyógyászhoz is érdemes időpontot kérni.

2016. nov. 28. 14:40
 12/25 anonim ***** válasza:
74%

Én már jöttem haza suliból emiatt, miután kihánytam a gyógyszert, életem legszörnyűbb útja volt. Maradtam is már otthon, inkább haltam volna meg, mint hogy megmozduljak, annyira rossz volt.

Nekem szerencsére nem mindig fáj (úgy vettem észre, hogy ha sportolok előtte, akkor nem szokott), és csak kb. 5 órán át tart azután, hogy megjön, úgyhogy kb. kétszer szoktam egy félévben hiányozni, amikor pont reggel jön meg, ennyi szerintem belefér.

Ha havonta több napról van szó, akkor biztosan elmennék kivizsgáltatni, de amíg a fájdalom fennáll, addig nem kényszerítenek senkit, hogy iskolába menjen.

2016. nov. 28. 14:42
 13/25 anonim ***** válasza:
14%
megengedném, hogy otthon maradjon, de akkor kapálja fel a kertet, ha már lusta tanulni...!!! az én időmben nem voltak ilyen mondvacsinált dolgok, a kertet meg kellett kapálni, különben nem volt mit enni. neki a tanulás a kert. semmiképp nem hagynám linkeskedni a suli helyett
2016. nov. 28. 14:59
 14/25 A kérdező kommentje:
13/13 akkor kapáltasd fel a saját lányoddal a kertet, ő legtöbbször amikor rosszul van megy suliba tehát nem hanyagolja el a sulit.Csak néha napján hiányzik de nincsen olyan gyerek aki sose hiányzott volna még.
2016. nov. 28. 15:01
 15/25 anonim ***** válasza:
27%

De én pl. sosem hiányoztam.

Azt pedig már leírták, hogy melyik problémával mit kezdjetek, én inkább megkérdezném, hogy eddig miért nem vitt el orvoshoz a jóanyád?

2016. nov. 28. 15:29
 16/25 anonim ***** válasza:
67%
Nem maradhatna csak úgy otthon. A menzesz görcsök miatt gyerek nőgyógyászatra vidd el, lehet nem fájdalom csillapítót kap hanem gyenge hormon tabit amitől nem fog olyan erősen menstruálni. Sokat javít a pms tüneteken is, nem lenne annyit rosszul elötte. A szorongást meg inkább pszichológus kezelje... Valami oka csak van. De ha otthon maradhat akkor nem lesz jobb neki, a hasa fájni fog, és egyre jobban szorongani fog ha menni kell
2016. nov. 28. 15:43
 17/25 anonim ***** válasza:
25%

Azt már leírták mit csinálj a szorongásával.

Bár 15 éves vagyok, így nem igazán tudok tanácsot adni, de azért leírom.

Most kezdtem a gimit, általánosban folyamatosan vertek az osztálytársaim mert szegényebb körülmények között élünk. Folyamatos gyomorgörcsöm volt, majdnem minden nap sírtam. És mégis mennem kellett. Mert a tanulás fontos. Kibírtam, erősebb lettem tőle. És amúgy ez fejben dől el. Ha eldöntöd, hogy nem kell félni, nem történik semmi, akkor nem is lesz olyan elviselhetetlen.

(Amúgy meg ha dolgozatoknál szorong, akkor ne tegyél rá egy lapáttal. Mondogasd neki hogy büszke vagy rá, nem kell tökéletesnek lennie. )

Amikor megjön, kicseszettül fáj a hasam, ráadásul konkrétan vízesés mennyiségű. És mégis megyek, mert egy gyereknek kötelessége iskolába járni. Mert milyen lenne már, ha minden lány hiányozna akkor, amikor megjön neki? Van olyan osztálytársam, aki elájul ilyenkor, így arra még azt mondja az ember, hogy oké. Viszont mit fognak gondolni róla az ő osztálytársai, ha elmeséli hogy fáj a hasa? Kinevetik. Mert hidd el, nekik is fáj. Csak nem mindenki olyan nyápic hogy látványosan döglődjön.

Max.ha nagyon rosszul van, azt a tanárok is észreveszik.

De ne játssza el a hattyú halálát egy kis vérzéstől. Mert még legalább 40 évig lesz havonta ilyen baja. És ha majd már dolgozni fog, akkor is kivesz egy hét pihenőt havonta, mert ő göcsöl? Ez nem így működik...

Nekem a nospa és a panadoltabletta max.2óráig használ.

2016. nov. 28. 15:51
 18/25 anonim ***** válasza:
85%
Amúgy mivel a szorongástól fáj és görcsöl mikor éppen nem menstruál akkor érdemes azt kezelni mert itt fájdalomcsillapítok tényleg nem fognak használn. A pszichológus meg biztosan ír fel neki szorongás oldó gyógyszert.
2016. nov. 28. 15:52
 19/25 anonim ***** válasza:
25%
Amúgy a kérdésre válaszolva ha nagyon rossz paszban van akk otthon maradhatna.
2016. nov. 28. 15:54
 20/25 anonim ***** válasza:
63%
Én megengedném, hogy ne menjen iskolába, viszont elvinném nőgyógyászhoz és pszichológushoz.
2016. nov. 28. 15:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!