Otthon maradhatna a lányotok?
Pszichológushoz vinném. Hacsak nem verik az osztálytársai, úgy semmi oka nincs rá ilyen fiatalon, hogy szorongjon. Én is utáltam a gimit, az összes tanárom érzéketlen s***fej volt, a gyerekek sznobok és utálatosak, konkrétan az első nap kiközösítettek mert vidékről jöttem. Heteken át senki nem szólt hozzám, csak röhögtek a hátam mögött vagy beszólogattak. Még az egyik lány barátságfüzetébe is beírták, hogy engem utálnak, pedig senki nem ismert. Úgyhogy én is elkezdtem szorongani, rosszulléteket produkálni, fájdalmat szimulálni, csak hogy otthon maradhassak. Pár lógást meg hisztit még eltűrtek, aztán elvittek orvoshoz, megállapították, hogy semmi bajom nincs, el lettem zavarva iskolába, és lám, megtanultam kezelni a problémáimat és szót érteni a többiekkel.
Manapság pedig még nagyobb divat lett a fiatalok körében, hogy ők depressziósak, vagdossák magukat, szoronganak, pánikbetegek, ésatöbbi. Ha most engeded neki, hogy otthon maradjon, akkor ezt az életképtelenséget fogod csak erősíteni, és 27 évesen még mindig otthon fog ülni és szorongani, mert nem mer majd elmenni dolgozni sem.
Kérj szépen időpontot egy orvoshoz, vidd el a lányod, aznapra kap igazolást, délután lesz ideje pihenni. Az a lényeg, hogy beszélgetős orvost találjatok, mert ha csak felírnak neki egy antidepresszánst, attól semmivel sem lesz jobb, csak gyógyszerfüggő lesz.
De akár te is beszélgethetsz vele, minél többet, ha elmondja, miért szorong, akkor meg fog könnyebbülni, és rájön, hogy feleslegesen stresszeli magát. Te pedig legalább megtudod, mi a baja valójában.
A menzesz pedig főleg nem lehet ok arra, hogy otthon maradjon. Sajna nem úgy működik a világ, hogy minden lány és nő kap havonta 5 igazolt/fizetett szabadnapot menstruálásra. Tény, hogy tinikorban nehezebb kezelni, de ezzel együtt kell élnünk, ugyanúgy iskolába és munkába kell járnunk, bevásárolni, főzni, gyereket nevelni, akármennyire is görcsölünk meg vérzünk éppen.
Ha viszont tényleg annyira fáj a hasa, és nem csak hiszti, akkor a nőgyógyászhoz is érdemes időpontot kérni.
Én már jöttem haza suliból emiatt, miután kihánytam a gyógyszert, életem legszörnyűbb útja volt. Maradtam is már otthon, inkább haltam volna meg, mint hogy megmozduljak, annyira rossz volt.
Nekem szerencsére nem mindig fáj (úgy vettem észre, hogy ha sportolok előtte, akkor nem szokott), és csak kb. 5 órán át tart azután, hogy megjön, úgyhogy kb. kétszer szoktam egy félévben hiányozni, amikor pont reggel jön meg, ennyi szerintem belefér.
Ha havonta több napról van szó, akkor biztosan elmennék kivizsgáltatni, de amíg a fájdalom fennáll, addig nem kényszerítenek senkit, hogy iskolába menjen.
De én pl. sosem hiányoztam.
Azt pedig már leírták, hogy melyik problémával mit kezdjetek, én inkább megkérdezném, hogy eddig miért nem vitt el orvoshoz a jóanyád?
Azt már leírták mit csinálj a szorongásával.
Bár 15 éves vagyok, így nem igazán tudok tanácsot adni, de azért leírom.
Most kezdtem a gimit, általánosban folyamatosan vertek az osztálytársaim mert szegényebb körülmények között élünk. Folyamatos gyomorgörcsöm volt, majdnem minden nap sírtam. És mégis mennem kellett. Mert a tanulás fontos. Kibírtam, erősebb lettem tőle. És amúgy ez fejben dől el. Ha eldöntöd, hogy nem kell félni, nem történik semmi, akkor nem is lesz olyan elviselhetetlen.
(Amúgy meg ha dolgozatoknál szorong, akkor ne tegyél rá egy lapáttal. Mondogasd neki hogy büszke vagy rá, nem kell tökéletesnek lennie. )
Amikor megjön, kicseszettül fáj a hasam, ráadásul konkrétan vízesés mennyiségű. És mégis megyek, mert egy gyereknek kötelessége iskolába járni. Mert milyen lenne már, ha minden lány hiányozna akkor, amikor megjön neki? Van olyan osztálytársam, aki elájul ilyenkor, így arra még azt mondja az ember, hogy oké. Viszont mit fognak gondolni róla az ő osztálytársai, ha elmeséli hogy fáj a hasa? Kinevetik. Mert hidd el, nekik is fáj. Csak nem mindenki olyan nyápic hogy látványosan döglődjön.
Max.ha nagyon rosszul van, azt a tanárok is észreveszik.
De ne játssza el a hattyú halálát egy kis vérzéstől. Mert még legalább 40 évig lesz havonta ilyen baja. És ha majd már dolgozni fog, akkor is kivesz egy hét pihenőt havonta, mert ő göcsöl? Ez nem így működik...
Nekem a nospa és a panadoltabletta max.2óráig használ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!