Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám hajnali 4-től nem hagy...

Apám hajnali 4-től nem hagy aludni. Mi a fenét csináljak?

Figyelt kérdés
Nem most fordult elő először, már volt, hogy rosszul lettem az alváshiánytól. Gondolom most még pluszban rátett az óraátállítás is.
2016. okt. 31. 05:18
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
74%
Apád nyugdíjas? És még vele laksz. Hány éves és te hány éves vagy, hogy ezt nem tudod megbeszélni vele.
2016. okt. 31. 11:56
 12/40 anonim ***** válasza:
100%

"Aki nagyon álmos az ilyen körülmények között is tud aludni."

Ez a legnagyobb közhelyes baromság, amit azok mondanak, akik képesek erre és nincs bennük egy csepp együttérzés, vagy figyelem az embertársuk iránt.

A stressz, amit az alvás nélküli állapot okoz önfejlesztő folyamat. Aki stresszes érzékenyebb a zajokra és a behajtásokra, még kevésbé tud aludni és még nagyobb stressz éri, még érzékenyebb lesz... És kikészül idegileg. Szóval. Ez komoly gond. De nem a fórumon lesz a megoldás, hanem otthon, de ötleteket itt is kaphat.

Legegyszerűbb, ha tudtára adja kedvesen, hogy ez neki mennyire rossz. De ezt egy átlag ember még tudja tenni. Ezért érdekes, hogy egy nyugdíjas (és nem rokkantsági nyugdíjas) szülőnek hány éves a gyereke. Attól is függ, milyen érettségi szinten van, hogy milyen megoldást képes kezelni a sértett fél, aki kommunikációra való hajlandóságának jelét sem mutatja.

2016. okt. 31. 12:06
 13/40 anonim ***** válasza:
100%

De mit csinál 4-kor ha egyszer nyugdíjas? Nem bír aludni?

Mit mondott arra,mikor mondtad neki,hogy legyen szíves ne zajongani legalább 6-ig mert nem tudsz aludni és rosszul vagy?

2016. okt. 31. 16:09
 14/40 anonim ***** válasza:
96%
Lehet azért csinálja, hogy idegesítsen és végre lelépj.
2016. okt. 31. 16:09
 15/40 A kérdező kommentje:

18 éves vagyok, most van az utolsó évem a középiskolában. De budapesti vagyok, így nem tudok lelépni koleszba sem.

Én nem tehetek róla, hogy 45 volt, mikor születtem. Így már pár éve nyugdíjas. Szerintem, ha dolgozna, akkor azért tovább aludna. Nem érdekli őt senki, meg sem próbál csendben lenni. Itt nem arról van szó, hogy még délben is aludnék. Ekkora zaj mellet tényleg bárki felébredne.

2016. okt. 31. 16:28
 16/40 anonim ***** válasza:
100%
de mit mondott mikor megkérdted hogy ne zajongjon???
2016. okt. 31. 16:30
 17/40 A kérdező kommentje:
Anya is megkérte már, de nem érdekli. Azt mondja, ostoba dögök vagyunk, vagy nincs iskola minek aludni. Szimplán csak saját maga érdekli, mást nem vesz figyelembe.
2016. okt. 31. 17:24
 18/40 anonim ***** válasza:
100%

Értem. Ez így sokkal keményebb!

Anyuddal sem képes értelmesen megbeszélni. Bakker. Nem könnyű!

2016. okt. 31. 17:40
 19/40 anonim válasza:
93%
szia. megprobalhatnad neki elmondani,milyen rosszul esik az,amit csinál. es megkerdezhetned,hogy miert nincs tekintettel rátok. esetleg valami elfoglaltsag hianyatol szenved,most hogy nyugdijas,es erdektelenseg jellemzi meg onzes. szoval egy mely lelegzetu beszelgetes, de kedvesen, nem csiposen. hogy mit csinalna szivesen. ha erre sem hallgat, szabj neki hatarokat, anyukaddal egyutt akar. hatarok alatt azt ertem, hogy ugy szembesited a viselkedese kovetkezmenyevel,amin nem valtoztat, hogy megvonsz tole valamit, amit szeret. pl anyukad a szexet, vagy te valamit,amivel eddig segitetted. de elobb a szeretet, es csak utana a határok! udvozletem.
2016. okt. 31. 20:03
 20/40 A kérdező kommentje:
Már 1 órája megy a banzáj. Most valami híreket hallgat a rádióban, de még az udvaron is hallani. Nincs kegyetlenebb az alvás megvonásnál, volt, hogy bealudtam az iskolában, mert hetek óta ez volt, sőt cifrább dolgok. Amíg anya tűri ezt, ha az én házam lenne, elküldeném, hiába az apám, de ő inkább itt trécsel vele hangosan. Anya sem jobb sajnos.
2016. nov. 1. 05:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!