Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim nem tudják elfogadni,...

Szüleim nem tudják elfogadni, hogy nem akarok menni kirándulni a családdal a testvérem miatt!?

Figyelt kérdés

Mióta az eszemet tudom,abban nőttem fel,hogy mindig butább,gyengébb voltam a "testvéremnél".(Azért használok idézőjeleket,mert hiába lenne a vér szerinti testvérem,nem tudok akként tekinteni rá.) Eleinte csak szimplán lehüly ézett,később viszont már testileg is bántalmazott,ugyanis 3 évvel idősebb nálam+ő fiú!Akkor azt találtam ki,hogy majd mindenben a kedvére teszek,mindig azt fogom csinálni,amit ő szeretne,hátha akkor majd nem fog ütni,verni.Volt olyan,hogy hajnali 5-kor felkeltem a kedvért kávét főzni.Mindig én jártam az ő gyógyszereiért a patikába,én vasaltam a ruháit,én főztem,mostam rá.Volt olyan,hogy kitalálta,hogy ő ezt meg ezt akar enni,akkor én elmentem a boltba érte,akkor is ha már 9 óra volt.Én voltam a szó szerinti csicskája,de épphogy nem javult a helyzet,hanem csak rosszabb lett.Tudta,hogy félek tőle,hogy erősebb nálam,hogy bármikor megverhet következmények nélkül,hogy bármit is tesz velem,akkor is meg fogom csinálni a kéréseit.Tűrtem,tűrtem majd egyszer elszakadt a fonál.A mamáékhoz költöztem,és azóta egy szót nem beszéltünk,ami lassan most lesz 6 éve.

Már szerencsére kezdtem teljesen elfelejtkezni róla,mikor anyu ma azzal állt elő,hogy a munkája miatt kapott egy egy hétre szóló családi utat Németországba. Viszont hiába mondom neki,hogy nem szeretnék menni a bátyám miatt,ő meg apa csak erősködnek,hogy ezt most nem hagyhatjuk ki,meg az csak gyerekes csínyek voltak,és felejtkezzek el róla,mégis csak a testvérem.

Hogyan tudnám meggyőzni őket,hogy menjenek nélkülem,mert a hátam közepére sem hiányzik a bátyám?

2016. okt. 7. 18:33
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

"csak gyerekes csínyek voltak" - a leírásod alapján nem, nem azok voltak, a szüleid meg vagy vakok voltak, vagy nem törődtek veled, de leginkább mindkettő.

Fel nem fogom ésszel, hogy fajulhat addig két testvér között a rossz viszony, hogy az egyik fél elköltözik, úgy, hogy ez nem tűnik fel a szülőknek.

A szüleid sem érdemlik meg, hogy egy cseppet is foglalkozz velük, mert nem védtek meg téged, nem álltak ki melletted, és nem számíthattál rájuk, amikor kellett volna. A testvéredre meg szót vesztegetni is kár.

Ne menj el ne hagyd magad érzelmileg zsarolni (újra).

U.i.: én tuti nem bocsátanék meg. Akinek eszébe jut, hogy ilyenre kérjen, az még sosem volt hasonló helyzetben.

2016. okt. 8. 10:06
 12/18 anonim válasza:
Sehogy a nyaralás végéig ne tartsd velük a kapcsolatot
2016. okt. 8. 13:24
 13/18 anonim ***** válasza:
35%

#11-es zseniális beszéded írásakor elfeledted: csak 1 személy leírását ismerjük a 4-5 fős problémáról. A többiekét nem. Ez a gyakorin gyakori, ezért az edzett gyakorizók gyakran gyanakodnak.

"Minden, amit hallunk, vélemény, nem tény,

és minden, amit látunk, nézőpont, nem a valóság."

Marcus Aurelius

[link]

2016. okt. 8. 16:08
 14/18 anonim ***** válasza:

13-as: azt a részét is olvastad annak, amit írtam, amivel kezdtem, hogy "a leírásod alapján"?

Egyébként amit írsz, hogy egy álláspontot ismerünk meg, a gyakori természetes sajátossága, ezen kár rágódni. Ez nem csoportterápia:)

2016. okt. 8. 17:20
 15/18 anonim ***** válasza:
0%
14 igen olvastam, és ahhoz képest elég karakteres utasítást adsz, hogy ki mit csináljon, vagyis belemelegedtél az ítélkezésbe és elfelejtetted, hogy egy nézőpontot olvastál. Egyébként nekem mindegy, ki hova miért utazik, vagy nem utazik - csak épp gyanús, hogy a szülők miért nem látták ezt, és miért mondják, hogy gyerekcsíny volt.
2016. okt. 8. 17:25
 16/18 anonim ***** válasza:

Igen, mert belehelyezkedtem a kérdező nézőpontjába. (Ha minden félmondatot mindig megkérdőjeleznék, akkor csak semmitmondó válaszokat tudnék írni. El kell fogadni, hogy az alapján lehet tanácsot adni, ami le van írva.)

A szülők meg könnyen lehet, hogy konfliktuskerülőek vagy a fiú a "szemük fénye" a lány meg a " futottak még" kategóriába tartozik mellette. Mindkettőre épp elég példát láttam már.

2016. okt. 9. 07:49
 17/18 anonim ***** válasza:

"Mindkettőre épp elég példát láttam már."

Én is - és itt nem tudjuk, melyikről van szó. Persze ugyanakkor minden helyzet más és más. Ezért helyes, hogy végül is a felnőtt kérdező dönti el, hogy legyen.

2016. okt. 9. 15:05
 18/18 anonim ***** válasza:
Az ilyen ember valóban nem testvér....kérdező, légy őszinte a szüleiddel, mondj el nekik mindent. A helyedben én sem mennék, soha többé nem akarnám látni a bátyámat. Nem kényszeríthetnek, ha nem akarsz menni.
2016. okt. 10. 11:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!