Szülő szemmel elfogadható kapcsolat?
Nekem volt mozgássérült párom, apukám sosem tudta elfogadni, pedig nagyon próbálkozott, láttam rajta, hogy mit érez ,de sose mondta ki. Mindig azt gondolta , hogy a sajnálat működik bennem, de nem így volt.
Aztán félév múlva megcsalt a srác.
Miért érne kevesebbet? Te jó ég, a párom volt kerekesszékes (átmenetileg, már nem az, de még mindig bajosan tud járni), mióta mesélte, hogy sokan hogy álltak hozzá akkor, azóta komolyan jobban utálom az embereket. Most megint egy kicsit.
Nem tudom, ki hogy van vele, de a páromat nem arra "tartom", hogy futóversenyre járjunk. Bármi mást meg meg lehet oldani úgy is, ha mozgássérült.
Oké, az még érthető kifogás, hogy úgy bonyolultabb az élet. Ezzel nincs gond, mindenki eldöntheti, hogy mit vállal be.
De így hozzáállni, hogy aki kerekesszékes, az nem ér annyit, mint egy "egészséges" ember, kissé gusztustalan. Soha nem szoktam senkinek semmi rosszat kívánni, de gondoljatok már bele, hogy nektek hogy esne, ha titeket, vagy a gyereketeket lenéznék csak azért, mert baleset, vagy betegség miatt (amiről értelemszerűen nem tehet) mozgássérült lenne! Bárkivel történhet ilyesmi, csak úgy mondom. Az ember könnyen ítélkezik, könnyen lenéz másokat, csak azt nagyrésze elfelejti, hogy ő is bármikor kerülhet a másik oldalra. Semmi extra nem kell hozzá. A barátom is egyszercsak úgy ébredt, hogy nem tud lábra állni, különösebb előzmény nélkül (előző este elkezdett picit fájni a lába, mintha enyhén meghúzta volna, de ennyi)
Egy kis empátia kéne az emberekbe, meg a hajlam arra, hogy gondoljanak már bele, milyen érzés a másiknak. Biztos a kerekesszékes azért az, mert neki olyan rohadt jó úgy, ő választotta, de direkt azért, hogy kicsesszen a gyerekeddel :DDDD
Ha lenne gyerekem, úgy nevelném, hogy ne ez alapján lássa különbözőnek az embereket. Esetleg, ha tényleg komoly a fiú állapota, akkor beszélgetnék vele, hogy tényleg késznek érzi-e magát arra, hogy mindenben segítsen neki. De főleg büszke lennék rá, amiért nem felszínes.
Annyit tennék hozzá az eddigi válaszokhoz, hogy abból, hogy valaki mozgássérült, nem következik, hogy kerekesszékes is.
Lehet, hogy csak bottal, nehézkesen jár. Pl. föl tud menni egy emeletet, de nem 10 másodperc alatt, hanem 5 perc alatt. Ki tud menni a parkolóba a kocsijához, de nem tudna fölmászni a busz magas lépcsőin. Ki tud sétálni a közeli parkba, de nem lehet vele erdei kirándulást tenni.
A kérdező semmit nem írt arról, milyen fokban korlátozott a fiú mozgása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!