Tudtok olyan sztorikat, ahol a szülők túlzásba vitték a szigort, féltést és konkrétan uralkodtak a gyerek felett?
Figyelt kérdés
Itt most nem olyanokra gondolok, hogy nem engedik el a 14 éves kiscsajt az éjfélkor kezdődő buliba, hanem a tényleg durva dolgokra. Volt egy lány osztálytársam, akinek befedte vasráccsal az apja a szobája ablakát és rázárta az ajtót éjjelre, mert megtudta, hogy a "pici leányának" barátja van. 17 évesen!!! És mivel eltiltotta tőle, nem akarta hogy éjjel tudjanak találkozni, amikor ő alszik. Nem tudom, hogy ez a sztori mennyire van kiszínezve de amennyire ismerem őket biztos, hogy van valóságalapja. Ti tudtok ilyeneket? Mi lett a vége?2016. szept. 16. 16:28
1/8 anonim válasza:
Miért vagy ilyen dolgokra kíváncsi? Hmmm
2/8 anonim válasza:
Nálam olyan volt egyszer osztálykirándulás idején, hogy az allergiám miatt voltam annyira túlféltve, hogy óránként hívogatott anyám mobilon, aztán amikor egyszer behalt a telefon (hát igen, vmi ősrégi szar volt, de azt bezzeg nem vettek volna újat), és nem tudtam felvenni, úgy döntött, hogy fogja magát, és hazarángat. Pedig fel tudta volna hívni ofőmet, és fel is hívta, de ahelyett, hogy mondjuk megkérte volna őt, hadd beszéljünk... hogy biztos ne legyen "bajom". Pedig volt a közelben kórház stb. Ekkor voltam 14 éves. Az osztályban meg mindenki rajtam sajnálkozott, hogy mekkora barmok a szüleim :(.
3/8 anonim válasza:
A nevelőapám konkrétan pontról pontra megtervezte az életemet, ha ellenkeztem, megvert szíjjal. Ez tartott úgy tizennégy éves koromig, vagyis amíg egyszer vissza nem ütöttem. Aztán más módszerekkel próbált uralkodni, úgyhogy felvettem azt a stratégiát, hogy mindenre bólogattam, aztán 18 évesen szó nélkül megléptem. Életem legjobb döntése volt.
4/8 anonim válasza:
Ismerek ilyen családot. Még azt is a szülők döntötték el, ki udvarolhat a lányuknak, milyen egyetemre menjen, mi legyen a hobbija.
Most a nő egy svájci klinikán dolgozik fogorvosként, egy dúsgazdag vállalkozó felesége, és bejárják a világot. Olyan életet él, amiről sokan álmodni se mernek.
Pedig gimis korunkban ő is sokat sírt a szülei miatt.
5/8 anonim válasza:
Volt egy ilyen osztálytársam. Megszabták, kivel állhat szóba, olvasták a levelezéseit, nem engedték el otthonról, megszabták, mit vehet fel, nem lehetett barátja, ők választották, hol tanuljon tovább, majd ők is beszélték rá, hogy inkább hagyja abba, meg úgy általában minden előre el volt számára tervezve. Most 30+ évesen még mindig a szüleivel él, akik még mindig ugyanígy viselkednek, de mostanra kb. kiöltek belőle minden önálló akaratot. Velem is próbálták ezt a szüleim, de én lázadó típus voltam, nem hagytam magam elnyomni. Nem tudom, mi lesz vele, amikor meghalnak a szülei.. De hát mindenki a saját sorsának a kovácsa.
6/8 anonim válasza:
# 4: Birkát csináltak belőle, természetesen ha valakinek ez megfelel, akkor hajrá. Mindennek ára van.
7/8 anonim válasza:
Érdekel a pszichológiai háttere is?
Dr. Susan Forward - Mergező szülők
8/8 anonim válasza:
#4 az a kérdés boldog e ezt pedig nemtudjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!