Reménykedhetek abban hogy egyszer talán megváltozik?
Változtatni itt csak te tudsz: kiteszed ennek továbbra is a családod, vagy megszakítod vele a kapcsolatot.
Ha az én párommal viselkedne így, és az én gyerekemmel lenne ilyen ellenséges, nekem nem lenne kérdés, hogy mit csináljak.
Kenje a hajára az örökségét, eddig is megvolt mindened, ez után is meglesz. Aztán majd nézegethet, ha neki lenne szüksége a család támogatására, akkor ki fogja rányitni az ajtót.
Nos, nem fog változni sajnos.
A nagyapám pont ilyen: DOLGOZNI! SPÓROLNI!
Anyu (a lánya) egész életében neki akart megfelelni. Hidd el, nem tudott.
Rajta sajnos nem tudsz segíteni, ő ezt az életmódot választotta.
Viszont már felnőtt vagy, önálló és apa, így elsődlegesen a saját külön kis családodért és önmagadért vagy felelős.
El kell engedned azt a gyermekkori álomképet, hogy apád elismer.
Szomorú, de szükséges.
Amit tehetsz, hogy beletörődsz és nem pocsékolsz rá több energiát.
Bár édesanyám tette volna ezt.
Nincs visszaút.
Nem feltétlenül kell ezt tragédiaként megélned, a te lelkiismereted tiszta. Szeresd a feleséged, a gyermeked, koncentrálj rájuk. :)
A családtagjaidat nem választhatod meg (kivétel a feleséged :P ), ellenben azt, hogy kikkel ápolod a kapcsolatot, azt igen. Ami nem megy, azt nem kell erőltetni, mert túl sok energiát vesz el.
Nem fog megváltozni, ő már csak ilyen marad.
Szakíts meg vele minden kapcsolatot, nézz át rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!