Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők elengednétekegy 15...

Szülők elengednétekegy 15 éves gyereket vonattal Budapestről Bécsbe?

Figyelt kérdés
Egy rokonához menne.

2016. aug. 18. 10:00
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%
nem
2016. aug. 18. 11:20
 12/13 anonim ***** válasza:
87%

Nekem valamivel kisebb a fiam, az édesapja Bécsben él.

Rendszeresen és sokat utazunk oda-vissza.

Ezzel együtt a dolog jogi oldala:

- 14 éves kor alatt szülővel vagy szülő által meghatalmazott felnőtt kísérővel

- felette már társasága válogatja, de általában 16 éves korig még elvárnak felnőtt kísérőt (nem kell, hogy családtag legyen és nem kell már a szülői meghatalmazás sem)

Egyébként én már elengedném, de nyilván azért, mert már többször utaztunk és ha így döntök, akkor felelősnek tartom ehhez.

Ezzel együtt a 15 éves mellé inkább rászánnám azt az összeget és fizetnék az ún. GUARD szolgáltatásért (igen, nemzetközi viszonylatban közlekedő vonatokon is van, nemcsak repülőn!)- ilyen esetben gyakorlatilag a vonaton utazó személyzet (kalauz, utaskísérő stb.) vigyáz a gyerekre, ránéz, a megfelelő állomáson engedi leszállni, a rá várakozónak adja át a peronon stb.

Olcsóbb, mint egy felnőtt menetjegye minden viszonylatban.

Ha néhány ilyen guard-os utazás rendben zajlik, akkor minden további nélkül.

Természetesen feltöltött telefon legyen nála, legyen elérhető, tudjon hívni, de ez alap.

Nálunk külföldi utazásokkor mindig van a másik szülőtől is beleegyező nyilatkozat, de ha a fiam egyedül utazna, akkor én azért tennék a kézipoggyászába egy nyilatkozatot magamtól és az apjától (elérhetőségekkel), hogy tudtunkkal és beleegyezésünkkel utazik.

(ilyen pl. az orangeways honlapjáról is letölthető)

(a rendőri ellenőrzésnek egyébként mi lett a vége?)

2016. aug. 18. 13:29
 13/13 anonim ***** válasza:
Nincs 15 éves fiam, de szerintem igen.
2016. aug. 18. 22:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!