Egy szülő miért alkalmaz passzív agressziót, bűntudatkeltést a fenőtt gyerekeivel szemben?
Amyuról lenne szó. A minap megsértődött valamin, pedig teljesen kedvesen reagáltam le felé, de neki nem tetszett a válaszom és támadott, majd rámcsapta a telefont. Nem veszi észre, hogy nagyon túlreagálta a dolgot. Máskor meg olyat csinál, hogy úgy megsértődik, hogy az emberhez sem szól. Ezt miért kell csinálni? Úgy gondolom felnőtt, értelmes emberek vagyunk, ezt normàlisan is meg lehet beszélni, de nem, ő inkább megsértődik. Nem vagyok már 5 éves, hogy ezt művelje. Meg a végén úgy àllítja be, hogy én voltam a rossz ès várná, hogy elnézést kérjek. De miért is, ha semmi rosszat nem tettem?!
Ezt még régen el tudta játszani, sikerült neki bűntudatot keltenie bennem, de már rájöttem, hogy ezt direkt csinálja.
27/n
És mi van akkor, ha valaki azért sértődik meg, meg megsértették?
Mi van, ha valaki direkt azért sérti meg a másikat, hogy utána a természetes "megsértődést" ellene használja?
Mi van ha a bűntudat nem is bűntudat, hanem inkább lelkiismeretfurdalás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!