Miért ez a válasz arra ha szeretnék egy könyvet? 13L
"Felszínesek? Meglehet... Ilyenek az emberek. Azonban ez nem a modern kor vívmánya, hiszen már Dorian Gray, Teleny és Camille sem csak a csodálatos belső bájáért szerették a partnereiket. Pedig ők sem mai csirkék már. Akkor Wilde is szennyet írt?"
Jajjj, nem érted!
Egyrészt igaz, hogy ezek sem jó emberek, akár rosszabbak is Corteznél, de legalább érdekes személyiségek, nem úgy, mint Cortez, aki egy sima pénzes proli.
Másrészt szerintem a Napnál is világosabb, hogy nem az a baj, hogy van negatív szereplő a műben, hanem az, hogy Leiner Laura ezt a Cortezt úgy mutatja be, hogy "jaj, de jó, menő gyerek, jogos, hogy a lányok kedvence", miközben emberileg kifogásolható és még nem is egy érdekes személyiség. Persze, legyenek negatív szereplők a regényekben, de ne próbálják már meg példának, meg ideális fiúnak bemutatni őket!
Én komolyan elgondolkodtam, hogy vajon a SZJG vagy a Mein Kampf a pusztítóbb. Ugyanazokat az érveket, amiket mondtatok rálehet mondani a Mein Kampf-ra, nemcsak a SZJG-re.
Ilyen lett volna, ha 1934-ben létezett volna gyakorikerdesek.hu :
1.) Had olvassa a Szjg-t, legalább olvas. - Végülis had olvassák az emberek a Mein Kampfot, legalább olvasnak, az hogy mit az mindeggy.
2.) Nemcsak rossz dolog van a Szjg-ben, vannak jó értékek is. - A Meink Kampfban is van jó értékek, pl. a kommunisták elítélése, hogy túlnyomórészt hülyeségek vannak benne, hát ... attól eletekintünk.
3.) Ne mondjad azt a Szjg-re, hogy rossz, ha nem is olvastad - Aki nem olvasta Hitler mûvét, az nem merje elítélni.
4.)Mindenki olvasson azt amit akar, nem kell megmondani, mit olvasson a másik - Mindenki kövessen olyan ideológiát, amit akar, nem kell megmondani, mit kövessen a másik ember.
Heil Leiner!
Mi lett a vége?
Mein Kampf-krematórium és gázkamra (nem csak a könyv miatt, de érthetô a lényeg)
Szent Johanna Gimi- nyilvanvaló, hogy nem fog 4-6 millió ember meghalni, de nem lessz jó hatással az emberekre
Kérdező, a Szent Johanna Gimi fent van ncore-on, ha gondolod, dobj privátban egy email címet, letöltöm neked, és elküldöm. Amúgy meg ha könyvet nem kapsz szülinapra, karácsonyra, akkor kérj pénzt, és abból úgyis azt veszel, amit akarsz.
A többi válaszolónak: nem értem, miért baj az, hogy a Szent Johanna Gimit akarja olvasni egy 13 éves lány. Értem én, hogy nem egy kiemelkedő műalkotás, de könnyed és szórakoztató, és őszintén szólva nekem sincs mindig kedvem az 1984-et vagy a Bűn és bűnhődést olvasni, akármennyire is szeretem ezt a két regényt, eléggé nyomasztó hangulatuk van, és kell egy bizonyos lelkiállapot ahhoz nekem, hogy élvezni tudjam őket. Ha ki akarok kapcsolódni egy kicsit, akkor nem Orwellt vagy Dosztojevszkijt olvasok (mondjuk 20 évesen már nem is SZJG-zek), bocsi, ha ettől butának számítok.
Mellesleg a Mein Kampf-ot érdemes elolvasni szerintem, érdekes mű, és sokat lehet tanulni belőle olyan szempontból, hogy mit ne tegyünk és hogyan ne gondolkodjunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!