Megindulnak szerintetek nálunk a szülőtartási igények, perek?
Más is perelhet? Tehát pl ha nekem nincs gyerekem beperelhetem tartásért a tesóm gyerekét?
Ilyet se hallottam még!
Én ebből teljesen ezt értelmezem, 3-as 4-es pont szerint:
Ptk.
(2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről)
4:196. § [A tartásra kötelezettek köre és a tartási kötelezettség sorrendje]
(1) A tartási kötelezettség - ha e törvény eltérően nem rendelkezik - az egyenesági rokonokat terheli egymással szemben.
(2) Tartási kötelezettsége áll fenn elsősorban a szülőnek a gyermekével és a nagykorú gyermeknek a rászoruló szülőjével szemben.
(3) Ha a tartásra jogosult gyermeknek tartásra kötelezhető szülője nincs, eltartása távolabbi felmenőire hárul.
(4) Ha a tartásra jogosultnak nincs gyermeke, távolabbi leszármazói kötelesek őt eltartani.
(5) A tartásra jogosulthoz a leszármazás rendjében közelebb álló rokon tartási kötelezettsége a távolabbi rokonét megelőzi.
Bele sem merek gondolni, hogy egy percunaminak milyen következményei lennének... Inkább nem adok tippet senkinek semmire.
Reméljük, ésszel fog élni mindenki ebben a böszme országban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!