Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megindulnak szerintetek...

Megindulnak szerintetek nálunk a szülőtartási igények, perek?

Figyelt kérdés
Most hogy már más is perelhet a szülő helyett és gyermek híján további rokonok perelhetőek a fizu feléig terjedően tehát végül is mindenki számíthat ilyesmire akinek van gyermektelen akárki a rokonságban. Durva nem?
2016. júl. 16. 13:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
52%

Más is perelhet? Tehát pl ha nekem nincs gyerekem beperelhetem tartásért a tesóm gyerekét?

Ilyet se hallottam még!

2016. júl. 16. 13:41
 2/11 A kérdező kommentje:

Én ebből teljesen ezt értelmezem, 3-as 4-es pont szerint:

Ptk.

(2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről)

4:196. § [A tartásra kötelezettek köre és a tartási kötelezettség sorrendje]

(1) A tartási kötelezettség - ha e törvény eltérően nem rendelkezik - az egyenesági rokonokat terheli egymással szemben.

(2) Tartási kötelezettsége áll fenn elsősorban a szülőnek a gyermekével és a nagykorú gyermeknek a rászoruló szülőjével szemben.

(3) Ha a tartásra jogosult gyermeknek tartásra kötelezhető szülője nincs, eltartása távolabbi felmenőire hárul.

(4) Ha a tartásra jogosultnak nincs gyermeke, távolabbi leszármazói kötelesek őt eltartani.

(5) A tartásra jogosulthoz a leszármazás rendjében közelebb álló rokon tartási kötelezettsége a távolabbi rokonét megelőzi.

2016. júl. 16. 13:46
 3/11 anonim ***** válasza:
49%
Rosszul értelmezted.Nem perelhet akárki akárkit.Hanem ha egy 3.személy segített egy idős emberen akinek nincs elég jövedelme,hogy eltartsa magát,az beperelheti annak gyermekét,hogy azt az összeget az állam behajtsa.
2016. júl. 16. 13:47
 4/11 anonim ***** válasza:
2016. júl. 16. 13:48
 5/11 A legböszmébb Feri ***** válasza:
67%

Bele sem merek gondolni, hogy egy percunaminak milyen következményei lennének... Inkább nem adok tippet senkinek semmire.

Reméljük, ésszel fog élni mindenki ebben a böszme országban.

2016. júl. 16. 13:51
 6/11 anonim ***** válasza:
Biztosan lesznek ilyen perek. Amilyen szülők vannak..... Az előbb olvastam egy kérdést, ahol apuka le sem tojja a 16 éves lányát, letiltotta a face-ról is mikor megkereste, de lemondani azt nem akar róla. Könnyen el tudom képzelni, hogy ha valami lesz a faterral, majd bepereli a lányát. Mert miért is ne, hiszen az apja. Az is lehet, hogy erre gondolva nem mond le róla, talonban tartja. Ki tudja. De hogy lesznek ilyen típusu perek, abban teljesen biztos vagyok.
2016. júl. 16. 20:50
 7/11 anonim ***** válasza:
Én meg úgy értelmeztem, ha mondjuk egy apa nem nevelte a gyereket, akkor nem követelhet öregkorában.
2016. júl. 17. 12:02
 8/11 anonim ***** válasza:
Csak az a baj, hogy a törvény az törvény. Bárki bármi mond, ha perre kerül a sor, az lesz, amit a bíró mond.
2016. júl. 17. 14:23
 9/11 anonim ***** válasza:
Persze biztos egy idős ember fog tőlem kicsikarni pénzt "törvényesen". Naiv az állam, ha azt hiszik ez működni fog itthon. Csúnya dolgok lesznek itt.
2016. júl. 17. 14:58
 10/11 A kérdező kommentje:
Igen, valószínűleg ugyanúgy fizetésből vonják, mint a gyerektartást, így nem nagyon lehet elkerülni ha egyszer lesz bírói döntés róla.
2016. júl. 17. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!