Ez lenne a megoldás?

Figyelt kérdés

A családom mostanában utál,vagy nem tudom hogy mondjam,szerintetek az megoldás lenne ha meg hunyászkodnék? Ha pl:. ordibálnak velem akkor ,akkor csak nézzek szomorúan és mondjam hogy bocsánat,vagy pl:. legyek mindég szomorú, vagy ha a nővérem mindig piszkál (nagyon csúnya dolgokat mond rám) akkor mondjam hogy tudom,vagy ha ordibálnak hogy semmire kellő vagyok,és nem segítek semmit ,akkor mindig csináljam meg amit mondanak,mindig engedelmeskedjek kb. mint egy cseléd, vagy pl:. Eddig 4-es voltam,akkor tanuljak nagyon ,hogy 5-ös legyek,meg ilyesmi? És észre vennék egy kicsit magukat? Hogy bűntudatot keltsek bennük? Mert olyan is volt hogy azért ordibált velem apa hogy csapkodom a bejárati ajtót (pedig MINDIG normálisan jövök be!) Tegnap meg megszorította a csuklóm és ordibált velem és azt is mondta hogy örüljek hogy élek,(nem tudom miért mondta) meg a végére hozzá tette hogy MEGÉRTETTED?!

Szóval szerintetek megoldás?

#család #probléma #hunyászkodás
2016. júl. 13. 12:24
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem tudom az ilyen "szülők" mièrt vállalnak gyereket komolyan mondom! Nem megoldás az ha megalázkodsz,állj a sarkadra ès állj ki magadèrt!
2016. júl. 13. 12:38
 2/5 anonim ***** válasza:

A nővéredet állítsd le. Attól, hogy az otthoni teendőkből kiveszed a részed, nem cseléd leszel, hanem az együttélés normáit betartó ember. A jeles bizonyítvány továbbtanuláshoz kell? Mert akkor jogos.

Mielőtt elkezdesz itt sértetten panaszkodni, először mérlegeld, hogy nincs-e némi igazság a lecseszésekben, nagyon ritka a fekete-fehér képlet, ahol a gyerek mindent jól csinál, és indokolatlanul piszkálják, a szülő meg egy bunkó, gyökér állat.:-)

2016. júl. 13. 12:45
 3/5 A kérdező kommentje:
Elismerem van amikor jogosan szólnak,de legtöbbször csak ülök és ordibálnak. Apa meg egy kis dolgon vagy 1 óráig idegesíti magát. Nem tudom de van amikor kedvesek velem,nem mondom hogy rossz szülők de mostanában ilyenek.
2016. júl. 13. 12:49
 4/5 anonim ***** válasza:

A kettesnek annyi igazsága van, h ritka ahol csak az egyik fél hibás, de azért nem mindegy, hogy hogyan szólnak rá a gyerekre... Most az ajtócsapkodás pl, azt írja a kérdező, h normálisan ment be. De, lehet, h becsapta a huzat az ajtót. Lehet, h ő maga csapta be, csak épp nem arra figyelt, véletlen volt. Miért kell rögtön a csuklóját szorítani? A kétéves fiam előszeretettel csapkodja az ajtókat (jó, a kérdező már nem kétéves, feltehetően jobban érti, miért nem szabad ezt), de most akkor én is rángassam meg a gyereket, mert n+1szer rászóltam?

A másik meg, hogy mikor anyámra rájött az ideg, sosem létezett jó válasz. Ha igazat adtam neki, azért üvöltött, ha nem ismertem el a hibát, akkor azért. Olyan 7-8 évesen már azért hazudtam, mert nem tudtam, mi lesz a jó válasz, egyszerűen féltem.Persze kiderült, hogy hazidtam, csak senkit nem érdekelt, miért, és még külön azért is megvertek. Szóval vannak ilyen helyzetek is.

2016. júl. 13. 13:30
 5/5 anonim ***** válasza:

Egyetértek a 4-essel, egyáltalán nem mindegy, hogy hogy szólnak rá a gyerekre, ha hibás, ha nem.

Nekem még lenne pár kérdésem, hogy jobban megérthessem a helyzeted. :)

Ki az a családban, akihez a leginkább kötődsz, akivel szeretsz beszélgetni? (lehet akár nagyszülő is, bárki).

A nővéred hány éves? Mi a problémája veled? Őt is szokták a szülők piszkálni, vagy csak téged?

Azt írtad, hogy főleg mostanában ilyenek. Történt valami a családban mostanában, ami ilyen változást okozhat a viselkedésükben? Nem biztos, hogy te váltod ki…csak lehet, hogy valamilyen nagyon szerencsétlen módon épp rajtad vezetik le . Történt valami ami ilyen feszültséget, idegességet okozhat? (bármi változás a családotok környezetében).

Elhiszem, hogy nagyon kellemetlen ez a helyzet :(

2016. júl. 13. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!