Ha elbőgtem magam egy közel húszéves emléken, akkor nem bocsátottam meg? (lent)
Lehet,hogy megbocsájtottál,de az ilyen gyerekkor olyan nyomokat hagy az emberben,ami nem igazán múlik el soha.
Nem véletlen,hogy a gyerekkor milyensége az ember egész életét meghatározza,meg lehet bocsájtani,tovább lehet lépni,de valami azért ottmarad .
Ezért van . Mert anyád apád,akiknek védelmezni és szeretni kellett volna agyba főbe vert a szomszéd előtt ,ha jól értem .
Az, hogy "megbocsájtottam" az ilyen jól hangzó, de semmitmondó, igazából semmit nem jelentő szó.
Nyilván az efféle dolgok erős érzelmi hatást váltanak ki az emberből.
Én csak azt nem értem, hogy miért tartod a kapcsolatot egyáltalán ezek után a szüleiddel.
A privát üzenetet küldőnek: nő vagyok.
Azért tartom velük a kapcsolatot, mert miután jól tönkretették egymást, elváltak, külön folytatták a hülyeségeiket, végül valahogy benőtt a fejük lágya. Én meg olyan vagyok, aki igyekszik túllépni mindenen, nem utálok senkit, mindenkiben keresek valami pozitívumot. Megváltoztak, én meg felnőttem, és sikerült relatíve épeszűnek maradnom.
És igen, eszembe jutott, mi lett volna, ha feljelenti őket a szomszéd. Semmi. Nagymamám is feljelentette őket, aztán akkor se történt semmi. Kijárt a gyámügy, a kisgyerek meg olyan hülye, ugye, hogy még így is védi a szüleit, mert fél.
Ahhoz, hogy túl tudj lépni és őszintén megbocsátani, kell egy "nagyon gyűlölöm" korszak is. Átkell élned a haragot, a tehetetlenséget, de utána el is kell engedni mindezt -vannak akiknek az érzelmek teljes átélése, vannak akiknek a megbocsátás nem megy.
Egyébként ha az emlékre, és nem a konkrét személyre fókuszálsz, az inkább arra utal, hogy a történteken nem lettél túl -ami teljesen érthető, hidd el.
Egyszerüen a lelked mélyén fájdalmat érzel, hordozod magadban,amit valóban nem tudsz sohasem kitörölni.
Ez nem akármi,hogy el lett törve a gerinceden a tollasütõ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!