Segítség névválasztásban. Tudtok nekem ilyen neveket mondani?
Nemsokára megszületik a kisfiunk és Németországban élünk valamint férjem is német. Megbeszéltük, hogy mindenképpen szeretnénk neki magyar nevet adni.
Mi a D és B kezdőbetűjű nevekben gondolkozunk és eddig a Donát, a Boldizsár ésca Balázs azok amik szóbajöhetnek. Bence, Dávid és hasonló nevek amik annyira gyakoriak nem nagyon akarunk adni, hanem olyanokat, amik különlegesek de mégsem hangzanak furán.
Köszönöm a válaszokat :)
Nekem mindegy. Adjanak akkor neki valami törzsgyökeres magyar hangzású nevet. Dezső, Bendegúz, Boldizsár, vagy hasonlók.
Az már másik dolog, hogy nem fogják tudni a németek kiejteni. Iskolában meg a kisgyerekek majd lehet beszólogatnak neki. Tuti élvezni fogja.
"Ben, Dániel, Dávid, Dáriusz, Donald és társaik nem magyar nevek"
Ezek magyar nevek. Az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónevek listáján szerepel.
Tény, hogy nem ősi magyar nevek. De ha azok kellenek, itt ez az oldal, lehet válogatni:
Amiket írtam, Dániel stb azokat mondhatjuk nemzetközi neveknek is, pl Amerikában is van Daniel, így bárhol megértik, ki tudják mondani.
Nincs benne zs, sz, dz, dzs, és hasonló betűk amik miatt bonyolult kimondani a külföldieknek. Logikusabb lenne ilyet választani, ha úgyse magyarok közt élnek.
Attól még a gyerekemnek jót akarok, és nem akarom, hogy gúnyolják iskolában, vagy minden állásinterjúnál el kelljen magyarázni, hogy hogyan ejtik a nevét.
Jézusom
hoGY LEHETNEK ILYEN VADÁLLAT ELVETEMULT SZÜLŐK AKIK ILYEN NEVEKET ADNAK???? boldizsár? Aszt amikor meg szegény kicsufolják és emiatt érzelmileg nagy 0 lesz???? Ahoz majd mit. Fogtok szolni?
Nekem például tetszik a Balassa, a Benjámin és a Bálint is, de a Benedek sem rossz. Vannak is ilyen nevű ismerőseim.
D betűsből kevesebbet tudok mondani, ami tetszene... talán a Detre és a Dániel :)
Lakatos Bájermüntyhen
Szerintem ez adná :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!