A fiam és az apja a legjobb barátok. Természetes ez ennyire?
Nem is tudom hol kezdjem a mondandómat... talán sokaknak nem is jelentene ez nagy problémát.
Fiatal szülők voltunk/vagyunk a férjemmel. Én 41 éves vagyok, ő 43. Szerencsére a korunkhoz képest elég fiatalosak is vagyunk. A fiunk májusban töltötte a 17 évet. Rendezett körülmények közt élünk, férjem egy IT céget vezet én pedig saját kisállatboltunkban ténykedem.
A probléma az, hogy a fiam (aki egyébként egyke) és a férjem a lehető legjobb barátok, szinte mindent együtt csinálnak. Reméltem, hogy ilyen lesz a kapcsolatuk, de már jelenleg ott tartunk hogy zavar.
Hogy példákat említsek szinte minden héten együtt járnak bulizni, volt, hogy egyszer mindketten részegen jöttek haza. A férjem a fiam baráti körében "nagy tag"-nak számít, szinte mindegyik srác a haverjának tekinti, szinte minden héten összejönnek nálunk, x-boxoznak, stb.
Fiam amikor egy lányt hazahozott hallottam ahogy szexelnek, ami nagyon fura volt nekem, erre a férjem utólag biztatta és gratulált neki, engem pedig lecseszett, hogy örülnünk kéne neki inkább.
Összességében teljesen megbízom a férjemben, a fiammal sincs gond, nagyon jól tanul, stb. Egyedül ezt az örökös bandázást szeretném egy picit visszaszoritani, és jobban örülnék neki, ha nem legjobb baráti kapcsolat lenne köztük hanem apa-fia kapcsolat. Mit tennétek? Titeket zavarna a dolog, vagy csak én viszem tulzásba?
#5, ha szerinted nem normális, hogy egy 17 éves fiatalnak - a kérdés arról szól - van szexuális élete, akkor őszintén remélem, hogy nincs gyereked.
Kérdező, szerintem teljesen normális, vannak emberek - ahogy én is - akik rühellik a tekintélyelvű kapcsolatokat meg a formalitásokat.
Nekem is fura, hogy egy tini társaság cimbizik az egyik apjával, ráadásul együtt leisszák magukat, kicsit elmosódik az apa és a haver határ.
Azzal szerintem nem lenne gond, ha ketten együtt meginnának pár sört, elmennének valami helyre, de az a része, hogy már befogadja a fiad baráti köre, meg itt játssza a tinit...az már fura. Vannak barátai a férjednek? Nem most éli meg a fiatalabb korábban elszalasztott lehetőségeket, bulizásokat? Megértem, hogy jól ki akar jönni a fiával, de szerintem nem ez a legegészségesebb módja. Bár lehet, hogy van ennek jó oldala, nekem legalábbis furának tűnik.
Több előzővel is egyetértek, olyan, mintha most lenne gyerek. Nem gáz, hogy együtt lógnak, de nem haverok. Én is jóban voltam a legjobb barátnőm anyukájával, volt, hogy ketten mentünk el egy előadásra, mert érdekelt minket.
De biztos befeszültem volna, ha állandóan a nyakunkon lóg. Akkor is, ha a saját anyám teszi ezt.
És az is mennyire igaz, hogy ha egy apa írta volna ki a kérdést, hogy a felesége meg a lánya együtt szórakoznak, együtt rúgnak be, és anya szex után high five-val köszönti a lányát, kapnának a válaszolóktól a "r1bancok".
Eléggé furán hangzik. Én el nem tudnám képzelni, hogy a szüleimmel menjek bulizni.
Ha jobban érdekel a téma, kérdezz meg egy szakembert: pszichológust.
Tegnap este hosszabban beszélgettünk a férjemmel és szándékosan felhoztam ezt a témát. Szerencsére sikerült teljesen megnyugodnom.
Általában a "bulizások" nagyjából arról szólnak, hogy elmennek biliárdozni, csocsózni, beülni olyan helyekre ahol a párom barátai is vannak (vannak neki, igen:)), és fiatalabbak is, nem mindig együtt vannak. Persze én totálisan részleteket, hogy ki van ott, mi volt nem tudok, de sok esetben a furikázásról is szó van, hozza-viszi őket, néha együtt töltik az estét, néha különválnak, stb. Azt mondta, hogy amíg nem indokolt szigorúbban fogni a fiunkat addig nem látja értelmét miért kéne, tényleg rendes, noromálisan tanul, egyetemre szeretne menni, stb.
A "közös berúgást" amit említettem nem úgy kell értelmezni, hogy sztriptizbárba voltak és merevrészegen reggel 8-ra jöttek haza. Az egy husvéti, családi baráti sütögetés volt, amiért elnézést kértek mindketten.
A tiniszexes témára is kicsit kitértünk, melyben változatlanul az az álláspontja, hogy normálisnak tartja, hogy csajozik a gyerek, elmondta neki, hogy mire ügyeljen, és büszke rá, hogy sikeres a csajoknál (mert ő ebben a korban nem volt).
Összességében sikeres volt a megbeszélésünk, szeretne velem is többet foglalkozni, és most azon tűnődünk, hogy a gyerekünknek mit találjunk ki nyárára, hogy lefoglal magát (esetleg a barátai is), és mi is kicsit egymással is tudunk foglalkozni majd... :) A válaszokat nagyon köszönöm, mindenkinek ment a zöld kéz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!