Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Annak ellenére, hogy nem sok...

Annak ellenére, hogy nem sok közöm van hozzá, azért nem érthető, hogy zavar?

Figyelt kérdés

A szüleim elváltak amikor 9 éves voltam.

Eleinte még jártunk apukámhoz is, de egyre kevesebbet, végül már csak évi 3-4x beszéltünk telefonon, és talán 1x összefutottunk.

Mikor 18 éves lettem apukám megkeresett, és azóta rendszeresen tartjuk a kapcsolatot, de a régi dolgokat nem sikerült megbeszélni, szerinte anyukám hibája, de ez nem igaz.

Nem fizetett semmi gyerektartást, azt se tudta mikor van szülinapunk, se semmi.

Mostanában csak azért találkozunk kevésszer mert ő egy cégnél vezérigazgató lett, és van valami amerikai kapcsolatuk is, így rendszeresen kijár.

Ha nem lenne egyértelmű a történet szempontjából fontos,hogy ő gazdag.

Magától sosem ad pénzt, azt mondta, bármire ad, ha mondjuk, és szólunk, de neki mondani kell, mert magától eszébe sem jut, és ha eszébe is jut, nem tudja mire mennyi kell, így ő nem ad és kész.

Ha van valami osztálykirándulás, vagy jogosítványra kell, vagy bármi ilyesmi akkor anyukám mondja is,hogy menjek apámhoz.

Ezekre rendszerint ad is, bármekkora összeget mondok, maximum húzza a száját.

Anyukámnak van egy nővére, aki egyedülálló, rendesen dolgozik, csak a pénzét olyanokra költi amit nem engedhetne meg magának.

Ő egy időben abból tartotta fent magát,hogy magánemberek házait takarította, illetve inkább úgy mondom,hogy afféle házvezetőnő volt.

Apukámnak sosem volt állandó partnere anyukám óta, és ő azt mondja,hogy anyukámat szereti, és bármikor visszajönne hozzá, csak anyukám nem akar tőle semmit.

A lényeg,hogy mivel nem volt párja, így a nagynénémet kérte meg,hogy takarítsa a lakását, gondozza a növényeket,állatokat amíg ő Amerikában van.

Aztán ez állandósult, és a nagynéném láthatóan teljesen bele van habarodva apukámba, és én úgy érzem,hogy próbál minket kifúrni.

Pl. mikor apukám nem volt otthon, ő ott takarított, és akkor olyanokat mondott,hogy azért ez tényleg nagy kihasználás tőlünk,hogy mindig csak a pénz miatt jövünk, hogy kérünk, mert szerinte ez nem túl korrekt dolog.

Majd azzal érvelt,hogy neki sem segített az életben soha senki, ő egyedül él, mindenért megdolgozik, és havonta nem keres annyit amennyit mi apánktól kapunk egy-egy alkalommal, úgyhogy gondolkozzunk el...

Meg volt,hogy a testvéremnek magánorvosnál 120 ezret fizetett ki apám,hogy ne a János kórházba kelljen műteni, és ezen is ki volt akadva nagynéném.

Valamint egy teregetés alkalmával megjegyezte,hogy ez apám kedvenc alsónadrágja...én meg csak néztem,hogy érdekes...

De sok ilyen kis apróság van, az is megesett már,hogy apám kedvenc kajáját csinálta meg egy ebédre (a főzés is benne van a házvezetői feladataiba).

Azonban mikor apám Amerikába ment, és én ott voltam a házában, akkor jött nagynéném, apám mondta,hogy szóljak neki mit főzzön, mert ő ezért fizeti.Én mondtam,hogy xy-t főzzön (ami apám kedvence) ő meg kiakadt,hogy azt nem mert az sok idő, neki ahhoz nincs kedve.Mikor meg apukám ott van, akkor rögtön van kedve.

Lehet apróság, tölthetném még a sorokat sok ilyen kis aprósággal, de ezekből is látszik, hogy ő többet akar.

Eleve nem értem neki mi köze ahhoz,hogy mi mit kapunk.Bezzeg amikor gyerek voltunk, és anyukám majdnem megszakadt a munkába, mint egyedülálló nő, akkor nem volt ott a jó tanácsaival.

Én pénzéhesnek látom, állandóan a pénzzel jön, próbálja úgy beállítani,hogy én csak azért járok apámhoz, miközben ez egyáltalán nem igaz.

Én utálok abban a házban lenni, mégis ha megkér, akár egy hétvégén át is vigyázok rá,neki, és kimaradt az életemből közel 10 évet, amit nem tudok elfelejteni, de látom,hogy ő is rendbe akarja hozni, és talán ezt próbálja pénzzel jóvátenni.

De nincs olyan,hogy csakúgy kérek tőle, én nem a pénz miatt járok hozzá, 10 évig megvoltunk nélküle, és a pénze nélkül, még ha nehéz is volt, de megvoltunk, most is meglennénk.

Én 9 éves korom óta azt szeretném,hogy ők újra együtt legyenek, és annyira nem érdekel a pénze,hogy annak is örülnék, ha keresne 90 ezret havonta, de itt lenne mindig.

Megsért,hogy a nagynéném nevez pénzéhesnek, miközben ő az, és őt eszi a sárga irigység, hogy nem kap annyit, és azért is dolgoznia kell.

2016. jún. 8. 15:54
 1/10 anonim ***** válasza:
58%
Akkor ne olyankor kérj pénzt tőle, amikor a nagynénéd látja
2016. jún. 8. 16:08
 2/10 A kérdező kommentje:

Apám szokta mondani,hogy adtam a gyereknek xy összeget.

Mondtam már neki,hogy ne nagynéném előtt, de szerinte őt nem zavarja...

2016. jún. 8. 16:11
 3/10 anonim ***** válasza:
72%
Apukád miért számol be nagynénédnek, hogy mennyi pénzt ad a saját gyerekeinek?
2016. jún. 8. 16:19
 4/10 anonim ***** válasza:
7%
Menjél barátnőiddel fagyizni jó idő van ne s kamu kérdéseidett irogassd ide ki .. nagyon unatkozhatsz
2016. jún. 8. 16:23
 5/10 anonim ***** válasza:
59%

szerintem savanyú neki a szőlő. nehogy már azért szégyenkezni kelljen nektek, mert apukátoktól pénzt kértek. ha jól értem még tanultok nem is nagyon van más lehetőségetek . ráadásul ha jól él apukád és nem az utolsó kenyérre valót költi rátok,akkor nem tudom mi a probléma..

a nagynénit ne avassátok be annyira a dolgokba. apukáddal találkozhatsz máshol is, nem muszáj a házában.

amúgy az is lehet,hogy volt köztük már valamilyen kapcsolat..nem tudni. ahhoz a részéhez valóban nincsen közöd. de ahhoz igen,hogy titeket piszkál, olyan dologgal ami normális lenne.. nem is értem mit gondol..kinek segítsen apukád? a postásnak? a szomszéd mari néninek?? vagy netalán a gyerekeinek..

2016. jún. 8. 16:26
 6/10 anonim ***** válasza:
64%
...a Rosalinda című sorozatunk 196. epizódját. A haszonleső.
2016. jún. 8. 17:12
 7/10 anonim ***** válasza:
94%

"Eleve nem értem neki mi köze ahhoz,hogy mi mit kapunk."

1. Nem puffoghat azon, hogy mennyi pénzt kaptok apukádtól, hiszen nektek annál sokkal több járna, mint amennyit ad: gyerekenként 20%-a a teljes jövedelmének. Ha bíróságon igényelnétek ezt, a végrehajtó le is tiltaná tőle és ti megkapnátok.

2. Csak akkor lenne hozzá köze, ha közös kasszán lenne apukáddal, ha egy pár volnának. Ilyenkor szokta gondolni néhány nő, hogy inkább őneki járna a férfi pénzéből, mint annak az ELŐZŐ kapcsolatából származó gyerekeknek. De ez persze nem helyes gondolat.

Esetleg nincs róla tudomásod, hogy az anyukáddal való kapcsolata előtt nem volt a nagynénéddel kapcsolata apukádnak?

2016. jún. 8. 17:33
 8/10 anonim ***** válasza:
89%

A nagynénéd egyedülálló. Simán elképzelhető hogy szeretne nélkülözhetetlen, nagyon fontos személy lenni apukád életében. Sok embernek megvan ez az igénye. Lehet hogy nőként is próbálja bevetni magát. Ezt csak ők tudják. Apukád pedig egy kapocsnak tartja őt anyukád és önmaga közt. A nagynénéd viszont szeretné ha nem anyukád lenne fontos apud szemében hanem ő, mert ő látja el a nélkülözhetetlen feladatokat és ki tudja még mit....persze lehet hogy semmit. A nagynénédnek akkor sincs köze hozzá hogy mit és hogyan költ a saját gyerekeire ha az utolsót adja oda apukád. Semmi köze hozzá! Persze lehet hogy szeretne odatartozó lenni.

Az életben ha megnézed az épen váló vagy már elvált párokat, sok férfi adja be az új nőknek hogy milyen pénzéhes és rossz a volt párjuk. Persze ezt az új nők örömmel elhiszik és támogatják a férfit a saját családja ellen a közös jövő reményében. Ha nyitott szemmel jársz ezt látni fogod. Ennek a pszichológiájával is lehet magyarázni a nagynénéd viselkedését. Viszont ha jól kinyitod a szemed meg fogod látni hogy akármennyire is támogatják az új nők az elvált férfit az exe szapulásában, a férfi a lelke mélyén tudja hogy ők egy család és felelősséggel tartozik irántuk. Csak a legönzőbbeket sikerül meggyőzni hogy nem jár a gyerekének és az exének semmi. Csak nyisd ki a szemed és nézz körül!

2016. jún. 8. 18:34
 9/10 anonim ***** válasza:

Anyud mit mond miért az apudat nem akarja vissza fogadni?

Ujra teljes lenne a család, és a nagynéni hoppon maradna.

2016. jún. 8. 18:40
 10/10 anonim ***** válasza:
A dologban több szál fut és kuszálódik össze. A lényeg, hogy apád feltehetően fejletlen érzelmi intelligenciával rendelkezik, élethelyzete viszonyt olyan, hogy jelenleg kisebb gondja is nagyobb annál, hogy a "hozzátartozói" lelkével foglalkozzon. Ti nagyon rosszul álltok hozzá a dolgokhoz, mert ha valaki magától nem vesz észre valamit, akkor fel kell hívni rá a figyelmét, de nem számonkérő-ostorozó módon, hanem a lényegre világítva. Fel kellett volna korábban hívni a figyelmét arra, hogy a ti számotokra megalázó az a helyzet, hogy pénzért kuncsoráljatok nála. Az ilyen kapcsolatok mindig kiegyensúlyozatlanok maradnak, mert hatalmi helyzetben tartja az egyik felet, alávetetett helyzetben a másikat, márpedig az egyenrangú családi kapcsolatoknak ez nem tesz jót, ez nem erősíti az egymás iránti szeretetet. Ő talán soha rá sem ébred erre, ha nem hívják fel rá a figyelmét. A rendszeres havi apanázs (ami ma már automatikus, személytelen banki átutalással megoldható) mindenképpen a normális érzelmi kapcsolatok irányában hatna. A nagynénéd a másik szál, ami szintén alkalmatlan módon került kialakításra. Ugyanis azt még a hülye is tudja, hogy családon belül semmiféle üzletelésnek nincs helye, mert az csakis érzelmi konfliktusokhoz vezet, mint ahogy azt a jelen példa is igazolja. Ahol az érzelmek belejátszanak a tárgyszerű feladat teljesítésébe, ahol kivetülhetnek, ott csak torz végeredményre lehet számítani. Apád itt megint nem gondolt arra, hogy ezzel csak "kavarja a szart".
2016. jún. 8. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!