Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » El fog valaha minket fogadni,...

El fog valaha minket fogadni, vagy legalább békén hagyni, vagy esélye sincs?

Figyelt kérdés
Anyám állandóan nyaggat, hogy mikor vállalunk már gyereket. megmondtuk neki hogy nem szeretnénk se most se később, nem szeretjük a gyerekeket, nem tervezünk gyereket soha. Erre felháborodik hogy szörnyű emberek vagyunk, önzők és gyerekesek, meg hogy betegelméjű az aki nem akar gyereket vállalni, nincs annál szebb az életben. Egy hónap múlva megint témába kerül hogy mi lesz vele ha nagymama lesz (már most 62 éves, kései gyerek vagyok) Hiába mondom de sose leszel nagymama elkezd kiabálni velem hogy önző vagyok és én nekem nincs jogom ezt tenni vele...

2016. jún. 6. 02:43
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
93%

Most komolyan emberek, miért olyan rohadt nehéz elfogadni, ha valakinek nem a gyerek jelenti az életet? Nem lehetünk egyformák. Attól, mert egyeseknek ez az egyetlen életcéljuk, hogy gyereket/gyerekeket neveljenek, attól még nem kell másnak is ezt tennie. Most jobb lenne az, ha mondjuk a társadalom elvárásai miatt szülne a kérdező, de aztán ne szeresse, vagy ne alakuljon ki közöttük kötődés? Akkor meg azért menne a mocskolódás, hogy milyen szar anya, hogy nem szereti az egy csöpp gyerekét, stb.

Meg kéne már végre érteni egyeseknek, hogy nem a társadalom és a család elvárásai szerint kéne élni az életet, hanem úgy, ahogy te akarod. Semmi baj nincs azzal, ha valaki szereti a gyerekeket, viszont azzal sincs gond, ha valaki nem szereti őket. Ennyi. Felesleges mocskolódni.

Nyugodtan lepontozhattok, de szerintem kérdező egyáltalán nem vagy önző. Inkább azok az önzőek, akik itt habzó szájjal erőltetik a saját igazukat, miközben nem képesek arra, hogy elfogadják mások életvitelét.

És igen, mi szeretnénk babát, de teljes mértékben elfogadom azt is, ha valaki nem akar. Ennyi.

2016. jún. 6. 10:01
 12/18 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem nem fogja elfogadni. Csalódott, hogy nem unokázhat. DE... nincs joga felháborodni, mivel egy pár saját magának csinál gyereket, nem pedig a nagyszülőknek. Így ez csak kettejük döntésének kell lennie. Nekem vannak gyerekeim, imádom őket, de ettől függetlenül meg tudom érteni azokat, akik nem szeretnének gyereket. Annak meg semmi értelme, hogy csináltok egy gyereket csak azért, hogy anyukád nagymama lehessen.
2016. jún. 6. 10:37
 13/18 anonim ***** válasza:
84%
Mennyi előítéletes,rosszmájú ember! Már miért lenne csalódás? Beteg az olyan anya, akinek ez elvárás a gyereke felé. Ő már szült, volt rá lehetősége, nincs senkinek joga rendelést leadni unokára. Hát nem tudom, nálunk még a nagyobb is csak kamasz, azt mondja sosem lesz gyereke, amin persze csak mosolygok, mert nyilván nem tudhatja ezt 16 évesen, de ha tényleg nem lesz, akkor is ugyamúgy az én fiam, sőt. Lehet lepontozni, várom, nálunk a két kölök között nagy a korkülönbség és a kisebbik amúgy is tobbemberes, ergo, ha majd egyszer vagy tizenhúszév múlva Ő is kirepül (ha egyáltalán), nem vagyok benne biztos, hogy egyből le szeretnék állni unokázni. Oké, persze, ha kellek, ott leszek, de azt az unokát bárki is szüli, magának szüli, nem nekem. Nővéremnek sincs gyereke, nem is akart soha, ettől még semmivel sem másabb a családon belül a megítélése mint nekem, pedig az Ő anyósa is unoka nélkül maradt. Nem is értem honnan veszi bárki is ahhoz a bátorságot, hogy bele merjen szólni két ember legintímebb magánügyébe. Ugyanisan a gyermekvállalás csak és kizárólag a párra tartozik és rajtukon kívül senki másra, felelősséget egy életre is ők vállalnak érte. Ha pedig úgy döntenek ezt nem szeretnék, az is az ő szívük joga, ha bárki is ezért elítéli őket, az csak magáról állít ki szegénységi bizonyítványt. Sosem értettem azokat az embereket, akik a saját világképüket, nézeteiket rá akarják erőltetni bárki másra. Miért kellene, hogy mindannyian ugyanúgy gondolkodjunk, egyformák legyünk? Miért kellene, hogy mindenkinek ugyanaz legyen a fontos az életében és megegyezzen az életcélja? Aki a másként gondolkodót zsigerből elutasítja, sőt kioktatja, inkább az a szánnivaló. Hol van az empátia a tolerancia? Azért tartunk itt ahol tartunk, mert mindenhol ez megy. Mindenki mindent jobban tud, kioktat és ítélkezik és semmibe veszi a másik embert, aki pedig ugyanolyan értékes, szuverén egyéniség, ugyanúgy EMBER, csupa nagy betűvel.
2016. jún. 6. 10:56
 14/18 anonim ***** válasza:
36%
OFF: nekem van olyan ismerős házaspár, akik azzal a szent meggyőződéssel kezdtek a házasségnak, hogy nekik soha...Múlt hónapban született meg a 3. gyerek :) szóval, az idő majd meghozza nektek is, hogy igen vagy nem ON
2016. jún. 6. 11:05
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

<Irónia>

Komolyan ilyen öznő embereket, nem igaz hogy nem bírják az a 20 évet rászánni, hogy egy pár évet onokázhassak. Most komolyan ilyen apróságokon fennakadni. Csak magukra gondolnak. Amúgyis, az elmúlt huszonsokévben nem voltak eleget fiatalok? Meg méghogy egy csomó pénzbe kerül, mi az a havi pártízezer? Majd vállalnak másodállást oszt jónapot.

Meg amúgyis én felneveltelek, ennivel tartozol nekem!

<Irónia vége>

Szerintem nem fog megváltozni. Ő egy családcentrikus felnőtté akart nevelni, amit láthatóan nem sikerült. Valamilyen szinten érthető hogy egyfolytában ezzel izél, de azt elfelejti figyelembe venni, hogy ennek túl nagy ára lenne.

Mondd neki hogy egyszer talán, és akkor igazából nem is hazudtál.

De hozd fel ellene a saját érveit.

Gyerekesek vagytok: És jó az a gyereknek, ha nem felnőttek nevelik fel?

Önző: Nem áll fenn az a veszély, hogy a gyereknek nem fogjátok megadni ami kell, mert a saját érdeketek fontosabb?

Betegelméjű: Ha ilyen környezetben nő fel, nem lehet hogy rá is rá fog ragadni ez a szemlélet?

És akkor az önzőségre mégegy: Most akkor ki az önző? Tegyétek félre a gyereketek és a saját érdeketeket azért, hogy Ő tudjon unokázni?

De ha jót akarsz, akkor inkább a "Egyszer.. Talán..." választ javasolnám inkább.

2016. jún. 6. 15:58
 16/18 anonim ***** válasza:
19%
Ha kései gyerek vagy, gondolom még csak huszonéves vagy. Majd ha felnősz, és nem lázadsz, meggondolod magad, hidd el.. ;)
2016. jún. 6. 16:43
 17/18 anonim ***** válasza:
76%

más szempotból éltem át, ne foglalkozz vele, te vagy meg a te életed, ha találtál egy olyan pasit (nem volt jelzés nő vagy-e) akivel az életetekről egyetértetek szard le

ti vagytok, és a ti dontéseitek

2016. jún. 6. 17:31
 18/18 anonim ***** válasza:

Nyugodtan mondd meg neki, hogy ő TÉGED nem szeret igazán, és ha nem veszi figyelembe azt, hogy NEKTEK mi a vágyatok, mit szeretnétek, akkor Ő az ÖNZŐ.

Kerüld el messzire egy hónapig, és ha visongani kezd, fapofával indokold meg, hogy amíg ezzel a kérdéssel nyaggat, saját lelki békéd érdekében nem mész a közelébe.

2016. jún. 8. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!