Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek a helyemben?

Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Üdv!

27 éves férfi vagyok, Debrecenben élek. Van egy nővérem, aki 38 éves, a szüleim vidéken laknak. Szóval, nem éppen egy kulturált családból származom. Édesanyám bolti eladó volt, édesapám meg.. eleinte egy pékségnél dolgozott, majd onnan kirúgták alkoholproblémák miatt, majd nem is nagyon talált magának munkát, "maszekolt". Az alkohol problémái tudtommal megszűntek, de sok hangulat ingadozása van egy héten, édesanyám meg egy kiabálós fajta, szóval gondolhatjátok milyen boldog gyerekkorom lehetett, bár annyit tisztelek bennük, hogy szerettek és édesanyám a belét kidolgozta értünk. Én érettségi után egyetemre mentem (ösztöndíjas), mivel nem bírtuk volna a saját költségest, diákhitelt meg nem akartam felvenni. Most a szakmámban dolgozom, és egész jól keresek, amiből futja egy egész jó albérletre, bár már van saját autóm. Nővérem az egészségügyben dolgozik, ő kevesebbet keres nálam, de legalább "helyben" dolgozik. Kitalálták, hogy össze kéne hozni a családot, viszont nekem semmi kedvem nem lenne visszamenni a szülői házhoz, mivel nem is igazán szeretem a szüleimet, a nővéremmel jobban kijövök, de vele se vagyok nagy puszipajtás, plusz felidéződnénk a gyerekkori "élmények", a kiabálás. Egyébként Debrecenben egész jó életem van, középsulis barátokkal dolgozok együtt. Mit tennétek? Elmennétek vagy nem?

2016. máj. 16. 16:17
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Úgy alapból az egykori szülővárosomat rühellem, sokszor piszkáltak a suliban is, egy barátom sincs ott.
2016. máj. 16. 16:19
 2/19 anonim ***** válasza:
61%
Igen, elmennék. Adnék egy esélyt annak, hogy talán normalizálni lehetne a kapcsolatot a szülőkkel. Azon kívül, hogy édesanyád kiabált, szeretett, és dolgozott érted. Tényleg ennyire megbocsáthatatlan a kiabálása? Nem mondom, hogy kellemes lehetett... Az meg hogy a szülővárosod szereted e, hogy barátaid vannak e ott, teljesen mindegy jelen esetben, mert gondolom egy pár órás találkozásról lenne szó.
2016. máj. 16. 16:27
 3/19 anonim ***** válasza:
47%

Egy percig nem csodálkozom, hogy egyetlen barátod sincs (bár a "középsulis barátokkal dolgozok együtt" mondatrészt nehéz értelmezni a többi infó fényében.) Ezzel a mentalitással inkább ne menj haza, fölösleges szomorúságot okozni a szüleidnek, akik felneveltek és taníttattak (mert abban biztos vagyok, hogy nem csak az ösztöndíjadból tartottad fenn magad egyetem alatt.)

Mellesleg, ha már olyan kulturáltnak (és felsőbbrendűnek) érzed magad, legalább tanulj meg ennek megfelelően írni is.

2016. máj. 16. 16:28
 4/19 anonim ***** válasza:
84%

Nem igazán világos, most azt szeretnék, ha visszaköltöznél?

ha igen, akkor nem tudom, miért fordul meg egyáltalán a fejedben erre igent mondani felnőttként, pláne a fentiek fényében. Éld csak az életed, ők pedig éljék a sajátjuk.

Látogatni visszamennék, még ha nem is túl gyakran.

2016. máj. 16. 16:29
 5/19 anonim ***** válasza:
12%
Milyen messze van a szülőhelyed Debrecentől? A nővéred a szüleidnél lakik?
2016. máj. 16. 16:29
 6/19 A kérdező kommentje:
Nem költözésről van szó, látogatásról. A szüleimnek szokása hirtelen összehozni ilyen dolgokat, szerencsére általában telefonálnak pár órával azelőtt mielőtt mondjuk meglátogatnának.Nem érzem magam felsőbbrendűnek, de szerintem az eléggé alpáriság, amikor édesanyám üvöltött az apámra, hogy "Te alkoholista ge.., minek jöttél haza".
2016. máj. 16. 16:33
 7/19 A kérdező kommentje:
Nem, nővérem abban a városban lakik, ahol dolgozik. (Szülővárosomban nincs kórház)
2016. máj. 16. 16:34
 8/19 A kérdező kommentje:
Persze, anyagilag valamennyire segítettek, de én jelenleg is utalok nekik havi rendszereséggel 30-40 ezer forint körül.
2016. máj. 16. 16:38
 9/19 A kérdező kommentje:
Nincs olyan messze, 60-65km
 10/19 anonim ***** válasza:
86%

Akkor nekem se vili.

Te laksz Debrecenben, ez tiszta.

Milyen messze laknak onnan a szüleid?

Milyen messze lakik ettől a 2 helytől a nővéred?

Mit vetettek fel a szüleid? Mit jelent a családösszehozás?

És mi a kérdésed hozzánk?

1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!