Mi lesz így anyukámmal?

Figyelt kérdés

A gyerektartásból élünk jelenleg amit apám fizet.

Viszont most,hogy az öcsém is Pestre költözik,és énis,így közölték apámék ( apám és az ő apja )velünk,hogy a gyerektartás már rokontartás,mivel mindketten felnőttek vagyunk,ezért azt a pénzt nekem és az öcsémnek utalják,anyám meg azt csinál amit akar. Anya nem dolgozik jelenleg,és kérdéses,hogy ebben a kisvárosban fog e munkát találni. Már felmerült a lakás eladás ötlete is,viszont utána is kell élnie valahol,meg a nagyszüleinket is kell ápolni,akik külön lakásban élnek.

Énis tanulni megyek Pestre,és az öcsém is. Nekem is csak egy érettségim van és neki is ezért fogunk továbbtanulni,hogy legyen egy keresett végzettségünk. Utána nyilván többet tudunk majd segíteni anyunak,de addig sok lehetőség nincs mert egyikünk se fog aljamunkázni nettó 70-ért amikor ott a lehetőség a tanulásra és a jobb anyagi létre.

Én 24/F, öcsém 19/F

2016. máj. 12. 19:14
1 2 3 4
 1/39 anonim válasza:
90%
Költözzön anyád a nagyszülőkhöz és adja el a házat.
2016. máj. 12. 19:15
 2/39 A kérdező kommentje:

1

Ez is egy lehetőség,de ez is ideig óráig működik amig élnek a nagyszülők. Elég idősek már 80+.

2016. máj. 12. 19:17
 3/39 anonim ***** válasza:
100%
Ha anyukád elköltözne? Ti is Pesten éltek, adjon be önéletrajzot Budapesten is. Albiban vagy koliban laktok? Ha albiban akkor ott meghúzhatná magát. Aputoknak nincs megtakarítása? Nem tud segíteni?
2016. máj. 12. 19:17
 4/39 anonim ***** válasza:
97%
Akkor édesanyád addig elmegy dolgozni. Valami csak van, bármi több és jobb a semminél.
2016. máj. 12. 19:18
 5/39 A kérdező kommentje:
Én kollégiumba megyek,az öcsém meg egy szobát fog bérelni ahol épphogy csak elfér majd. Apámmal pedig viharos a viszonya,nem is beszélnek egymással,nyilván nem véletlenül váltak el...
2016. máj. 12. 19:20
 6/39 anonim ***** válasza:
91%

Teljesen mindegy, hogy gyerektartásnak hívják vagy rokontartásnak és hogy kinek adják a kezébe, ha azt akarnád, hogy anyukádhoz kerüljön az a pénz, senki nem tudna benne megakadályozni. Eddig is a testvéredtől és tőled vette el a pénzt a megélhetéshez, most csak annyi változott, hogy nem akarod többet odaadni.

Egyébként teljesen igazad van, ne add oda.

2016. máj. 12. 19:25
 7/39 A kérdező kommentje:
6-os te miről beszélsz ? Mi az hogy nem akarom anyámnak odaadni ? Nyilván annyit elveszek majd a pénzemből,amennyi kell majd Pesten a megélhetéshez,de a többit a maradék 20 ezret én szivesen odaadom... ugyanakkor abból lóf***szt nem lehet csinálni.
2016. máj. 12. 19:28
 8/39 anonim ***** válasza:
72%
Beszélj te apuddal. Arra nem reagáltál, hogy hogyan él. Anyud kapcsolatával függetlenül, nektek adhatna pénz.
2016. máj. 12. 19:28
 9/39 A kérdező kommentje:

8-as

Apámnak is a nagyapám adja a pénzt,ami ugye a gyerektartás. Apám inkább az új családjára költi a fizetését,amiből ugye nekünk kéne fizetnie a gyerektartást.. Egy igazi f***szfej.

2016. máj. 12. 19:31
 10/39 anonim ***** válasza:
93%
#6 vagyok, arról beszélek, hogy az apukádnak az égvilágon semmi köze a problémához. Az anyukáddal kapcsolatban nincs tartási kötelezettsége, eddig se volt, anyukád eddig is a te pénzedet nyúlta le, ez ezután is opció, ha te hajlandó vagy rá. Annyi változott, hogy most már szüksége van hozzá a beleegyezésedre.
2016. máj. 12. 19:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!