Ti melyik nevet választanátok és miért?
Fiú nevek:
Ábel, Olivér, Levente, Viktor, Martin, Zalán, Krisztián
Lány nevek:
Szófia, Borbála, Csenge, Kincső, Laura, Janka
1. Viktor
2. Levente
3. Olivér
1. Laura (!!!) (szerintem nagyon szép)
2. Csenge
Fiúból: Zalán.
Lányból: Borbála, Janka.
Fiúnevek: Krisztián, esetleg Viktor
Lánynevek: Mindegyik tetszik, de nem értem az miért Szófia, mikor eredetileg Zsófia... ne legyünk már ilyen hiperszupimodernek.
Olivér, Krisztián
Szófia, Laura, Janka
A fiúnévből mind jó kivéve a Viktort - érthető okokból (sajnos nekem csak az elmehibbant, mániákus orbán jut eszembe róla), ill. az Ábel annyira nem tetszik
Lány nevekből inkább Zsófia a Szófia helyett, illetve Laura vagy Janka.
A Borbála, Bori kifejezetten ronda, esetlen hangzású
A Kincsőt, nem nagyon lehet becézni illetve a KIncső eleve nem egy nőies név, elég ronda.
F: Viktor, Krisztián
L: Laura, Janka, Szófia helyett Zsófia
F: Ábel, Levente
L: Borbála, Csenge
Az Olivér elefántnév, a Viktor, Martin, Krisztián, Szófia, Laura túl magyartalan, a többi esetlenün hangzik.
12. vagyok, a miérjét elfelejtettem...
a Viktorról nekem is sajnos Orbán jut eszembe. A Martin meg a Krisztián nekem ilyen divatfiús nevek... és eddig akivel csak találkoztam ilyen nevűvel, azok ilyen divatozó, kicsit felszínes fiúkák voltak (nem azt mondom ezzel, hogy antipatikusak vagy hülyék, de nem akarok a fiamnak olyan nevet adni, aminek ilyen konnotációi vannak). Maradék meg egyszerűen nem tetszik - fiúnevek terén elég válogatós vagyok.
Npi: sztem a Szófia így kimondva, magyar vezetéknévhez egy merő borzalom... tettetett, erőltetett nőieskedés. A Kincső amúgy aranyos, de nekem már túl nyálas, a Csenge meg Laura hangzása nem tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!