Egy gyerek itt, egy (beteg) gyerek ott, akkor hogyan alakul a gyermektartásdíja?
Ha a férj szeretné a nagyobb fiút nála helyeznék el, és mivel az új párjának is van egy lánya ezért úgy gondolja, hogy a kisebb súlyosan beteg gyerek után neki nem kell gyermektartást fizetnie.
Papíron semmi köze a 16éves lányhoz, de egy háztartsában élnek ( a saját fia még az édesanyával, nem döntött még)
Autizmus, annak is a klasszikus erős formája, az orvosok szerint.
Az anya tanul (könyvelőnek) hogy majd otthonról tudjon dolgozni, de addig is valami segitsegett várna még annak ellenére is, hogy a nagyobbat az édesapa vinné magával.
Szerintem az lenne a korrekt, ha az apa vinné mindkét gyereket, az anyától majd kap gyerektartást, ha lesz állása, addig meg az új nő vigyázzon a kicsire, és kapják a három gyerek után a családit, az adókedvezményt, ami nem kis összeg, szóval még jól is járnak anyagilag.
Ha már ilyen pénzéhes a társaság.
Az anya TELJES JOGGAL vár támogatást, elvégre a férjével ketten vállalták azt, hogy felnevelnek két gyereket, nem egyedül.
A kicsi súlyos beteg, miatta még az se biztos, hogy valaha ebben a cakkor kur.va életben lesz állása, de a havi 13 ezer családi pótlék meg a 23 ezer gyes az semmi, abból éhen halnak.
Egy autista gyerek is fejleszthető, havi 50-70-100 ezres nagyságrendben kell rá költeni.
Mondjuk ennek a felét utalja át a kedves apuka, plusz a gyerektartást.
Kisszívem, gondolom te vagy az új nő, remélem a feleségét meg a beteg gyereket miattad hagyja el.
Ezt beszo.ptad!
Igen súlyos gyerektartást fog fizetni, és nyugodj bele, hogy két gyerek után, nagyjából a fizetése 50%-tól búcsúzhat el a következő évtizedekre. Ha a kisebb betölti a 18-at, onnantól is fizet, méghozzá rokontartást. Valamiből a gyereknek akkor is meg kell élnie, és ugye önálló életre igen kevés az esélye.
Remélem, közös utód nincs tervben, mert a legnagyobb lelki nyugalommal borítékolom, hogy az is autista lenne.
Honnan tudom?
A mi családunkban apai ágon minden gyerek kisebb-nagyobb mértékben mutatja a tüneteket, súlyos autistától az Aspergeresig mindent megtalálsz. Tudom, én hogy nincs bizonyítva, hogy öröklődik, de véletlennek fura lenne.
Majd te eltartod, ha annyira kell neked ez a faszi, hogy képes voltál elszedni a családjától.
Elválni leválhat, de attól még mindig két gyereke lesz, egy neurotipikus, meg egy autista. Hidd el, fogod még utálni a másikat is, amikor megkapod tőle, hogy miattad válnak a szülei. Főleg ha nálatok is él: kösd fel a bugyit, mert olyanokat fog majd a fejedhez vágni, hogy azt nem teszed zsebre.
Főleg kamaszként, leszel te neki minden, csak az anyja meg nagysásasszony nem. :P
De ugye: pénzért mindent.
Ha erre képes ez a drága jó ember, akkor is kösd fel a gatyádat, mert ha jön egy nálad fiatalabb pipi a képbe, téged is szemrebbenés nélkül kiba.sz a közös lakásból a lányoddal együtt, és nem fogja meghatni, hogy hova mentek.
Ki milyet szakít, olyat szagol.
Neked lesz mit lélegezni, szippants mélyeket. :D
Hivatalosan mindkét szülönek fizetnie kellene gyerektartást, ha a két gyerek egy-egy szülönél él.
Az apa fizetne ebben az esetben (a saját jövedelme alapján kiszámított) gyerektartást a beteg gyerek után és az anya meg (szintén a saját vövedelme szerint) az egészségesre.
Ez adott esetben nagy való színüséggel annyit jelent, hoyg az apa jóval töbet kell, hogy fizessen, mint az anya.
Ettöl függetlenül elég valószínütlen, hogy a testvéreket elválasztják egymástól.
A barátnö gyerekéhez meg neki jogilag semmi köze, azt a sját apjának kell eltartania, azaz ö fizet utána.
Ez a "vannak otthonok" nekem is szúrta a szemem.
Egyedülálló szülő akkor is bajban van, ha oviba kell hozni-vinni a gyereket, és nincs segítsége. Az ilyen intézetek nem 5-17 óra közt vannak ám nyitva! Jó esetben egy négy órás állást tud találni mellette, ami köztudott, milyen "jól" fizet. Másrészt: ezekért az elhelyezésekért is fizetni kell! Egyszerűen nem keres annyit, hogy megérje beadni.
Ezért írtam, hogy úgy lenne korrekt, ha mindkét gyerek bevállalják, az új nő marad otthon a beteg gyerekkel, eltartja a pasija az egész családot, kapják 3 gyerek után a valag kedvezményt, adókedvezményt, meg családit, és élnek boldogan.
Aztán az új nő is mehet dolgozni, ha sikerül beadni a gyereket napközben valami otthonba...
Esetleg marad otthon apuka, és eltartja a nője.
Közben a leendő exfeleség elvégzi a tanfolyamot, fizeti a gyerektartást, és éli az életét. Mondjuk keres egy új párt.
De miért akarják a két gyereket szétszakítani? Csak azért, hogy ne kelljen gyerektartást fizetni?
Ha az anya otthon van a másik gyerekkel, akkor a 9 évesre is jobban tud vigyázni.
Egyébként nem lehet meghatározni, kinek mennyit kéne fizetnie. Majd a bíróság eldönti, a gyerekek igényei szerint.
Ritka alkalmak egyike, amikor szerintem nem rossz dolog elszakítani a testvéreket. Az egészségesre úgysem jut elég figyelem olyan családban, ahol beteg gyerek van. Ezért jó döntés az apától, hogy magához veszi. A testvéri kapcsolat nem romlik meg ettől, sőt valószínűleg jobb lesz, mert nem lesz a nagyobb gyerekben keserűség.
Ettől függetlenül a beteg gyereket is közösen vállalták a szülők, így az apának anyagilag részt kell vennie a fejlesztés költségeiben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!