Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy gyerek itt, egy (beteg)...

Egy gyerek itt, egy (beteg) gyerek ott, akkor hogyan alakul a gyermektartásdíja?

Figyelt kérdés

Ha a férj szeretné a nagyobb fiút nála helyeznék el, és mivel az új párjának is van egy lánya ezért úgy gondolja, hogy a kisebb súlyosan beteg gyerek után neki nem kell gyermektartást fizetnie.

Papíron semmi köze a 16éves lányhoz, de egy háztartsában élnek ( a saját fia még az édesanyával, nem döntött még)

2016. márc. 27. 10:39
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
25%
Mi az súlyos betegség?
2016. márc. 27. 12:57
 12/22 A kérdező kommentje:

Autizmus, annak is a klasszikus erős formája, az orvosok szerint.

Az anya tanul (könyvelőnek) hogy majd otthonról tudjon dolgozni, de addig is valami segitsegett várna még annak ellenére is, hogy a nagyobbat az édesapa vinné magával.

2016. márc. 27. 13:02
 13/22 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem az lenne a korrekt, ha az apa vinné mindkét gyereket, az anyától majd kap gyerektartást, ha lesz állása, addig meg az új nő vigyázzon a kicsire, és kapják a három gyerek után a családit, az adókedvezményt, ami nem kis összeg, szóval még jól is járnak anyagilag.

Ha már ilyen pénzéhes a társaság.

Az anya TELJES JOGGAL vár támogatást, elvégre a férjével ketten vállalták azt, hogy felnevelnek két gyereket, nem egyedül.

A kicsi súlyos beteg, miatta még az se biztos, hogy valaha ebben a cakkor kur.va életben lesz állása, de a havi 13 ezer családi pótlék meg a 23 ezer gyes az semmi, abból éhen halnak.

Egy autista gyerek is fejleszthető, havi 50-70-100 ezres nagyságrendben kell rá költeni.

Mondjuk ennek a felét utalja át a kedves apuka, plusz a gyerektartást.

Kisszívem, gondolom te vagy az új nő, remélem a feleségét meg a beteg gyereket miattad hagyja el.

Ezt beszo.ptad!

Igen súlyos gyerektartást fog fizetni, és nyugodj bele, hogy két gyerek után, nagyjából a fizetése 50%-tól búcsúzhat el a következő évtizedekre. Ha a kisebb betölti a 18-at, onnantól is fizet, méghozzá rokontartást. Valamiből a gyereknek akkor is meg kell élnie, és ugye önálló életre igen kevés az esélye.

Remélem, közös utód nincs tervben, mert a legnagyobb lelki nyugalommal borítékolom, hogy az is autista lenne.

Honnan tudom?

A mi családunkban apai ágon minden gyerek kisebb-nagyobb mértékben mutatja a tüneteket, súlyos autistától az Aspergeresig mindent megtalálsz. Tudom, én hogy nincs bizonyítva, hogy öröklődik, de véletlennek fura lenne.

Majd te eltartod, ha annyira kell neked ez a faszi, hogy képes voltál elszedni a családjától.

Elválni leválhat, de attól még mindig két gyereke lesz, egy neurotipikus, meg egy autista. Hidd el, fogod még utálni a másikat is, amikor megkapod tőle, hogy miattad válnak a szülei. Főleg ha nálatok is él: kösd fel a bugyit, mert olyanokat fog majd a fejedhez vágni, hogy azt nem teszed zsebre.

Főleg kamaszként, leszel te neki minden, csak az anyja meg nagysásasszony nem. :P

De ugye: pénzért mindent.

Ha erre képes ez a drága jó ember, akkor is kösd fel a gatyádat, mert ha jön egy nálad fiatalabb pipi a képbe, téged is szemrebbenés nélkül kiba.sz a közös lakásból a lányoddal együtt, és nem fogja meghatni, hogy hova mentek.

Ki milyet szakít, olyat szagol.

Neked lesz mit lélegezni, szippants mélyeket. :D

2016. márc. 27. 13:15
 14/22 anonim ***** válasza:
73%
Előttem szóló szépen leírta, amit gondolok magam is, ettől a "vannak otthonok, ahová berakhatná a beteg gyereket, és dolgozhatna" kitételtől felfordult a gyomrom. Szívemből kívánom, hogy ezt a tökéletes érzéketlenséget sokszorosan kapd vissza a pofádba, megérdemled.
2016. márc. 27. 14:29
 15/22 anonim ***** válasza:
67%

Hivatalosan mindkét szülönek fizetnie kellene gyerektartást, ha a két gyerek egy-egy szülönél él.

Az apa fizetne ebben az esetben (a saját jövedelme alapján kiszámított) gyerektartást a beteg gyerek után és az anya meg (szintén a saját vövedelme szerint) az egészségesre.

Ez adott esetben nagy való színüséggel annyit jelent, hoyg az apa jóval töbet kell, hogy fizessen, mint az anya.

Ettöl függetlenül elég valószínütlen, hogy a testvéreket elválasztják egymástól.

A barátnö gyerekéhez meg neki jogilag semmi köze, azt a sját apjának kell eltartania, azaz ö fizet utána.

2016. márc. 27. 14:30
 16/22 anonim ***** válasza:
69%

Ez a "vannak otthonok" nekem is szúrta a szemem.

Egyedülálló szülő akkor is bajban van, ha oviba kell hozni-vinni a gyereket, és nincs segítsége. Az ilyen intézetek nem 5-17 óra közt vannak ám nyitva! Jó esetben egy négy órás állást tud találni mellette, ami köztudott, milyen "jól" fizet. Másrészt: ezekért az elhelyezésekért is fizetni kell! Egyszerűen nem keres annyit, hogy megérje beadni.

Ezért írtam, hogy úgy lenne korrekt, ha mindkét gyerek bevállalják, az új nő marad otthon a beteg gyerekkel, eltartja a pasija az egész családot, kapják 3 gyerek után a valag kedvezményt, adókedvezményt, meg családit, és élnek boldogan.

Aztán az új nő is mehet dolgozni, ha sikerül beadni a gyereket napközben valami otthonba...

Esetleg marad otthon apuka, és eltartja a nője.

Közben a leendő exfeleség elvégzi a tanfolyamot, fizeti a gyerektartást, és éli az életét. Mondjuk keres egy új párt.

2016. márc. 27. 14:45
 17/22 anonim ***** válasza:
77%
Bocs, előző, csak egy pontosítás: apának örökbe kell fogadni a 16 éves lányt, ha 3 gyerekre akarja igényelni az adókedvezményt és a családit. 😊
2016. márc. 27. 14:54
 18/22 anonim ***** válasza:
80%

De miért akarják a két gyereket szétszakítani? Csak azért, hogy ne kelljen gyerektartást fizetni?

Ha az anya otthon van a másik gyerekkel, akkor a 9 évesre is jobban tud vigyázni.

Egyébként nem lehet meghatározni, kinek mennyit kéne fizetnie. Majd a bíróság eldönti, a gyerekek igényei szerint.

2016. márc. 27. 15:44
 19/22 anonim ***** válasza:
35%

Ritka alkalmak egyike, amikor szerintem nem rossz dolog elszakítani a testvéreket. Az egészségesre úgysem jut elég figyelem olyan családban, ahol beteg gyerek van. Ezért jó döntés az apától, hogy magához veszi. A testvéri kapcsolat nem romlik meg ettől, sőt valószínűleg jobb lesz, mert nem lesz a nagyobb gyerekben keserűség.

Ettől függetlenül a beteg gyereket is közösen vállalták a szülők, így az apának anyagilag részt kell vennie a fejlesztés költségeiben.

2016. márc. 27. 19:29
 20/22 anonim ***** válasza:
85%
Sztem az új barátnő kérdezi ezt, nem az apa...
2016. márc. 27. 20:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!