Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Összeomlani készül a családunk...

Összeomlani készül a családunk, vele együtt az álmaim, céljaim. Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

28 éves vagyok, kb 8 éve élek külön anyámtól és férjétől. Ők már 12 éve vannak együtt. Nagyon jól kerestek mind a ketten eddig, ezért kb mindent hitelre vettek, az autójukat is, és a lakásukat is. Most viszont a férje rákos lett, sajnos végstádiumban van már. Mivel a kórház nem veszi fel betegként, ezért anyám ápolja, így a havi bevételük nagyon minimális. Sajnos sok időt nem jósolnak az orvosok, így valószínű, hogy anyám egyedül fog maradni. Viszont nem fogja bírni fenntartani magát egyedül, nekem pedig a munkámból nem telik arra, h magamat is eltartsam, és őt is a rengeteg adóssággal.

Jelenleg egyedül vagyok, de mivel fiatalabb nem leszek én sem, lassan szeretnék újra barátnőt, családot, de ezek az álmok szertefoszlani látszanak a jelenlegi helyzet miatt. Ráadásul 2 évig spóroltam keményen (nem szórakoztam, spóroltam a kaján, mindenen amin lehetett), hogy elérjem a célom, hogy vehessek egy autót, amire szükségem is van, de ez sem fog teljesülni. Egy kis panelban lakom, ha anyám ideköltözik, mert nem lesz más út, akkor vége az én magánéletemnek is, mert annyi pénzünk sosem lesz, hogy 2 lakást fenntartsunk, vagy egy házat vegyünk.

Ezen őrlődöm már napok óta, mert egyrészt sajnálom, nem akarom, hogy szenvedjen, hisz az édesanyám, hiába az ország 2 végén lakunk. De a saját életemmel is foglalkoznom kell, nem akarok évekig egyedül lenni, lelkileg magányosan élni, egy társra vágyakozva. Emiatt viszont önzőnek tartom magam. Az autónál ugyanez a helyzet. 2 évig szó szerint szenvedtem azért, hogy elérjem a célom, itt van egy karnyújtásnyira, és dobhatom el az álmom. Viszont ha megveszem, akkor csak a havi fizetések egy részével tudok segíteni, ami egyenlő a 0-val. Bár ha az egészet odaadnám, amit félretettem, az is kevés lenne, mert akkora a hitel összeg. :/

Mit tanácsolnátok ilyen helyzetben?

2016. márc. 23. 19:16
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Erre nem tudom a választ sajnos. Talán úgy gondolták, hogy a fizetésükből simán bírni fogják. Persze ilyenkor számolni kéne a hirtelen bekövetkező rossz dolgokkal is, de nem tették. :/
2016. márc. 23. 20:08
 12/18 anonim ***** válasza:
47%

Ha "nagyon jól kerestek", és 50 négyzetméteres lakást vettek hitelből, akkor egyáltalán nem kerestek olyan jól. De ez mindegy igazából.

Ha az életed álma, hogy legyen egy autód, és most az a dilemma, hogy anyukád-e vagy az autó, akkor ott komoly gondok vannak fejben. Egy anya sokkal többet ér egy autónál (pláne egy jó anya, aki rengeteget segített téged, ahogy írod).

És ha meghal a férje, miért is ne tarthatná fenn magát anyukád? Ha keresett korábban, akkor kereshet még a jövőben is. Hitelre vett autót eladni, lakást kisebbre cserélni, más effélék.

2016. márc. 23. 20:34
 13/18 A kérdező kommentje:

1-2 dolgot szerintem félreértettél.

A lakás közel van a 60 m2-hez, de ez tényleg lényegtelen, de így is sokba került, mert tényleg szép, és nem akkor vették, amikor lent voltak az árak. Hogy kinek mi a jó kereset, az relatív. van aki már 150 ezerért bármit megtenne, valakinek a havi fél millió is kevés.

Nem életem álma egy autó, csak az egyik kitűzött célom volt, amiért sok mindent tettem az utóbbi időben. Szegény családból származom, mikor kicsi voltam, néha tejföl+zsemle volt az ebéd napokig. És akkor még jött apám "ajándéka". Nekem nem úgy rakták a seggem alá a dolgokat, mint manapság sok embernek. Mindenért tettem, mindenért megdolgoztam. Igen, egy autót szeretnék, valakinek ez is fontos. Nem abban a városban dolgozom, ahol lakom, és a 40 éves buszokon nagyon kellemes a nyári 50 fok. Vagy amikor meglátogatnám pl anyámat, és 8x kell átszállnom a vonatokon, és még drágább is, mint autóval. És még sorolhatnám. De ez más téma.

Ha az autó lenne minden vágyam, akkor ez a kérdés nem merült volna fel bennem. Segíteni szeretnék, de én is boldog akarok lenni.

2016. márc. 23. 21:05
 14/18 anonim ***** válasza:
45%
Ha az anyád nyugodtan végignézné, hogy te mindenről lemondasz miatta (részben a saját felelőtlensége - hitel - miatt, a szerencsétlenség mellett), akkor talán még sem volt olyan jó szülő mint ahogy gondoltad.
2016. márc. 23. 21:13
 15/18 anonim ***** válasza:
82%
Meg kell szabadulni a lakástól mindenkèpp, esetleg eszközkezelő? Akkor maradhatna is ott. Amugy az èn anyukán is elvesztette a lakását de kerestünk neki egy olcsó albèrletet és ott lakik most, dolgozik így csak minimálisan kell őt segíteni. Nem kell mindenképp hozzád költöznie.
2016. márc. 24. 05:34
 16/18 anonim ***** válasza:
81%

én is azt mondom, hogy ne költözzön hozzád.

hogyha segíted majd havi szinten annyival, amennyit nem kell nélkülöznöd, szerintem az is nagy segítség lenne.

vert már téged eleget a sors,hogy apukád után kellett fizetni az adósságot.

ne vállald át az anyukád adósságát is.

csúnya ezt kimondani, de nem te vetted fel a hitelt, ne te szívj miatta.

mondom segítsd akkor havonta annyival amennyi nélkül még jól meg vagy.

de ne add fel teljesen a mostani életedet.

2016. márc. 24. 14:46
 17/18 Költőnő? ***** válasza:
60%

Nem kell végignézned ahogy a híd alá megy, de az életed sem áldozhatod be. Én értem, hogy ez most egy kemény helyzet és kegyetlenül fog hangzani amit írok de; ők már éltek, családoztak, az életük javán túlvannak. A tiéd meg még most jönne. De ha ebbe így belemégy, akkor nem fog. Oké h segítsük a szüleinket de nem a saját életünk árán. Ezt ők sem akarhatják.

Opciók. Ha már hitelt halmoztak hitelre, akkor adosságrendezés pl. Nagy ház, autó elad, kis albérlet kivesz. Dolgozni visszamegy. Így is keserves lesz, de így neked sem kellene legalább mártírhalált halnod

2016. márc. 24. 15:31
 18/18 anonim ***** válasza:

Igen nehéz kérdés!

Már megtetted az első lépést:Megkérdeztél minket,hogy mit érzünk,amikor nemes részeddel ütögetjük a csalánt.

Én egy kicsit változtatnék a kérdésen:Édesanyád,aki legjobban szeret az emberiségben,mit javasol?

Egy másik lehetőség,egy külföldi munka néhány évre,ahol 7-8-szorosát keresheted az otthoninak.

2016. márc. 24. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!