Hány évesen "illik" magától mennie a gyereknek a szülőhöz?
Ha adott egy olyan szituáció, hogy elváltak a szülők. 1 kerület (főváros) választja el őket. Mármint az anyukát az apukától.
A kérdésem arra irányul, hogy meddig kell/illik kísérgetni háztól házig a gyereket?
(nem vagyok sem apuka sem anyuka sem semmilyen konkrét érintett)
Az attól függ, hogy mennyire érett az a gyerek. Tud-e egyedül közlekedni, mennyire felelősségteljes.
Meg persze a szülőtől is függ. Ha mondjuk az én gyerekemről lenne szó, én úgy saccolnám hogy 14 éves korára. Vagy legalábbis akkor merném elengedni egyedül, ha tudom, hogy mikor száll fel, és hogy az apja várja ha leszáll. De az én gyerekem még kicsi, szóval így nehéz konkrét életkort mondani. Meg én lehet túlzásba vinném az aggódást... :)
Akiről én beszélek az egy 13,5 éves lány.
1 villamossal kéne mennie. Egyik helyen "feltennék" a másik helyen az apukája várná.
Max. 15 perc az út.
Utolsó: Mi a baj a tömegközlekedéssel? Nem mindenkinek van autója! -_-
Szerintem 13 évesen már mehetne egyedül. Én 9 évesen már egyedül jártam iskolába meg onnan haza, ráadásul messzebb volt és gyalogolni kellett, úgyhogy több minden történhetett volna velem, mint egy egyszerű villamosúton.
Szerintem is valami burokban nőhetett fel.
Szerencsére nem az én gyerekemről van szó.
"Érdekes a kérdés, már csak azért is, mert ha belegondolok, soha az életben nem mentem apámhoz "láthatásra" tömegközlekedéssel."
Nekem meg az a fura, hogy sokan ennyire hivatalosan állnak a dologhoz.
Nyilván a kor előre haladtával (tehát ha már nem ovis) a gyerek, akkor lehet bármilyen már programja, így nyilván nem lehet kötelező módon szombat reggel erőszakkal elhozni az anyjától és vasárnap este visszavinni.
Lehet egy hosszú hétvége, valamilyen ünnepnap, iskolai szünet vagy bármi, amikor felhívja az apját, hogy: "Apa átmehetek hozzád pár órára? Vagy pár napra?" (attól függ)
Ha távol lakik, akkor mondjuk megkérdi, hogy: "Ki tudsz elém jönni a vasút állomásra?" Vagy hasonlók.
Nekem az a fura, hogy el kell menni (mint egy könyvtári könyvért), aztán el kell hozni, majd vissza kell vinni.
Viszont akinél ez természetes, azoknál a későbbiekben hogy alakul? Tehát mondjuk betölti a "gyerek" a 18. életévét és akkor közli, hogy: "Apu most már egyedül is tudok menni?" Vagy 30 évesen is hozni-vinni és kísérgetni kell, hisz akkor is az apjának a gyereke, és gondolom akkor is tartják még a kapcsolatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!