Ti mit szólnátok ha ezt a zenét halgatná a 13 éves lányotok?
# 15
Ha belegondolsz a közeljövő fogyasztói generációja.
Minél jobban ismered annál könnyebb eladni nekik :D
Ez meg úgy szombat estére
https://www.youtube.com/watch?v=5fmbyNuul00
Bár már nem a rajzfilmslágerek..
Ugyan mit hallgasson ebben a korban, Bartókot? ;)
Ha 6-8 éves korában nem írattad zeneiskolába, akkor most ez a nyerő vonal.
Lehet hogy később, középiskolás korában rockot fog hallgatni (talpig fekete bőrben) egyetemistaként meg jazz esetleg soul-rajongó lesz, és a világbékét fogja hirdetni.
Szerintem ne vedd véresen komolyan, és ne gyalogolj bele a lelkébe "felnőttes" vélemény nyilvánítással.
(ez legalább valamilyen szinten zenének nevezhető)
Vagy lehet, hogy nem is a zene, hanem az említett klip képi világ ami Téged zavar? Háááát, a japi tinik már csak ilyenek. :D
Mielőtt belehallgattam, az volt a gyanúm, hogy netán már megint egy keresztény anyuka a black metal ellen? :)
Hát igen, a zenelink azonban a másik véglet, és szerintem evvel sincs semmi baj, pedig igen sokrétű a zenei ízlésem, az egyszerűtől az absztraktig, avantgarde-ig.
VIDÁM ez a zene. :) Gondoljunk bele, ha ki se látna a blackmetalból, és napi szinten "nyiszatolná" a csuklóját.... :S Bár ez cukormázas, gügyögő, de még felnőttek között is vannak, akik igénylik - a gyerek felnőtt akar lenni, a felnőttek java része meg valamilyen módon és szinten újra gyerek lenne...
Egyébként nem véletlen alakult ki anno (a 90-es években) az emo punk sem... csak az energikusabb és érdesebb hangzással. De az emósok, és a j-pop gyerekzenéinek kedvelői között van egy markáns párhuzam, amit meg lehet érteni: kimaradt valamilyen szinten a kisgyermekkorukból a gyengédség, puszilgatás, leglábbis őszintén nem kapták meg,, vagy nem elégszer. Így utólag vágynak gügyögésre, és lelkileg hajlamos a fiatalok egy része kisgyermekké rengresszálni. Teljesen megértem.
Tudjátok, hogy a japán gyerekek többsége felé már 2-3 éves koruktól érzelmileg viszonylag távolságtartók a szüleik? Társadalmi attitűd arrafelé. Vigyáztam az évek során 2-3 japán kisgyermekre (hazánkban élőkre). Úgy kapaszkodtak belém, öleltek magukhoz hosszasan, és úgy vágytak a beszélgetésre, a becézésre, babusgatásra, mint semmelyik más kortársuk, pedig 2-5 évesen a többség is erősen igényli. Ne csodálkozzunk, h a japán tinik java utólag is vágyik ezt megkapni, elvárni, vágyni a gyengédségre, és hogy énjük kisgyermeki oldalát végre teljességgel megélhessék. Ezért van igény annyira Japánban a cukormázas, rózsaszín zenékre, és animérkre is. (Kodomo-t nem egy japán tini néz!! A stílus kb mint nálunk a "Fecsegő tipegők".) Abszolut megértem őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!