Ilyenkor mi a teendő?

Figyelt kérdés
Egy ismerősöm 7 éves lánya Ausztriában él az anyukájával.Ott él,oda járt oviba,iskolába.A bejelentett lakcíme viszont a mai napig Magyarországon a nagyszülők címe,ahol ugye apuka is lakik és anno oda született a lány is.Kell ezzel foglalkozni,vagy nem?
2016. febr. 10. 21:51
 1/7 anonim ***** válasza:
97%
Neked semmiképp.
2016. febr. 10. 21:56
 2/7 anonim ***** válasza:
93%
Ha kiskorú gyermek külföldre távozik, akkor be kell jelenteni a helyi gyámügynek, hiszen máskülönben keresnék a lakcímén iskolakötelezettség miatt. De ha az engedélye megvan, akkor nem szükséges a magyar lakcíméről kijelentkeznie. Nekem is van otthoni meg kinti lakcímem is.
2016. febr. 10. 22:06
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!Kedves Utolsó ne haragudj a kék kezecskéért,de olyan piciben van.,hogy azt nyomtam meg,pedig mindenképp a zöldet akartam.Ne haragudj!:(

Az anyja osztrák állampolgár,így nem kell engedély sem,nem?Fogalmam sincs,csak így gondolom.

2016. febr. 10. 22:59
 4/7 anonim ***** válasza:
74%

Be kell jelenteni a tényleges lakcímén, azaz Ausztriában.

A gyerek gondolom az anyánál van elhelyezve.

Az apától kell egy nyilatkozat, hogy hozzájárul, hogy a gyerek tartósan külföldön éljen. Ha nem akar ilyet aláírni, akkor a gyámügy jár el az apa helyett, és ők megadják ezt a nyilatkozatot.

Probléma lehet később, ha esetleg nem akarják visszavinni láthatásról a gyereket, vagy ne adj isten eltűnne.

Probléma lehet a gyerekkel kapcsolatos juttatások igénylésénél (családi pótlék, szoc segély, ikoláztatási támogatás, adójóváírás, stb.)

2016. febr. 11. 12:11
 5/7 anonim ***** válasza:
44%
Honnan tudod, hogy nincs Ausztriában bejelentett lakcíme? Mi Németországban lakunk és itt is van címünk, és Magyarországon is. Ezzel nincs probléma.
2016. febr. 11. 14:35
 6/7 anonim ***** válasza:

igen, előző, csak a magyar gyámügynek akkor is kell tudnia róla, mert ha arról értesül, hogy egy magyar lakcímmel rendelkező gyerek nem jár itt iskolába, akkor a családot fogja keresni, nem a lakcímnyilvántartásokat kéri le a világ 195 országából, hogy vajon merre lakik Kis Juliska :D

kérdező, nem szoktam pontozni, de most felzöldeztem a válaszokat, hogy ellensúlyozzam a félrekattot :)

2016. febr. 11. 21:11
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Az biztos szerintem,hogy a gyerek a külföldi címen nincs bejelentve.

2016. febr. 12. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!