Ilyenkor mi a teendő?
Köszönöm szépen a válaszokat!Kedves Utolsó ne haragudj a kék kezecskéért,de olyan piciben van.,hogy azt nyomtam meg,pedig mindenképp a zöldet akartam.Ne haragudj!:(
Az anyja osztrák állampolgár,így nem kell engedély sem,nem?Fogalmam sincs,csak így gondolom.
Be kell jelenteni a tényleges lakcímén, azaz Ausztriában.
A gyerek gondolom az anyánál van elhelyezve.
Az apától kell egy nyilatkozat, hogy hozzájárul, hogy a gyerek tartósan külföldön éljen. Ha nem akar ilyet aláírni, akkor a gyámügy jár el az apa helyett, és ők megadják ezt a nyilatkozatot.
Probléma lehet később, ha esetleg nem akarják visszavinni láthatásról a gyereket, vagy ne adj isten eltűnne.
Probléma lehet a gyerekkel kapcsolatos juttatások igénylésénél (családi pótlék, szoc segély, ikoláztatási támogatás, adójóváírás, stb.)
igen, előző, csak a magyar gyámügynek akkor is kell tudnia róla, mert ha arról értesül, hogy egy magyar lakcímmel rendelkező gyerek nem jár itt iskolába, akkor a családot fogja keresni, nem a lakcímnyilvántartásokat kéri le a világ 195 országából, hogy vajon merre lakik Kis Juliska :D
kérdező, nem szoktam pontozni, de most felzöldeztem a válaszokat, hogy ellensúlyozzam a félrekattot :)
Köszönöm szépen a válaszokat!
Az biztos szerintem,hogy a gyerek a külföldi címen nincs bejelentve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!